Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

White Hawks slog Herlev stort

White Hawks slog Herlev stort

11.10.19

Af Jesper Larsen


Når Frederikshavn White Hawks tager imod Herlev Eagles i Metal Ligaen, så ender det oftest med en sejr til frederikshavnerne. Eagles har ikke vundet i Frederikshavn siden 2016, og det var heller ikke med i planerne hos trænerteamet Jari Pasanen og Frederik Aakesson, at der skulle ændres på den statistik i aften. Men Eagles har gang i en god sæson, og de strider lystigt for at komme med i Final 4. Sejren i Esbjerg, der kom til at lyde på 4-1 til københavnerne, indgyder i hvert fald respekt. Herlev er ikke en walk over.


Og så var der i øvrigt mange frederikshavnere, der så aftenens kamp som en behagelig forkamp til det drama, der uden tvivl udspiller sig i Aalborg på tirsdag, hvor de to nordjyske evighedskonkurrenter mødes i et gedigent topopgør, der – hvis alt flasker sig – kan være kampen om førstepladsen. Du kan i øvrigt læse meget mere om den kamp i løbet af weekenden på Whitehawks.dk. Her plejer du også at kunne hente hightlights fra kampe i Nordjyske Bank Arena. Det kan du desværre ikke denne gang, da White Hawks´ webteam helt ekstraordinært er forhindret i at levere den service.


Èn af de bedste tilføjelser til White Hawks-holdet i denne sæson er efter min mening Søren Nielsen. I den første periode viste han hvorfor. Herlev Eagles kom foran efter fem minutters spil, da Mathias Mølgaard sad ude for en meget tynd forseelse. Herlev var effektive, og det tog dem få sekunder at forvalte muligheden til mål. Men mange tilstedeværende i hallen var i tvivl om, hvorvidt pucken overhovedet var over stregen. Kort efter fik White Hawks et powerplay, og det gav indledningsvist en friløber til Eagles´ Alexander L. Hansen. Hans skud ramte stolpen. Men herefter fik hjemmeholdet en serie af store muligheder. Mathias Mølgaard var tæt på, og Mads Larsen ramte stolpen. Og så startede altså Søren Nielsen-showet. Først opfangede Patrick Madsen en skidt aflevering i Eagles-zonen, og han sendte resolut pucken til Søren Nielsen, der driblede et par gange og endelig kunne overliste en velspillende Emil Jidskog i Herlev-buret. Og to minutter og en sjat senere lavede Søren Nielsen sit andet mål, og det var et flot et af slagsen. Fra blue line drev han mod mål og driblede sig fri af et par forsvarere, inden han sendte skiven ind. Nielsen var klart periodens bedste. Det kunne også være blevet 3-1 til høgene. Mathias Mølgaard ramte igen overliggeren, og Thomas Søndergaard fik en vild chance, som Emil Jidskog til gengæld lavede en vild redning på. En hæsblæsende periode slutter 2-1 til White Hawks, og det var et par mål for lidt. Skudstatistikken sagde 17-5 i frederikshavnsk favør.


Der var spillet 3 minutter og 56 sekunder af den midterste periode, da det blev 3-1 til hjemmeholdet. Christoffer Aakesson kørte med stor fart rundt om Emil Jidskogs mål, og som den mest naturlige ting skar han ind foran mål og lagde pucken ind. Et fint mål af den unge høg. Kort efter var Herlev tre mod en i en kontra, og den spillede de efter bogen. Tadeas Galansky i White Hawks-kassen havde bare læst endnu flere kapitler i den bog, og han reddede sublimt. Søren Nielsen havde ikke glemt, at det egentlig gik meget godt i den første periode. Han fortsatte takterne i den anden, og otte minutter inde i den fandt han med en flot pasning Albin Lindgren foran mål, og Lindgren sendte skiven sikkert ind. Publikum støttede sit hold markant, og det lignede flere mål til hjemmeholdet. Mærkeligt nok kom dog en periode, hvor Herlev pludselig satte tryk på. Det var, som om der blev tænkt, at nu må det briste eller bære. I hvert fald blev Galansky udsat for flere prøvelser, men helt holde Eagles fra fadet kunne han ikke. Målfarlige Johan Skinnars fik reduceret til 4-2. Og det blev startskuddet til endnu mere Herlev-pres, og høgene kunne virkelig prise sig lykkelige for, at Galansky havde én af de dage, hvor han bare er svær at score på. 4-2 til hjemmeholdet efter to perioder.


Man fornemmede, at kampen blev afgjort tidligt i den tredje periode. Herlev havde et powerplay med over fra slutningen af den anden periode, men det fik de ikke noget ud af. I stedet kunne Thomas Søndergaard øge føringen til 5-2, da han fra kort afstand sendte pucken højt i målet. Santeri Suistio gjorde det kort efter til 6-2 efter en retur fra Jidskog. En reducering fra Brett Thompson var et lille plaster for Eagles, for Anders Eriksson fik igen scoret. Denne gang på oplæg fra allestedsnærværende Søren Nielsen, som var kampens helt store oplevelse. En virkelig dygtig spiller, der i dag var i en klasse for sig og stod for fire point. White Hawks vinder 7-3, og så ser man frem til kampen mod Pirates. Et kæmpe brag.

Kampen i tal:
Frederikshavn White Hawks – Herlev Eagles 7-3 (2-1, 2-1, 3-1)

Målscorere:
05.15: 0-1: Niklas Tikkinen (Skinnars, Carlsson)
11.29 1-1: Søren Nielsen (Madsen)
13.50 2-1: Søren Nielsen
23.56 3-1: Christoffer Aakesson (Larsen)
28.10 4-1: Albin Lindgren (Nielsen)
31.08 4-2: Johan Skinnars (Thompson, Poulsen)
42.21 5-2: Thomas Søndergaard (Mølgaard)
44. 24 6-2: Santeri Suistio (Fox, Larsen)
50.27 6-3: Brett Thompson (Tikkinen)
54.42 7-3: Anders Eriksson (Nielsen)

Tilskuere: 1400

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo
Scanel Logo Noborder