Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

White Hawks vandt Final4

White Hawks vandt Final4

01.02.20

White Hawks erobrede Metal Final 4 pokalen, da de med en 2-0 sejr besejrede Rungsted. En kæmpe forløsning og et stort øjeblik for alle i og omkring klubben. En sejr der først blev sikret i de allersidste sekunder, og et sejrsbrøl der næsten kunne høres helt i Frederikshavn. Vi er tilbage med et trofæ, og borgmester Birgit Hansen og direktør Henrik Andersen stod for overrækkelsen af medaljer.

Det var en meget lige første periode vi blev vidne til i Bentax Is Arena. Rungsted startede bedst og lagde et godt tryk på vendelboerne, samtidig med de fik sendt nogle skud ind mod Galansky. Tjekken var dog sikkerheden selv, selvom han en enkelt gang blev overrumplet, hvor Patrick Madsen måtte sende pucken væk fra farezonen.

Høgene havde nu også deres i første periode, og Kyle Hope, Bumagin og Gorm Topholt havde gode muligheder. Især sidstnævnte havde nær sendt en løs puck over stregen, men Thomas Lillie fik i sidste øjeblik lagt sig på pucken og afværgede et føringsmål til White Hawks.

Stemningen var ganske god på lægterne, hvor Rungsted og White Hawks havde masser af medrejsende fans med til Aalborg. Matheden stod at spore i ansigterne på dem efter gårsdagens fest, men de havde nu nok stemmer til at levere en flot finalestemning.

Ingen scoringer i første periode.

Hvis det var lige i de første tyve minutter, så stod der Rungsted på det meste i anden periode. Her måtte Galansky flere gange stå på hovedet inde i målet, hvor han diskede op med flere fremragende redninger. Tjekken var på overarbejde, og i flere sekvenser havde defensiven svært ved at få pucken ud af zonen.

Rungsted fik et powerplay godt midtvejs i perioden, og her fik de et par sporadiske chancer. De spillede den godt rundt, men føringsmålet kom ikke i denne omgang.

Heller ikke da White Hawks mod slutningen kom i powerplay lykkedes det at score. Her havde man et ganske fint powerplay spil, men ikke nogen skud på mål. Ærgerligt, for her var chancen for en føring absolut til stede. Det gælder i kampe som disse om at udnytte de muligheder der bliver.

Det var som om at det powerplay vækkede høgene fremadrettet. De sidste par minutter lykkedes det at etablere et pres mod Rungsted, og Christopher Frederiksen ramte ydersiden af stolpen, mens Bumagin for alvor testede Lillies målmandsevner med et hårdt skud.

Stillingen 0-0 efter 40 minutters nervepirrende hockey i Nordens Paris.

Efter 58 sekunder af tredje periode kom føringsmålet. Og heldigvis til White Hawks. Albin Lindgren sendte pucken mod mål, og Kristian Jensen styrede den i kassen bag Thomas Lillie. Kæmpe jubel blandt spillere og fansene.

Kort efter føringen kom White Hawks i overtal. Her havde Frederiksen en stor chance som Lillie flot reddede med benskinnen. Sikke et drama.

Høgene fik endnu et powerplay, men det blev desværre ikke forvaltet særlig godt, og kort efter Rungsted blev fuldtallige blev det farligt i den anden ende. Heldigvis var Galansky vågen.

Det var på mange måder en kamp mod slutningen der lignede sidste sæsons finale. Man sad hele tiden og frygtede en gentagelse. Lillie ud af kassen med to minutter igen, akkurat som i sidste sæson.

Rungsted tog en udvisning med 30 sekunder igen, hvilket lige kunne give lidt ro til de dårlige nerver man sad med som White Hawks fan. Av det var spændende her i Aalborg.

Trods en mand i undertal tog Rungsted Lillie ud af kassen igen, og det gjorde at Anders Eriksson kunne gøre det til 2-0 i tomt bur. Sikke en forløsning, og spillere og ledere kastede sig i armene på hinanden.

Jublen var enorm, og fansene leverede et enormt arbejde på lægterne. Rasmus Søndergaard, den skadede kaptajn, kunne i champagnesprøjt løfte det trofæ som klubben har ventet på i rigtig mange år. Endelig lykkedes det.

Kampen i tal:
Rungsted Seier Capital – Frederikshavn White Hawks 0-2
(0-0)(0-0)(0-2)

40:58 0-1 Kristian Jensen (Lindgren & Nielsen)
59:41 0-2 Anders Eriksson uass.

Skudstatistik: 36-25 (10-9)(17-5)(9-11)

Udvisninger:
Seier Capital: 5x2 min, 2x10 min (Moore & Raskob) 1x5+20 min (Moore)
White Hawks: 1x2 min.

Tilskuere: 2780

Hoveddommere: Mads Frandsen & Thomas Buchardt Andersen
Liniedommere: Henrik Gandrup Haurum & Andreas Weise Krøyer

Af Michael Kristensen

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo
Scanel Logo Noborder