Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

White Hawks smadrede Esbjerg

White Hawks smadrede Esbjerg

04.10.19

Af Jesper Larsen

Kampe mellem Frederikshavn White Hawks og Esbjerg Energy er typisk tætte, og de to hold plejer at fordele sejre og nederlag mellem sig på skift. Sådan var det bare ikke i den foregående sæson. White Hawks var helt suveræne mod vestjyderne, og man vandt alle grundspilskampene mod dem, og dem var der fem af. Da slutspillet kom, var det meget naturligt, at høgene derfor valgte Esbjerg Energy som modstander, og så blev det pludselig helt lige. De fleste vil erindre, at frederikshavnerne vandt serien med 4-3 efter en afsluttende sejr hjemme i Nordjyske Bank Arena.

Til aftenens kamp mellem de to hold – som i øvrigt bliver efterfulgt af endnu et opgør mellem dem, og det er i Esbjerg på søndag – kunne et nordjysk hjemmepublikum for første gang hilse på høgenes nyeste tilkomne. Logan Pyett fik sin debut for White Hawks i den succesfulde udekamp mod SønderjyskE, og han er et spændende supplement til en backside, der har været udfordret.

Opskriften på at sikre sig en solid føring blev leveret i aften i Nordjyske Bank Arena. Jari Pasanen har været bekymret for høgeoffensiven. Det behøver han ikke være mere. Det tog White Hawks beskedne 6 minutter og 41 sekunder at bringe sig foran 4-0, og det blev en lynstart for frederikshavnerne. Hvilken effektivitet og hvilket flot spil høgene diskede op med. Vi var nærmest ikke kommet i gang, før det stod 1-0. Søren Nielsen satte pucken højt i Mathias Seldrups mål, og da var der spillet kun 42 sekunder. Kort efter arbejdede Christopher Frederiksen energisk. Det gav en mulighed til Radim Piroutek, og han var lige så kontant som Søren Nielsen. Igen op i krogen med pucken og så stod det 2-0. Det var dråben for Esbjerg-coach Mark Pederson. Han reagerede prompte og tog Mathias Seldrup ud. Han fik 2 minutter og 7 sekunder på banen. Uden tvivl den hurtigste keeper-udskiftning i Metal Ligaen i mange år. Efter små seks minutters spil fik White Hawks sit første powerplay. Det blev spillet hurtigt og målsøgende, og Mads Larsen havde et brag af et slagskud på stolpen. Tilskuerne ærgrede sig, men det behøvede de ikke, for sekunder senere åbnede Anders Eriksson sin White Hawks-målkonto med et hårdt og velplaceret skud fra blue line, som Kasper Krog – den nye Energy-keeper – ikke så meget til. 3-0 til hjemmeholdet, der fuldstændigt trynede sin modstander. Det blev som sagt også 4-0, og det kom kun 29 sekunder efter 3-0-kassen. Christopher Frederiksen er i et forrygende spillehumør i øjeblikket, og efter et godt opspil med Nikolaj Krag kunne han udbygge sin topscorerværdighed. Høgene var gode i den første periode, det giver sig selv. Og effektiviteten var voldsom og stærkt underholdende. Bare ikke for Jeppe Vinther – den tidligere White Hawks-back. Sammen med sine holdkammerater kunne han konstatere et mindre sammenbrud. En lille håndfuld Esbjerg-tilhængere havde taget turen nordpå. Det var næsten synd for dem.

Offerviljen var stor hos høgene. Igen i den anden periode smed spillerne sig ned i skuddene. Og selv om man havde en stor føring, var man ikke indstillet på at give Esbjerg noget som helst. Målinfernoet fortog sig, men sådan måtte det også næsten være. White Hawks var dog stadig dominerende, og Mathias Mølgaard havde efter fire minutter et godt forsøg, der tog stolpen. Efter ni minutter af perioden fik hjemmeholdet igen et powerplay. Det blev igen sat fornuftigt op, og Albin Lindgren var yderst tæt på at øge føringen. Hans skud ramte overliggeren og røg ud af spil. I store momenter af den anden periode var høgene rigtigt gode, og der blev skabt et hav af chancer. Det kunne være gået rigtigt galt for Esbjerg. Nu blev det i stedet til en reducering, og set med hjemmeholdets øjne var den unødvendig. Ved flere lejligheder kunne og burde pucken være sendt ud af forsvarszonen, men det blev den ikke, og så dumpede en løs chance ned for stokken af Trevor Cheek, og han scorede hos Tadeas Galansky. Anders Eriksson fik i den første periode slettet sit nul på målkontoen. I den anden periode gjorde Aleksandr Bumagin det samme. Et flot opspil og en fin pasning fra allestedsnærværende Christopher Frederiksen resulterede i en fri Bumagin, der sendte skiven op i nettaget. Cool, og egentligt ret fortjent, at russeren kom på tavlen. Han har ikke været god i de første hjemmekampe i denne sæson, men han er på vej, og i aften lavede han smarte ting, der gang på gang drev gæk med Energy-spillerne. 5-1 til White Hawks efter de to første perioder.

Stolpeskud nummer fire kom kort ind i den sidste periode. Det stod Dane Fox for. Og nummer fem lod ikke vente længe på sig. I powerplay trykkede Aleksandr Bumagin af og ramte det nederste af Kasper Krogs målstolpe. Hjemmeholdets Søren Nielsen viste sig i øvrigt igen frem med gode ting. Han er en kæmpe gevinst for høgene. På repertoiret har han finurlige driblinger, og han er skøjtestærk som de færreste. Med omkring 12 minutter tilbage af kampen fik høgene en fem mod tre mulighed. Trevor Cheek og Anders Koch sad ude, og det benyttede Anders Eriksson til at score sit andet mål. Det blev 7-1 lidt senere, da Søren Nielsen driblede optimistisk, og til sidst sendte han pucken op i nettaget hos Kasper Krog. Et flot mål. I forhold til høgenes forrige hjemmekamp, som var mod Rungsted Seier Capital, så var der i aften et kæmpe kvalitetsløft. White Hawks spillede hurtigt og iderigt, og det er slet ikke uden realitetssans at notere, at frederikshavnerne kunne have maltrakteret Energy fuldstændig. Chancerne var til det, og Mark Pederson og Thor Dresler i Energy-boksen må have tænkt, at de egentlig slap let. Selvom det blev 7-1. Og så mødes begge hold altså i Esbjerg igen på søndag.

Kampen i tal:

Frederikshavn White Hawks – Esbjerg Energy (4-0, 1-1,

Målscorere:

0.42:                   1-0: Søren Nielsen (Mølgaard)

2.07:                   2-0: Radim Piroutek (Frederiksen)

6.12                     3-0: Anders Eriksson (Larsen, Nielsen)

6. 41                   4-0: Christopher Frederiksen (Krag)

34.43                  4-1: Trevor Cheek

36.10                  5-1: Aleksandr Bumagin (Frederiksen)

48.45                  6-1: Anders Eriksson  ( Fox)

51.57                  7-1: Søren Nielsen

Tilskuere:   1246

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo
Scanel Logo Noborder