Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

White Hawks slog Herlev sikkert

White Hawks slog Herlev sikkert

21.02.20

Af Jesper Larsen
Frederikshavn White Hawks har fem kampe tilbage i grundspillet, og man er to point foran Rungsted Seier Capital, som til gengæld har seks kampe tilbage. Begge hold aspirerer til at indtage ligaens fjerdeplads, når regnskabet om kort tid skal gøres op, og derfor var der ikke så meget at rafle om for Jari Pasanens Final 4-vindere: Herlev Eagles skulle besejres i aftenens kamp i Nordjyske Bank Arena. Et opgør, der i øvrigt havde det krydderi, at Høgenes senest tilkomne og dette års sidste tilføjelse til holdopstillingen, Ludvig Adamsen, kunne få sin debut. På et frederikshavnerhold, der meget usædvanligt stillede op med kun tre hele kæder. Grunden var naturligvis, at der var afgivet spillere til det U 20 DM, som i øjeblikket afvikles i Frederikshavn. Derfor var hverken Mikkel Bertelsen eller Radim Piroutek med hos hjemmeholdet.

To ting stak ud i den første periode. Den første var, at der faldt hele 8 udvisninger. Det ser man sjældent, men at de alle blev tildelt det samme hold er nærmest sensationelt. Herlev Eagles må have snakket om, at man skulle undgå at komme i undertal, og så ender man i en situation, hvor man tager hele 8 udvisninger? Utroligt! Nogle var tynde – helt åbenbart – men alligevel. Den anden ting, der faldt i øjnene var, at Herlev alligevel formåede at vinde perioden 2-1. Man fatter ikke, at det kunne blive udfaldet, men det blev det. White Hawks havde hele tre situationer, hvor man var fem mod tre. Kun i én af dem lykkedes det at få scoret. Det var efter 11 minutters spil, og Herlev kunne ikke stå imod, efter man havde klaret at være en mand mindre fem gange. Til sidst blev trykket for stort. Men kun to minutter senere udlignede Luis Blak Olsen, da han styrede en puck inde foran kassen. Tadeas Galansky havde ikke en chance for at reagere. Samme Luis Blak Olsen stak nogle minutter senere fra Aleksandr Bumagin og udplacerede igen Galansky. Da var Høgene i overtal, og målet var det andet, der er blevet scoret mod frederikshavnernes overtalsspil i denne uge. Mod Esbjerg i tirsdags måtte man endda indkassere mål, da man var fem mod tre. En samlet vurdering af den første periode handler om et alt for langsomt og uinspireret Høge-powerplay, der ikke gav de mål, man burde kunne forvente af så mange muligheder. Realistisk set burde den kamp være lukket og slukket. Det blev den altså ikke, og i stedet kunne Herlev gå til pause foran.

Hvis det var ineffektivt og smårodet i den første periode, så meldte det gode spil og effektiviteten sig i den anden. Hjemmeholdet skulle kun bruge 23 sekunder på at udnytte det overtal, som de havde med fra slutningen af de første tyve minutter. Mads Larsen bragede et slagskud ind, og det så Emil Jidskog i Herlev-buret aldrig noget til. Seks minutter senere kunne Anders Eriksson bringe White Hawks foran. Et flot opspil endte hos Eriksson, der blot skulle sætte stokken på. Og når man nu er godt i gang, kan man lige så godt fortsætte, så det gjorde Høgene. Kyle Hope har været en endda meget god forstærkning til Høge-holdet, efter han kom ind i slutningen af januar. I aften scorede han sit første mål, og det var et flot et af slagsen. Fra banens venstre side trak Hope et trækskud helt op i krogen hos Emil Jidskog. Det så overlegent ud. I de næste minutter var der bud efter flere mål. Pludselig hang spillet rigtigt godt sammen, og Høgene kombinerede flot og sikkert og skabte den ene mulighed efter den anden. Bumagin, Eriksson, Lindgren og Christoffer Åkesson havde alle muligheder, der kunne have givet mål, men hjemmeholdet vandt anden periode 3-0 og kunne gå til pause foran 4-2.

White Hawks fik et par udvisninger i den sidste periode, og dermed satte man igen noget af momentum over styr. Herlev fik logisk nok nogle muligheder for at reducere, men Galansky tog sig af det meste. Efter et mindre Herlev-pres endte pucken hos Kyle Hope, der fra egen forsvarszone sendte en lækker pasning til Gorm Topholt, som forvaltede sin friløber helt efter fortjeneste. Det var et klassisk og ret flot mål. Man fornemmede, at Topholts mål var et dødsstød for Herlev. Bagud med tre lignede det en umulig opgave at komme igen. Med otte minutter og en sjat igen fik Magnus Molge reduceret til 5-3, men det var et fedt for københavnerne, for Nikolaj Krag kunne kort efter igen øge forspringet til 3 mål. White Hawks vinder 6-3 og holder i den grad liv i håbet om at blive mindst nummer fire.

Kampen i tal:
Frederikshavn White Hawks – Herlev Eagles 6-3 (1-2, 3-0, 2-1)

Målscorere:
11.18 1-0: Nikolaj Krag (Nielsen, Eriksson)
13.12 1-1: Luis Blak Olsen (Povlsen, Thompson)
16.57 1-2: Luis Blak Olsen
20.23 2-2: Mads Larsen (Bumagin, Fox)
26.30 3-2: Anders Eriksson (Krag, Hope)
27.21 4-2: Kyle Hope (Jensen)
46.32 5-2: Gorm Topholt (Hope)
52.16 5-3: Magnus Molge (Riekkinen, Koch)
56.41 6-3: Nikolaj Krag (Hope)

Tilskuere: 1457

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo
Scanel Logo Noborder