Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

White Hawks slog Esbjerg og sikrede pladsen i top-fire

White Hawks slog Esbjerg og sikrede pladsen i top-fire

12.02.19

Af Jesper Larsen

Frederikshavn White Hawks havde inden aftenens opgør vundet 7 af de sidste 8 indbyrdes kampe mod Esbjerg Energy, og i de to seneste møder mellem de jyske traditionsklubber havde Esbjerg end ikke formået at score et mål. Det var ikke uden grund, at Energy-coach Mark Pederson til White Hawks´ optaktsmagasin bemærkede, at høgene var en svær nød for esbjergenserne i denne sæson.

For hjemmeholdet resterede der inden kampen fire opgør i Metal Ligaen. White Hawks er nummer tre, og man var otte point foran Energy på femtepladsen. En høgesejr ville i princippet sætte Esbjerg definitivt af og sikre top-fire placeringen, og tre point var også nødvendige, hvis frederikshavnerne skulle gøre sig forhåbninger om at holde Pirates under sig. Med andre ord: Det strammer til i Metal Ligaen, og nu kommer de kampe, som man har gået en hel sæson og ventet på.

Den første periode blev præcis så intens, som man havde forventet. Begge hold ville noget frem ad banen, og det blev til en del forsøg mod målene i begge ender. Hjemmeholdets Christopher Frederiksen var yderst tæt på at give høgene en superstart, da han efter kun to minutter hamrede et skud på stolpen hos Mathias Seldrup i Energy-målet. Kort efter var den gal i modsatte ende, hvor kun en vild redning af Tadeas Galansky forhindrede, at vestjyderne kom foran. Det meste af Nordjyske Bank Arena havde set den puck inde, men det skulle være løgn, tænkte Galansky, og så rullede han hele repertoiret ud og klarede altså skuddet. Dale Mitchell fik senere en stor chance, som han burde have fået mere ud af, og Cam Spiro kom også til en chance. Men der skulle et powerplay til at sætte White Hawks i gang. Pucken blev kørt rundt i Esbjerg-zonen og til sidst havnede den hos netop Cam Spiro, der skød mod kasser. Mathias Mølgaard fik sat sit stok på skuddet, og så var Seldrup prisgivet. 1-0 til hjemmeholdet. Føringen holdt i tre minutter, for så tog William Boysen en udvisning for holding, og i det efterfølgende overtalsspil udlignede Kim Karlsson for Esbjerg. Det stod uafgjort efter de første tyve minutter, og det var egentlig fair nok.

I anden periode kom der endnu mere gang i sagerne. Kun et minut og en slat sekunder inde kunne Christopher Frederiksen bringe White Hawks foran 2-1. Mathias Seldrup gav et antal returpucke fra sig, og pludselig stod Frederiksen klar ved stolpen og kunne tæmme den sorte skive med skøjten og derefter sende den i nettet. Denne gang holdt føringen i otte minutter. Så fik Max French foræret en friløber, og han havde ingen problemer med at passere Tadeas Galansky. Og så fulgte en periode, hvor Esbjerg Energy konstant var farlige foran White Hawks-målet. Galansky måtte vise klassen flere gange, men da Oliver Kjær pludselig stod ret alene foran ham, var der ikke noget at gøre. Energy bragte sig på 3-2 og gjorde for en stund Nordjyske Bank Arena ret tavs. Med to minutter tilbage af perioden røg Simon Grønvaldt ud for holding, og det så dystert ud for hjemmeholdet. Esbjerg havde momentum, og powerplayet kunne gøre det slemme ved White Hawks. Men i stedet for en scoring til det gulklædte udehold så kom der én den anden vej. Esbjergsjusk gav pludselig Dale Mitchell en halv breakaway, og hans skud kunne Mathias Seldrup kun halvklare. Ian Brady var fulgt med op, og med en baghånd stangede han udligningen i kassen. 3-3 efter to perioder, og publikum følte sig godt underholdt.

Den sidste periode blev indledt med et mindre Esbjerg-pres. Vestjyderne producerede farlige chancer, og igen og igen måtte White Hawks takke Galansky for, at der ikke blev scoret imod dem. Ved enkelte lejligheder stak høgene af på kontraer. Man syntes ikke, det blev lige så farligt som i den modsatte ende, men nogle helhjertede forsøg mod Seldrups mål blev det dog til. I forbindelse med et angreb, der ellers så ud til at være afsluttet, endt pucken hos William Boysen, og han betænkte sig ikke et øjeblik, men klappede resolut til skiven. Den slags er ofte en god ide, og det var det her, for Seldrup kunne intet se. Så var hjemmeholdet foran 4-3, og Esbjerg måtte satse endnu mere fremad. Det gav yderligere en White Hawks-scoring, og den var flot. Christopher Frederiksen, Dale Mitchell og Rasmus Søndergaard broderede i Energy-zonen, og til sidst kunne førstnævnte sætte en puck helt op i krogen hos Seldrup. Et flot mål, og det var meget forståeligt, at Christopher Frederiksen blev kåret til aftenens bedste spiller for hjemmeholdet. Da der manglede to minutter af kampen, tog Mark Pederson Seldrup ud. Det gav igen et lille Esbjerg-pres, der blev til et større pres, og med kun 33 sekunder igen kom en reducering. Men ikke flere mål. White Hawks vinder 5-4 over Esbjerg Energy og er stort set sikker på at ende i top-fire.

Kampen i tal:

Frederikshavn White Hawks – Esbjerg Energy (1-1, 2-2, 2-1)

Målscorere:

11.11:                 1-0: Mathias Mølgaard (Spiro, Bumagin)

14.04                  1-1: Kim Karlsson (Delargo, Bellemore)

21.51                  2-1: Christopher Frederiksen (Mitchell)

29.02                  2-2: Max French (Gruntvig)

33.28                  2-3:Oliver Kjær (Bellemore)

39.32                  3-3: Ian Brady (Mitchell)

47.35                  4-3: William Boysen (Grønvaldt, Mitchell)

54.48                  5-3: Christopher Frederiksen (Mitchell, R. Søndergaard)

59.27                  5-4: Anders Krogsgaard

Tilskuere: 949

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo

OBS ! Vores hjemmeside bruger cookies.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere, klik her.