Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

White Hawks snydt til sidst

White Hawks snydt til sidst

28.12.18

 

Af Jesper Larsen

Der er altid meget at snakke om, når tiden nærmer sig for mødet mellem Nordjyllands to ambitiøse ishockeyhold. Alligevel syntes hjemmeholdets fans, at der til Frederikshavn White Hawks´og Aalborg Pirates´ møde fredag aften var særligt noget særligt på tapetet. To nye spillere fik nemlig sin debut i Nordjyske Bank Arena, og især den ene har trukket overskrifter. Alexander Bumagin er kommet til Frederikshavn med et imponerende CV. Han har været mange år i verdens næstbedste liga – KHL – og han har produceret fornuftigt i dem alle. Til aftenens kamp mod det hold, som alle i Frederikshavn gerne ser kørt ud på røv og albuer, tog Bumagin plads i førstekæden. Den anden nyerhvervelse – David Friedmann – startede i andenkæden, og hans optræden så man også frem til. Friedmann har en fortid i Aalborg Pirates, men blev sendt herfra ret hurtigt. Og så var scenen ellers sat til endnu et kapitel i den lange fortælling om dansk ishockey største opgør.

Fra første fløjt fornemmede man, at dette var noget andet end blot et opgør i Metal Ligaen. Der var mange mennesker i Nordjyske Bank Arena, og allerede i forbindelse med spillernes indløb på banen, var der god stemning. Hjemmeholdet vandt den første face off, og ikke lang tid efter fik man sendt det første skud mod Ronan Quemener i Pirates-målet. Yderligere et par gode forsøg blev det til, inden målet også skulle komme. Og det blev et halvt eventyr, for Alexander Bumagin drev sikkert med pucken, afleverede og fik den igen, og så sendte han et skud afsted, som det lykkedes Christopher Frederiksen at få rettet af. Den så Quemener ikke, og jublen sønderrivende fra hjemmeholdets fans. Hvis de havde kunnet se nogle få minutter ind i fremtiden, ville de have slappet lidt af. For kort tid efter scoringen fik høgene en udvisning, og Pirates var helt uhyggeligt effektive. Julian Jacobsen stod for målet. Efter syv minutters spil fik Jeppe Jul Korsgaard en udvisning for delaying the game, og ingen i Frederikshavn og omegn fattede, at det ikke blev til en ny føring til White Hawks. Den ene store chance efter den anden blev produceret, og i en vanvittig sekvens reddede stolpen to gange for aalborgenserne. Evan Jasper og Cam Spiro havde hvert sit forsøg på målkanterne, uden at pucken røg ing. I det powerplay holdt guderne med Pirates. Og så kom der ikke flere mål i en periode, hvor der blev givet og taget og spillet god hockey. Alexander Bumagin viste sig fint frem, og det samme gjorde David Friedmann med et enkelt baghåndsforsøg. Og Nordjyske Bank Arena diskede op med 80´er stemning. Det var virkelig som i gamle dage med intensitet i hver en nærkamp. Nøj, hvor er hockey en fed sport.

Pirates sad på den anden periode, men White Hawks lavede det eneste mål. Så kort kan de midterste tyve minutter egentligt sammenfattes. Aalborgenserne havde indledningsvist et fint powerplay, hvor scoringen lå lige for. Kun en Tadeas Galansky helt på toppen forhindrede, at de røde var kommet foran. De producerede en del chancer fremad, udeholdet, og især var Julian Jacobsen i spillehumør, men han måtte flere gange se sin tidligere holdkammerat i målet hos høgene redde forsøgene. Og så skulle taget igen næste lette i Nordjyske Bank Arena. Roman Quemener måtte ad flere omgange klare forsøg fra hjemmeholdets Christopher Frederiksen og Cam Spiro, og til sidst røg pucken til Alexander Bumagin, der fik scoret sit første White Hawks-mål. Han er en god spiller, Bumagin, og man fik flere smagsprøver på det. Pasningerne ligger født fra hans stok, og især trak publikum på smilebåndet over en klassebaghåndspasning til Christopher Frederiksen. Den var elegant og meget nonchalant sendt afsted, og det kan kun de allerbedste. Pirates sad som sagt på sagerne, og undervejs var høgene temmelig pressede. Så viste coach Pasanen, at han ikke blot er til pynt. Han tog nemlig én af sine rettidige timeouts, og populært sagt var det skidegodt gjort. Genialt at have en coach, der bruger timeouten konstruktivt og med omtanke. De 30 sekunders snak hjalp. Høgene fik sendt pucken ud af zonen og spillet til at hænge bedre sammen igen. David Friedmann havde afslutningsvis et par halvkedelige aktioner. Først hamrede han et slagskud i benene på en Aalborg-forward, der siden fik frit løb mod Galansky. Sidstnævnte reddede dog i stor stil. Og som periode. n ebbede ud, fik Friedmann raget en udvisning til sig. Helt lige på skudstatistikken: 24-24, men White Hawks foran 2-1. Alle i Nordjyske Bank Arena var enige om, at man sad og så på en klassekamp.

Der var hele 2829 tilskuere til ishockey i Frederikshavn. Det er et af de største tal i mange år, og de fik, hvad de kom efter. Der blev serveret god hockey. Det er mere end logisk, at kampen i morgen i Aalborg bliver sendt på landsdækkende tv. Den tredje periode blev præcis så spændende, som man havde forventet. White Hawks overlevede indledningsvist at være i undertal. Herefter bølgede spillet frem og tilbage, men Pirates var hundrede gram farligere end hjemmeholdet. Galansky tog dog det hele, og han indgød sine holdkammerater en masse selvtillid. Og indimellem stak man så af på nogle kontraudflugter og på én af dem, skulle høgene komme på 3-1. Dale Mitchell fik en puck med sig i banens venstre side, og inde på midten kaldte Kristian Jensen inderligt på pucken. Da den kom, var den serveret som på et sølvfad, og Kristian Jensen scorede sikkert. Så troede man, at den kamp var lukket, men med små fire minutter igen, fik Pirates reduceret, og så skulle man igennem en nervepirrende stund. Pirates tog Quemener ud i de sidste 45 sekunder, men man scorer sjældent på den satsning. Det gjorde piraterne så alligevel, for hjemmeholdet gik kolde og blev febrilske, og pludselig kunne Mikkel Højbjerg sætte pucken højt i målet til udligning. Så måtte man i forlænget spilletid. Og her spiller man som bekendt 3 mod 3. Det gav en masse chancer, men ingen mål, og der måtte straffeslag til. Her kunne kun Mikkel Højbjerg score, og så vandt Pirates en hårdt tilkæmpet sejr i Frederikshavn. Lørdag aften er der returmatch i et udsolgt Gigantium.

Kampen i tal.

Frederikshavn White Hawks – Aalborg Pirates 3-4(1-1, 1-0, 1-2, 0-1)

Målscorere:

3.43:                   1-0: Christopher Frederiksen (Bumagin, Suistio)

5.49:                   1-1: Julian Jacobsen (Spelling, Humphries)

24.48:                 2-1: Alexander Bumagin (Frederiksen)

50.51:                 3-1: Kristian Jensen (Mitchell, Larsen)

55.08:                 3-2: Cam Bries (Jacobsen)

58.47:                 3-3: Mikkel Højbjerg (Jacobsen)

                             3-4: Straffeslag: Mikkel Højbjerg

Tilskuere: 2829

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo

OBS ! Vores hjemmeside bruger cookies.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere, klik her.