Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

White Hawks smed sejren

White Hawks smed sejren

08.03.19

Af Jesper Larsen

Frederikshavn White Hawks mod Esbjerg Energy i den første kvartfinale i Nordjyske Bank Arena en fredag aften. Det kapitel i årets Metal Liga kan næsten ikke skrives mere veloplagt, for med den største sandsynlighed er der sat vand over til en virkelig gyser. White Hawks har 15-0 i point mod Energy efter årets fem Metal Liga-kampe, men der er brug for at hive en gammel kliché op af lommen: play-offs er noget helt andet, og derfor var aftenens kamp – den første i en serie på op til syv – af den største betydning. Med en sejr kunne White Hawks slå en fed streg under, at man valgte rigtigt, og man ville i givet fald nå op seks sejre over vestjyderne i denne sæson. Mon ikke det ville kunne få tvivlen til at indfinde sig hos dem? På den anden side kunne man påstå – og det gjorde det gamle koryfæ, Mike Grey, over for undertegnede lige inden kampstart – at Esbjerg ville blive boostet alvorligt på selvtilliden, hvis de fik en sejr med hjem nogle få dage, inden de officielt indvier deres nye flotte hal. Det skrækscenario var der ingen med blåt og hvidt i hjertet, der turde give en tanke.

Den første periode startede som alle havde forventet. Der var saft og kraft i tacklingerne, og det lyste ud af alle spillere, at de ikke vart indstillede på at give noget ved havelågen. Man lagde især mærke til, at White Hawks-spillerne konsekvent lagde pucken ud ved banden, når de var usikre på, om der kunne sættes et angreb i gang. Det virkede som noget, der var blevet talt indgående om. Dale Mitchell fik kampens første chance, da han pludselig stod ret alene i slottet foran Esbjerg-keeper Mathias Seldrup. Mitchells skud peb dog over mål. Efter godt fire minutters spil tog David Friedmann en af den slags udvisninger, han får for mange af. Ved banden i angrebszonen fik han lavet en helt unødvendig tripping, og det gav naturligvis Esbjerg et powerplay. Det spillede de indimellem godt, og Tadeas Galansky i White Hawks-kassen måtte redde ved et par lejligheder. Overtallet gav ikke mål, og i en periode herefter bølgede det hele frem og tilbage. White Hawks var nærgående i et antal situationer, men den helt store mulighed lod vente på sig. Blandt andet fordi den sidste pasning ikke lå, hvor den skulle. Med to minutter igen fik backen Simon Grønvaldt pludselig en helt åben chance. Målet var stort set tomt, men et par Energy-spiller fik møvet sig ind foran Grønvaldts skud, så ingen pølser af det skind. Med et minut og en slat tilbage sløsede Esbjerg-forsvaret og måtte tage en udvisning for delaying the game. Det gav et par chancer til hjemmeholdet, og Esbjerg måtte tage endnu en udvisning. White Hawks starter derfor anden periode med at være 5 mod 3 i 29 sekunder. Det kan give et brag af et jubelbrøl i Nordjyske Bank Arena. 14-7 på skudstatistikken i hjemmeholdets favør efter 20 intense minutter.

Nå, der kom ikke mål i 5 mod 3. Det ebbede ud uden, at høgene fik sat det store pres på Esbjerg-kassen. David Friedman fik en halvstor mulighed, og det var sådan set det. Men publikum skulle alligevel få noget at juble over. Unge Markus Pedersen tog nemlig sagen i egen hånd. Han drev op i banens højre side og lagde herefter en flot pasning til Alexander Bumagin, der satte den højt i Seldrups mål. En flot kasse. I minutterne efter scoringen spillede White Hawks rigtigt godt. Pasningerne sad, og der blev skabt en del hel- og halvstore muligheder. Men Mathias Seldrup er også en god keeper, og det gav han mange prøver på. Mathias Mølgaard tog en udvisning for intereference, og her måtte Tadeas Galansky i den anden ende vise, at han har fænomenale stunder. Esbjerg broderede sig fint igennem, og pucken blev bragt fra side til side. Galansky fulgte imidlertid med, og helt formidabelt fik han sideforflyttet sig og reddede den ellers åbne chance. Kort efter troede Esbjerg, at de havde udlignet. Med hoveddommeren stod heldigvis, hvor han skulle, og helt efter bogen annullerede han målet for offside i målfeltet. Og så blev det i øvrigt igen en periode, hvor alle spillere – både hjemmeholdets og udeholdets – smed sig frygtløst i alle skud, der havde retning mod mål. Det er en playoff-ting, og det er ret fedt at se den form for dedikation. Som jo også kan koste øjeblikkelig smerte. White Hawks gik til pause foran 1-0 og 26-13 på skudstatistikken.

Det lå i kortene, at det skulle blive dramatisk i den sidste periode. Hjemmeholdet kæmpede indædt for at holde føringen, men Esbjerg satte mere og mere tryk på for at få udligningen. De første ti minutter af den sidste periode blev derfor en nervøs forestilling. Begge hold fik muligheden i powerplay, men det var forsvarerne og keeper, der trak det længste strå. Galansky sled dog virkelig for hyren i forbindelse med overtal til Esbjerg. Med kun 7 minutter og 48 sekunder tilbage på uret kom udligningen, og den var yderst kontroversiel. Målet blev vist på storskærmen, og White Hawks-spillerne og publikum var rasende. De syntes ikke, pucken var inde. Tv-billederne viste, at de havde ret. Pucken var ikke inde, og målet burde aldrig have været godkendt. Det lignede en kompensationsdom, at hjemmeholdet kort efter fik et powerplay. De spillede det dog ret tålmodigt, og pludselig trak Cam Spiro et trækskud helt op i krogen hos Mathias Seldrup. Det var til øredøvende jubel i Nordjyske Bank Arena. Da var der fire minutter igen, og så lignede det atter den hjemmesejr, mange havde forventet. Og det gjorde det lige til, Marc Hagel fik fat i en banderetur og sendte pucken ind til 2-2. I de allersidste sekunder af den ordinære tid, pressede Esbjerg helt vildt på. Scoringen kom dig ikke, og det var tid til at køre isen og gøre klar til fjerde periode.

White Hawks kom ud til den fjerde periode med hovedet under armen. I de første fire minutter kørte Esbjerg rundt med høgene og skabte den ene chance efter den anden. Og så blev det hele afgjort, da Brady Austin

sendte et uventet skud mod Galansky. Der var han ikke helt vågen. Esbjerg vinder i Frederikshavn, og så er fanden løs.

Kampen i tal:

Frederikshavn White Hawks – Esbjerg Energy 2-3 (0-0, 1-0, 1-2, 0-1)

Målscorere:

22.27:                 1-0: Alexander Bumagin (Pedersen, Grønvaldt)

52.12:                 1-1: Niklas Andersen

56.00:                 2-1: Cam Spiro (Bumagin, Larsen)

57.59:                 2-2: Marc Hagel

66.18:                 2-3: Brady Austin (Bellemore)

Tilskuere: 2004

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo

OBS ! Vores hjemmeside bruger cookies.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere, klik her.