Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

WHITE HAWKS TABTE OGSÅ KVARTFINALE 2

WHITE HAWKS TABTE OGSÅ KVARTFINALE 2

11.03.18

Af Jesper Larsen

Det har ikke kørt hjemme for Frederikshavn White Hawks i denne sæson. Til gengæld har man været ret solide på udebane, og til søndagens anden kvartfinalekamp i Nordjyske Bank Arena i Frederikshavn mod Aalborg Pirates tog man derfor konsekvensen. Den blå/hvide hjemmebanedragt var skiftet ud med det gennemblå udebanedress. Posen var rystet gevaldigt. Kom ikke og sig, at overtroen ikke findes i sport.

Nederlaget i fredags havde egentlig positive undertoner. Mange af de frederikshavnere, der havde taget turen til Gigantium oplevede et høgehold, der var bedre end længe set. Og det var i øvrigt også opfattelsen hos spillerne selv, at de havde spillet en ret god kamp, der blev afgjort på de små marginaler. Så det er ikke for meget sagt, at der virkelig blev set frem til søndagens kvartfinale. Og man mærkede det længe inden, spillerne kom på isen. Atmosfæren var intens som sjældent set, og man forstod pludselig igen, hvorfor ishockey er den fedeste sport.

Og så indledtes første periode ellers så intens og tempofyldt, som man både havde håbet og forventet. White Hawks´ Nick Olesen var kun 7 sekunder om at få sendt det første skud afsted mod Tadeas Galansky i Pirates-målet. Og kort efter var der bud efter en redning fra Thomas Lillie i høge-buret. Så var vi i gang. Der var forholdsvis mange udvisninger i fredagskampen, og den tendens fortsatte i dag. Efter små fire minutters spil fik Pirates en udvisning, og kun 20 sekunder senere tog Julian Jakobsen endnu en for Pirates, da han på tåbeligste vis fik lavet en slashing på Simon Grønvaldt i neutral zone. Den sidste udvisning hører til dem, som enhver træner hiver sig i håret over at se. Og det skulle da også blive dyrt for aalborgenserne. Hjemmeholdet var 5 mod 3 i 1 minut og 40 sekunder, og den slags skal give et mål, og det gjorde det også. Man syntes ellers, at White Hawks (igen) spillede overtallet for langsomt, men Mark Hurtubise og Cam Spiro havde indtaget backpositionerne, og det var sidstnævnte, der skulle bringe sit hold foran. Spiro sendte et hårdt slagskud mod kassen, og Galansky var generet af et par spillere, og pucken så han ikke. Stor jubel i Nordjyske Bank Arena, og man fornemmede, at målet var en forløsning for både spillere og tilskuere. Herefter bølgede spillet frem og tilbage, og Pirates var farlig ved flere lejligheder. Især viste holdet, at man har et hurtigt og ret målsøgende powerplay, og i forbindelse med et godt gennemført af slagsen, fik man faktisk også scoret. Den ene hoveddommer nåede imidlertid at fløjte for blokering, inden pucken strøg i nettet, og det skal White Hawks være glade for. Det var en klar fejlkendelse. Høgene måtte i øvrigt tage flere udvisninger i den sidste del af perioden, og det gav Pirates en del skud mod mål. Thomas Lillie tog det hele, men der var bud efter en udligning flere gange. Der kom ikke flere mål i perioden. White Hawks gik til pause foran 1-0, men nede 8-18 på skudstatistikken.

I den anden periode satte Pirates sig fuldstændigt på kampen. Hjemmeholdet blev presset i bund og havde mere end svært ved at få gang i noget konstruktivt. White Hawks havde nok at gøre med at forsvare sig, og det brændte alvorligt på hos Thomas Lillie igennem hele perioden. Det gjaldt i undertal, og det gjaldt når holdene var fem mod fem. Høgene og hjemmepublikummet kunne prise sig lykkelige for, at Thomas Lillie er en stærk keeper. Han reagerede hurtigt i vilde situationer. Men man frygtede, at det med tiden ville lykkes Pirates at få hul på ham, og selv den bedste kan ikke blive ved med at udrette mirakler. Så helt logisk og efter alle retfærdighedsbetragtninger kom målet. Den tidligere White Hawks-spiller Christoffer Frederiksen agerede skarpretter, da han i powerplay fik prikket pucken forbi Lillie. Og kun 26 sekunder senere kunne Lillie hente pucken ud af sit mål igen. Oliver Hinse stod ret fri midt for mål, og så placerede han pucken helt ude ved den ene stolpe. 2-1 til Pirates og det var tre-fire mål for lidt, hvis man udelukkende så på spillets fordeling og antallet af chancer. White Hawks havde to (?) skud på mål i den anden periode, og man var presset i bund, som det sjældent ses. Egentlig et lille mirakel, at man stadig holdt sig inde i kampen og kun var bagud med en enkelt pind inden de sidste 20 minutter. Skudstatistikken var klart i Pirates´ favør: 10-34.

I de sidste 20 minutter forsøgte Pirates udelukkende at holde White Hawks fra store chancer. Man spillede sikkert i egen forsvarszone, og pucken blev sendt ud, så snart man havde mulighed for det. Meget rutineret, og White Hawks kunne ikke for alvor trænge igennem. I stedet for udbyggede Pirates sin føring, da Pierre-Olivier Morin passerede Thomas Lillie. Det virkede som en definitiv afslutning på en kamp, som Pirates totalt sad på. Men en tilfældig mulighed til Mark Hurtubise skulle alligevel tænde et lille håb hos hjemmeholdet. Nick Olesen fik sendt en dansende puck ind foran kassen, hvor Hurtubise ramte den og scorede. Mario Simioni tog kort tid efter timeout, og i de døende sekunder fik White Hawks skabt en kæmpe mulighed, der dog strøg lige uden om målet. Aalborg Pirates vinder 3-2, og det var helt fortjent. At dømme ud fra dagens kamp var det desværre ret tydeligt, hvorfor aalborgenserne valgte White Hawks. De virker som et mere sammentømret og homogent hold, og man skal være i besiddelse af et meget optimistisk sind, hvis man fortsat tror på, at White Hawks kan eliminere Aalborg Pirates.

Kampen i tal:

05.07: 1-0:  Cam Spiro (Tönjum, Eriksson)

38.55: 1-1:  Christoffer Lauridsen (Anderson)

39.21: 1-2:  Oliver Hinse (Panelin-Borg, Kabanov)

54.26: 1-3:  Pierre-olivier Morin (uass)

57.43: 2-3:  Mark Hurtubise (Olesen)

Tilskuere: 2004

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo
Scanel Logo Noborder