Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

White Hawks tabte trist kamp

White Hawks tabte trist kamp

06.03.20

Af Jesper Larsen

Bizart. Absurd. Ærgerligt. Man kunne sætte mange ord på det faktum at frygten for, at flere danskere skulle blive smittede med coronavirus havde lukket dørene for tilskuere i alle ishockeyhaller til aftenens runde i Metal Ligaen. Ikke desto mindre var det sådan, det var, og Nordjyske Bank Arena – hvor Frederikshavn White Hawks tog imod SønderjyskE – var ingen undtagelse. For fans af de to klubber var det dog en trøst, at kampen blev sendt live i tv, men omstændighederne affødte naturligvis en undren over, hvordan det kommende slutspil skal afvikles. Det må tiden vise.

Ishockeymæssigt handlede det for Frederikshavn White Hawks kun om en sejr. Hvis man i første omgang vil indhente og overhale Rungsted Seier Capital på ligaens fjerdeplads, så skulle der en sejr til mod SønderjyskE. Som man i så fald ville hente tre point på og dermed åbne en lille dør på klem for muligheden for at ende som treer.

Det giver sig selv, at intensiteten var som en by i Aleksandr Bumagins hjemland. Spillet var heller ikke noget at skrive hjem om i den første periode. Begge hold havde svært ved at sætte længere angreb sammen, og derfor blev det hele noget rodet. SønderjyskE var en anelse skarpere end hjemmeholdet, og de skabte nogle farligheder for Samuel Jukuris mål. Josh MacDonald fik bragt sit hold foran på en tilfældighed. Pucken ramte dommeren, og så endte den hos MacDonald, der med en baghånd sendte skiven ind bag Jukuri. Måske burde han have taget den. Fremad havde White Hawks ikke det store. Det blev til nogle enkelte farlige forsøg på Patrick Galbraith, som han dog klarede uden problemer. Ikke mange stop, ikke megen atmosfære og for få målchancer til hjemmeholdet. Det var status efter den første periode.

Det blev sådan set ikke meget bedre i den anden periode. I hvert fald ikke, hvis man holdt med hjemmeholdet. Det var ret ufarligt, det som Dane Fox og Co. leverede. Og så hjalp det heller ikke, at Sønderjyske kom på 2-0 allerede efter 33 sekunder spillet af den anden periode. Målet var – ligesom det første – ret heldigt. En puck blev forsøgt clearet ud af zonen, men den ramte i stedet en spiller og røg siden hen til Martin Eskildsen, der ikke havde problemer med at passere Samuel Jukuri. Omtrent midtvejs fik White Hawks et powerplay, og det gav trods alt noget trafik mod Galbraiths mål. Tættest på scoring var Christian Mieritz, da han ramte overliggeren. Men der var også store muligheder til Christopher Frederiksen og Mads Larsen. Men hjemmeholdet kunne heller ikke score i den anden periode, og derfor gik Mario Simionis tropper til pause foran 2-0.

De to første perioder var ikke gode for White Hawks, og den tredje kunne ikke redde helhedsindtrykket. Hjemmeholdet var ganske enkelt ikke farlige nok. Alt for ofte strandede pucken på en SønderjyskE-forsvarer, der var klar til at ofre sig for holdet, og derfor nåede pucken sjældent ind til Patrick Galbraiths mål. Og i forsvaret lavede man stadig for mange fejl, som kunne have givet yderligere scoring til udeholdet. Samuel Jukuri stod dog en god kamp, og han reddede sit hold i flere situationer. Mod slutningen af kampen kom den sidste chance for at White Hawks kunne komme tilbage i kampen. Søn derjyskE fik en udvisning, og Jari Pasanen tog timeout og Jukuri ud. Det gav et vist pres mod Galbraiths mål, men mål kom der ikke ud af anstrengelserne. White Hawks taber 2-0 i en kamp, der på mange måder var et antiklimaks.

Kampen i tal:

Frederikshavn White Hawks – SønderjyskE 0-2  (0-1, 0-1, 0-0)

 

Målscorere:

05.04:                0-1: Josh MacDonald

20.33                  0-2: Martin Eskildsen

 

Tilskuere:  8 materialemænd, 12 vagter og cafeteriadamen

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo
Scanel Logo Noborder