Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

White Hawks slog Rødovre sikkert

White Hawks slog Rødovre sikkert

19.02.19

Af Jesper Larsen

Frederikshavn White Hawks overraskede alt og alle, de man i de døende sekunder af transfervinduet fik hentet endnu en spiller. Jeppe Holmberg – den tidligere Esbjerg og Aalborg-spiller – blev tilføjet høgetruppen, og det virker udefra set som en god investering. Frederikshavnerne har set sårbare ud i defensiven, og især den sidste periode har vist, at der var plads til forbedring. Jeppe Holmberg var på holdkortet til dagens kamp i Nordjyske Bank Arena mod Rødovre Mighty Bulls. Det var Aelxander Bumagin til gengæld ikke. Han plejer en mindre skade.

Der mangler to runder af årets Metal Liga, White Hawks ligger rigtigt godt til i bestræbelserne på at få tredjepladsen og dermed retten til at kunne vælge mellem to modstandere. Høgene kæmper med Aalborg Pirates om denne placering, og man er fire point foran. Med mindre aftenens resultater falder helt i høgenes hak, så afgøres det endeligt i sidste spillerunde, hvor de to nordjyske rivaler mødes.

Den første periode blev indledt ret godt af White Hawks. Intensiteten var i orden, og der blev sat pasninger sammen, der skar Rødovre over. Det blev også indledningsvist til en del chancer, og der skulle kun gå 1 minut og 23 sekunder, før Marcus Pedersen kunne løfte hænderne i triumf. Den unge høge-forward har haft et træls forhold til skader i denne sæson, men nu virker han helt klar, og i de første minutter af kampen var han rigtig god. Målet talte naturligvis i den positive retning, men der var i det hele taget meget gejst og initiativ fra Pedersen. Det var i øvrigt David Friedmann, der meget uselvisk og med stor tolerance fandt Marcus Pedersen foran mål, og den kunne næsten heller ikke misses. Rødovre var egentlig meget godt med i kampen, og Tadeas Galansky måtte ved flere lejligheder vise, hvor stor en kapacitet han er. Cam Spiro, Thomas Søndergaard og Kristian Jensen havde gode muligheder i den anden ende, men det blev ved den enlige scoring. Skudstatistikken sagde 11-9 i hjemmeholdets favør.

I de første 8 minutter af anden periode havde Rødovre ikke et eneste skud mod Galansky. Det sagde en del om spillets udvikling. Hjemmeholdet sad på sagerne, og man producerede det ene flotte angreb efter det andet. Evan Jasper bragte høgene på 2-0, da han modtog en flot pasning fra Cam Spiro. Christian Larsen i Rødovre-kassen forsøgte at få sig sideforflyttet i tide. Det lykkedes ikke. I minutterne efter scoringen burde der være sat flere ind på kontoen. Rasmus Søndergaard havde inden kampen set, at han ville score i aften. Han fik også sine muligheder, men ind ville skiven i første omgang ikke. Christian Jensen var igen nærgående, og det var Dale Mitchell også i flere situationer. I længere sekvenser kørte høgene rundt med Mighty Bulls, og chancerne afløste hinanden. Og så skulle Rasmus Søndergaard ende med at få ret i sin spådom. Dale Mitchell søgte energisk ind foran mål, og hans forsøg blev kun halvklaret. Rasmus Søndergaard var fulgt med op og havde ingen problemer med at skubbe pucken det sidste stykke ind til en aldeles fortjent hjemmeføring på 3-0. Man kunne godt se, at høgene havde en placering at kæmpe for, og at Rødovre ikke havde det.

Manges øjne var naturligvis rettet mod høgenes nyeste spiller. Jeppe Holmberg har et flot cv. Det rummer tre danske mesterskaber, og man kunne godt se, at det er en dygtig spiller, White Hawks har hentet hjem. Holmberg var sikker med pucken og faldt fortrinligt ind i spillet. I starten af den sidste periode fik Radim Piroutek en udvisning. Rødovre fik ikke sat noget særligt powerplay op, til gengæld udløste det en friløber til Dale Mitchell, som han dog brændte. Og ellers var billedet det samme som i de første 40 minutter. Hjemmeholdet ville og kunne mest, og trafikken var mest intens i Rødovre-zonen. Christian Larsen – den tidligere White Hawks-keeper – svedte bravt og holdt scoringerne nede, hvilken man i øvrigt også kan sige om Tadeas Galansky i den modsatte ende. Som sædvanlig, fristes man til at sige. Midtvejs i perioden måtte Galansky dog lade en puck passere. Jannik Karvinen eksekverede et straffeslag rimeligt sikkert og reducerede til 3-1. Det blev et chanceorgie i slutningen af kampen, og Rødovre kunne godt have ædt sig ind på White Hawks. Mulighederne var der i hvert fald. Mod slutningen af kampen var der en afventende udvisning på en Rødovre-spiller. Smart kørte White Hawks pucken rundt seks mod fem. Tiden gik nemlig, og der var ikke grundt til at forcere yderligere. Kampen var vundet. Derfor virkede det også besynderligt, at hovedommeren pludselig fløjtede af og dømte udvisningen, selvom om Rødovre ikke havde vundet pucken. Det gav stor utilfredshed i Nordjyske Bank Arena, der blev desto mere begejstret over, at Dale Mitchell lidt senere lukkede og slukkede med målet til 4-1. White Hawks vinder og kan snuppe tredjepladsen, hvis Aalborg Pirates sætter point til i bare én af sine sidste tre kampe. Og det skal de nok få gjort.

Kampen i tal:

Frederikshavn White Hawks – Rødovre Mighty Bulls (1-0, 2-0,

Målscorere:

01.23:                    1-0: Marcus Pedersen (Friedmann)

21.25:                    2-0: Evan Jasper (Spiro)

35.20:                    3-0: Rasmus Søndergaard (Mitchell)

49.41:                    3-1: Jannik Karvinen (Straffeslag)

58.15:                    4-1: Dale Mitchell (Brady)

Tilskuere: 1326

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo

OBS ! Vores hjemmeside bruger cookies.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere, klik her.