Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

White Hawks slår Rødovre sikkert

White Hawks slår Rødovre sikkert

11.02.20

Af Jesper Larsen

Det er hele 18 år siden, Frederikshavn White Hawks sidst vandt en pokal i dansk ishockey. Tirsdag aften var det blevet tid til at vise den frem for publikum, og desuden skulle Høgene ud og understrege, at man er klar til at følge op på triumfen. Det skulle gå ud over Rødovre Mighty Bulls foran en ret velbesøgt Nordjyske Bank Arena.

White Hawks kom stærkt ud. Man var tydeligvis opsatte på at give sit publikum en god oplevelse og et tak for sidst. Spilovertaget var markant igennem hele perioden, og Mighty Bulls kunne have fået den helt store tur. White Hawks kom foran efter små 13 minutter. Dane Fox fandt Christopher Frederiksen, og han satte pucken i det lange hjørne hos Matt 0`Connor i Mighty Bull-kassen. Så fulgte en situation, hvor Rødovre måtte sende pucken til icing ved flere lejligheder. Der blev skabt den ene chance efter den anden, og til sidst kunne københavnerne ikke stå imod længere. Anders Eriksson bragte hjemmeholdet på 2-0. Det skete på en fin pasning fra Nikolaj Krag. Og der var bud efter mere. Chancerne stod i kø. Stik imod alt var det imidlertid Rødovre, der fik scoret mål nummer tre, og det må Høge-backen Patrick Madsen tage på sin kappe. Pucken befandt sig i hjørnet af forsvarszonen, og Madsen ville sende den ind foran til en medspiller. Der var imidlertid ingen, og i stedet kom Mads Eller stormende til og satte sikkert pucken ind bag Samuel Jukuri, der igen havde fået fortroligheden i målet hos White Hawks. Ikke flere mål i den første periode, som hjemmeholdet helt og aldeles sad på.

Ni minutter ind i den anden periode udlignede Rødovre. Det forstod ingen i Nordjyske Bank Arena. White Hawks sad på kampen, og selv om overtaget ikke var så stort som i første periode, så lignede det ikke en udligning. Kort efter fik Mightu Bulls en mulighed i 5 mod 3. Kyle Hope fik en 2 plus 10 minutters udvisning for boarding, og så frygtede man, at kampen ville blive vendt helt på hovedet. Det skete dog ikke, for den store mulighed forpassede Rødovre ved at spille alt for langsomt og uengageret. I stedet kunne hjemmeholdet bringe sig foran 3-2, og det mål står på side 34 i ishockeyens ABC under arrogancekasser. Nikolaj Krag havde sidste stok på et mål, der var gennemspillet fra først til sidst. Og nogle få minutter senere kunne samme Krag også gøre det til 4-2. Det var i powerplay, og så lignede det hele igen det, man havde forestillet sig inden opgøret: en ret sikker hjemmesejr. Anden periode sluttede 2-1 til White Hawks, og derfor var stillingen 4-2 inden de sidste 20 minutter.

Lidt rodet, et par udvisninger til hjemmeholdet og derfor mest et Høgehold i forsvarsmode. Sådan kunne en kort opsummering af den sidste periode være. Rødovre var ikke effektive eller kyniske nok, når de fik chancen i overtal, og White Hawks klarede sig ubesværet igennem et par undertal i starten af perioden. Da man endelig blev fuldtallige, satte man sig igen på spillet. Og så fik hjemmeholdet selv en mulighed i 5 mod 3. I hele 1.24 var Høgene to mand mere, og det tog ikke længe for Mads Larsen at vise, hvordan man udnytter sådan en mulighed. Sammen med Dane Fox spillede Larsen pucken frem og tilbage på blue line, og til sidst klappede Mads Larsen til pucken og sendte den sikkert i mål. Det mål blev kampens sidste. White Hawks vinder helt fortjent 5-2 over Rødovre Mighty Bulls og sætter vigtige point ind på kontoen.

Kampen i tal:

Frederikshavn White Hawks – Rødovre Mighty Bulls 5-2 (2-1, 2-1, 1-0)

Målscorere:

13.03                  1-0: Christopher Frederiksen (Fox, Suistio)

16.57                  2-0: Anders Eriksson (Krag)

19.36                  2-1: Mads Eller

29.42                  2-2: Marko Virtala (Klarskov, Crawford)

35.56                  3-2: Nikolaj Krag (Søndergaard, Eriksson)

38.19                  4-2: Nikolaj Krag (Lindgren, Nielsen)

55.42                  5-2: Mads Larsen (Fox, Madsen)

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo
Scanel Logo Noborder