Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

White Hawks slog Blue Fox i overtiden

White Hawks slog Blue Fox i overtiden

20.01.19

 

Af Jesper Larsen

Det er måske en egoistisk betragtning, men det var rart at kunne lave et referat fra en hjemmekamp, som White Hawks faktisk vandt. Fredagens sejr over Odense Bulldogs får ikke plads i nogen hockeyårbog over de bedste i Nordjyske Bank Arena, men på bundlinjen står, at høgene fik to meget velkomne point. Og så må spillet komme i anden række.

Til dagens kamp mod Herning Blue Fox var der grund til og behov for at steppe et niveau op. Herningenserne har overordnet set været i fremgang i den senere tid. Et par nederag til Rungsted i sidste runde og mod Rødovre Mighty Bulls for et stykke tid siden kan ikke ændre den opfattelse, så kravet til hjemmeholdet var, at der ikke blev slækket på noget som helst. Kampen, der for høgene samtidig fungerede som sidste opvarmning inden Final 4 i den kommende weekend, var vigtig i placeringskampen. Sejren over Odense Bulldogs, og Aalborg Pirates` klare nederlag i samme runde til SønderjyskE, betød, at de to klubber byttede plads. White Hawks er i skrivende stund nummer tre i Metal Ligaen, og skal den plads holdes, var kravet en sejr over Herning Blue Fox.

Det er som om, der skal en anden energiudladning til, når modstanderen er Herning Blue Fox. Man kunne se på White Hawks, at de var klar over det. Holdet startede som lyn og torden og havde affyret de første tre skud mod mål, nærmest inden vi for alvor var kommet i gang. Der var virkeligt gang i sagerne fra begyndelsen, og det lignede slutspilshockey. Heldigvis, for tacklingerne og tempoet var, som man gerne ville have det. Det brændte på et par gange hos Simon Nielsen i Blue Fox-kassen, men den helt store chance kom ikke i den første periode. Blue Fox kom foran omtrent midt i perioden. Michael Aviani skød frem i banens midte og sendte en hård puck mod Galansky, som kun kunne parere. Pucken røg ud til Morten Poulsen, der lidt heldigt kunne sende den i nettet. Herefter fulgte en ret utrolig og meget giftig sekvens for hjemmeholdet. Gorm Topholt tog en træls udvisning for crosschecking, og i det efterfølgende powerplay så man, at Herning er ved at have gjort sig klar til slutspillet. Pucken blev kørt hurtigt rundt, og det ene skud afløste det andet. Her fik Galansky virkeligt lov til at arbejde for hyren, og det var tæt på 2-0. Høgene klarede undertallet, men Blue Fox holdt fast i det momentum, som var skabt, og i de næste minutter summede de i White Hawks-zonen og var meget tæt på scoring. I hele seks minutter var der ikke en afbrydelse i spillet. Det ser man sjældent, og det var tæt på at koste for White Hawks, der virkede trætte. Mod slutningen byttedes situationen rundt, og hjemmeholdet bed sig fast i Herning-zonen. Men ikke flere mål i en spillemæssig ret god første periode, som Herning fortjent nok kunne vinde 1-0.

I dag var folk kommet til rigtig ishockey. Begge hold spillede aggressivt og offensivt, og det var sjovt at se på. Herning havde et lille overtag i den første periode, White Hawks overtog i den anden. Presset blev tungt og vedvarende mod Simon Nielsens mål, og det virkede som om, høgene satte tempoet et gear op. Blue Fox kunne ikke være med i det og blev presset over hele banen. Cam Spiro, Dale Mitchell, Christopher Frederiksen og Kristian Jensen havde alle gode forsøg mod Simon Nielsens mål, og flere gange var det alvorligt tæt på en udligning. Og da den endelig kom, var det til stor forløsning i Nordjyske Bank Arena, som tydeligt var med sit hold. Cam Spiro – måske Metal Ligaens mest elegante forward – drev pucken op i venstre side af banen og sendte en puck ind foran mål, hvor Simon Nielsen klarede i første omgang. David Friedman var dog vågen ved havelågen, og han sendte helt fortjent pucken ind til 1-1. David Friedman fik en svær start i Frederikshavn, men han er ved at have fundet både sig selv og sit spil, og tilskuerne er så småt ved at have taget ham til sig. Selv om det blev til flere store tilbud, især til hjemmeholdet, så kom der ikke flere scoringer i den anden periode. 1-1 efter 40 spillede minutter.

White Hawks var også gode i den sidste periode. Blue Fox var presset og havde nok at gøre med at forsvare sig. Det eneste Blue Fox håbede på, var en kontra. Dem kom der et par stykker af, men påpasselige backs og Galansky i fællesskab forhindrede scoringer. Høgene havde fortjent sejren, fordi de var bedst i anden og tredje periode, men Herning-spillerne kæmpede forbilledligt for hinanden, og derfor endte opgøret 1-1. Så skulle holdene ud i forlænget spilletid, og her tog Kristian Jensen sagen i egen hånd. Der bliver plads, når man spillere 3 mod 3, og Kristian Jensen drev forbi sin back og satte pucken ind bag Simon Nielsen. White Hawks vinder 2-1 og synes mere end klar til Final 4. Det bliver spændende.

Kampen i tal:

Frederikshavn White Hawks – Herning Blue Fox 2-1 (0-1, 1-0, 0-0, 1-0)

Målscorere:

9.57:                   0-1: Morten Poulsen (Aviani)

31.53                  1-1: David Friedman (Spiro, Mitchell)

61. 26                 2-1: Kristian Jensen (Brady)

Tilskuere: 1175

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo

OBS ! Vores hjemmeside bruger cookies.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere, klik her.