Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

White Hawks tabte lokalopgør

White Hawks tabte lokalopgør

28.02.20

Aalborg Pirates vandt fortjent 4-0  i grundspillets sidste lokalopgør. En kamp hvor hjemmeholdet var et par tand bedre en White Hawks, og hvor der ikke var særligt meget der fungerede. Der var en del powerplay muligheder til høgene, men det blev aldrig rigtigt farligt, og med tre scoringer i de sidste 10 minutter af anden periode, afgjorde piraterne lokalopgøret stille og roligt.

Hvis nogen i Bentax IsArena havde overvejet at tilkalde brandvæsnet efter første periode, så kunne man sagtens forstå dem. For det var ét stort brændt chancehelvede fra hjemmeholdets side, der allerede begyndte efter få sekunder. Chance på chance, den ene større end den anden, var hvad vi var vidne til.

Højbjerg tvillingerne og Julian Jakobsen var de første til at teste Tadeas Galansky, og kort efter var det Thomas Spelling med et par særdeles giftige forsøg. Tjekken i høgenes mål stod på hovedet, akkurat som i Metal Final 4 weekenden.

Midtvejs i perioden var skudstatistikken 12-1 til hjemmeholdet, og man frygtede det værste som fan af White Hawks. Dem var der i øvrigt godt 300 af, og de var med til at skabe en god opbakning i en hal, der ikke var fyldt op, som det ellers i flere uger har været proklameret der ville være. Der var i hvert fald flere tomme sæder i arenaen.

White Hawks fik pyntet på skudstatistikken i slutningen af perioden, og det var takket være to Aalborg udvisninger. Det første powerplay var ikke noget at skrive hjem om, men i nummer to var der mere bid i spillet. Afslutningerne var ikke de bedste, men det vigtigste var egentlig også, at høgene fik fornemmelsen af at de kunne holde i pucken. Det havde været ekstremt svært de første 10 minutter.

Det skal siges at Dane Fox misbrugte en friløber efter otte minutter, og at Christopher Frederiksen var direkte uheldig med hans afslutning, der førte til hjemmeholdets første udvisning. Her blev Gorm Topholt væltet omkuld, akkurat som i tirsdags hvor dommerens fløjte var tavs, men i dag var linjen en anden.

Perioden blev i øvrigt afsluttet af en udvisning til Pierre-Olivier Morin, så høgene kunne starte anden periode med en spiller i overtal for tredje gang i opgøret.

Det overtal blev overhovedet ikke farligt, og vi producerede ikke et eneste skud på mål. Kort efter Pirates blev fuldtallig tog Kirill Kabanov en udvisning, men heller ikke her formåede vendelboerne at levere noget der bare lignede et farligt skud mod George Sørensen.

Piraterne tog igen initiativet, og på de sidste 10 minutter af anden periode scorede de tre gange og afgjorde nærmest begivenhederne. White Hawks var der ganske enkelt ikke i forhold til hjemmeholdet, og det var fuldt fortjent at hjemmeholdet kunne gå til anden pause foran med tre kasser.

Først var det Mikkel Højbjerg der tæt under mål fik sendt pucken ind bag Galansky. Ganske få sekunder efter den scoring måtte Kristian Jensen gå en lidt uforståelig gang til straffeboksen (Dommerne tog fejl af hvem der lavede forseelsen), og det overtal udnyttede piraterne til aftenens anden scoring. Det var Pierre Olivier-Morin der var skarpretteren i den forbindelse.

Det var ikke meget vi så til høgene i hjemmeholdets zone. En enkelt gang var det dog tæt på, men en friløber til Christopher Frederiksen træffede stolpen i stedet for netmaskerne. Det er de chancer der skal scores på, hvis man vil vinde et så svært sted som i Aalborg.

Symptomatisk for høgenes kamp i aften, så kunne Sebastian Brikmann i angrebet herefter bringe hjemmeholdet foran 3-0. Glimrende afslutning af Pirates forwarden, og Galansky var prisgivet i den situation.

Tjekken blev afløst af Samuel Jukuri i tredje periode, og han blev testet straks fra start. Kabanov ramte dog overliggeren i situationen. Kort efter var han prisgivet, da Felix Scheel og Thomas Spelling kom igennem. Sidstnævnte sendte pucken ind i netmaskerne til 4-0.

Midtvejs i perioden havde høgene chancen i powerplay, da Martin Højbjerg måtte gå den tunge gang i straffeboksen. Det var desværre samme sang som fra de øvrige, og Aalborg havde endda et par break away der kunne have givet dem en 5-0 føring. Heldigvis var Jukuri på plads.

Da hjemmeholdet igen var fuldtallige fik de pucken forbi Jukuri, men her var stolpen til at hjælpe den finske ankermand i høge-buret.

I kampens sidste minut blev Dane Fox sendt i bad af dommer Burchardt Andersen. Hvad der skete så denne skribent ikke, men der blev annonceret en matchstraf, hvilket betyder at canadieren som minimum har karantæne i næste kamp.

Det var bare en af den slags aftener hvor intet rigtigt lykkedes, og så skal det retfærdigvis siges at det var et rigtig godt hjemmehold vi mødte i aften.

Chancen for revanche er der allerede søndag eftermiddag på hjemmebane, når Rungsted kommer forbi Nordjyske Bank Arena til den livsvigtige kamp top 4 kamp de to hold i mellem.

Af Michael Kristensen

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo
Scanel Logo Noborder