Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

White Hawks slog Odense sikkert

White Hawks slog Odense sikkert

20.09.19

Af Jesper Larsen

Frederikshavn White Hawks er i den kommende tid involveret i to ret interessante opgør. Fredag aften var Odense Bulldogs mødt op i Nordjyske Bank Arena til et opgør i Metal Ligaen, og søndag klokken 15.00 er der premiere på et nyt tiltag i dansk ishockey. Det danske U-20 landshold spiller i efteråret en række træningskampe mod udvalgte Metal Liga-hold, og de starter altså i Frederikshavn. Den kamp kan du naturligvis overvære i Nordjyske Bank Arena, men den streames desuden live på Youtube. Webteamet bag Frederikshavn White Hawks står bag, og skal nok blive godt. Du kan få linket til livestreamingen ved at gå ind på White Hawks´hjemmeside.

Mange ishockeyeksperter var inden Metal Liga-starten ret enige om, hvilke hold der kunne stilles forventninger til. White Hawks er eksempelvis tippet til at gå langt i årets turnering. Det stiller sig anderledes med Odense Bulldogs, som de fleste faktisk ikke tror på. Bulldogs anses for at være en helt naturlig agterlanterne, der altså så ikke kvalificerer sig til slutspillet. Men det går sjældent som præsten prædiker, og det odenseanske mandskab har foreløbig vist, at de absolut ikke har tænkt sig at give op på forhånd. I skrivende stund har holdet spillet fire kampe, og man har godt nok tabt de tre, men det er værd at bemærke, at holdet har fået point i tre af de fire kampe, og man har på intet tidspunkt tabt med mere end et mål. White Hawks var måske nok storfavorit i aftenens kamp, men det gav sig selv, at der på ingen måde var råd til at undervurdere Bulldogs.

Den første periode blev egentlig en velspillet affære. White Hawks sad på kampen, og man var klart mest i puckbesiddelse. Allerede efter små 30 sekunder modtog Mads Larsen en flot pasning fra Anders Eriksson, og her kunne hjemmeholdet være kommet foran. Evan Cowley i Bulldogs-kassen tog dog skuddet. Men målet skulle alligevel komme forholdsvist tidligt. Nikolaj Kragh Christensen – der i år er kommet til Nordjylland fra Rungsted - er glad for at være i Frederikshavn, har han fortalt flere steder, og han lytter også på sine holdkammerater. Patrick Madsen gjorde nemlig i god tid opmærksom på, at han gerne ville modtage pucken. Den fik han så serveret på et sølvfad fra Kragh Christensen, og så var høgene foran. Det var helt fortjent. Odense Bulldogs havde ikke det store fremad banen, men nogle enkelte forsøg mod Galansky i White Hawks-kassen blev det til. Mest bemærket gjorde vel egentlig Sebastian Ehlers sig, da han lavede en svinestreg på Radim Piroutek. Mærkeligt nok blev det ikke bemærket af hverken dommer eller hjemmeholdets tilskuere, så Ehlers slap for yderligere tiltale. Ikke flere scoringer i den første periode. Hjemmeholdet dominerende på skudstatistikken: 11-5.

Den anden periode blev ikke særligt velspillet. Der var for mange fejlafleveringer fra begge hold til at det kunne blive sammenhængende og poleret. Bulldogs tog to udvisninger med kort mellemrum, og det var en dårlig ide. Hjemmeholdet fik 51 sekunder i fem mod tre, og det udnyttede man prompte. Backen Mads Larsen har gang i noget godt. Det er min opfattelse, at han i løbet af denne sæson vinder sin plads på landsholdet tilbage, og i dag lavede han et af den type mål, som man kun kan, hvis man besidder et godt slagskud. Dane Fox og Søren Nielsen lavede forarbejdet, og så satte Larsen sit slagskud i scene, og høgene var foran 2-0. Det kunne snildt være blevet både 3-0 og 4-0, men ineffektivitet i de afgørende situationer forhindrede yderligere scoringer. Odense bød ikke ind med noget særligt. De havde tre forkølede forsøg mod Galansky i perioden, og der var aldrig for alvor bud efter en reducering. White Hawks øgede på skudstatistikken: 22-8.

Den sidste periode vil især blive husket for en uhyggelig sekvens. White Hawks´ Kristian Jensen og Bulldogs´ Lucas B. Rasmussen kom i clinch, og de endte i slåskamp. Lucas B. Rasmussen kom slemt til skade i situationen og måtte bæres ud på en båre. Det så alvorligt ud. En meget trist sekvens i en kamp, der ellers havde været fair spillet indtil da. Kristian Jensen fik marchordre, og det virkede til at være helt på sin plads. Der skal herfra lyde et ønske om, at Lucas B. Rasmussen snart er helt fit for fight. Odense-keeper Evan Cowley fik også matchstraf i situationen for roughing, og den store tumult lagde en dæmper på både publikum og spillere. Hjemmeholdets føring stod sig til der manglede 1.36. Så tog Odense timeout og keeper Nicolai Kristensen ud og spillede 6 mod 5. Det hjalp dog ikke, for Sebastian Ehlers spolerede muligheden ved at lave en tripping og få to minutter for det. Dermed var White Hawks i powerplay resten af kampen. De scorede ikke, men det var heller ikke nødvendigt. White Hawks vinder 2-0 over Odense Bulldogs og udgør sammen med Aalborg Pirates Metal Ligaens top. Men man krydser fingre for Lucas B. Rasmussen.

Kampen i tal:

Frederikshavn White Hawks – Odense Bulldogs 2-0 (1-0, 1-0, 0-0)

Målscorere:

13.41                  1-0: Patrick Madsen (Kragh)

22.58                  2-0: Mads Larsen (Fox, Nielsen)

Tilskuere: Ikke oplyst

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo
Scanel Logo Noborder