Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

White Hawks skuffede fælt mod Blue Fox

White Hawks skuffede fælt mod Blue Fox

10.01.20

Af Jesper Larsen
Ingen snakker om Aalborg-kampene mere og godt for det. White Hawks er på imponerende vis kommet tilbage på det spor, som man fulgte strengt inden juleopgørene. Høgene sejrede fint mod Herlev Eagles i Ørneborgen, og man tog siden en flot sejr mod de danske mestre fra Rungsted, da man kun et par dage senere igen befandt sig i området omkring Storkøbenhavn. Især sejren i Bitcoin Arena kalder på respekt. Rungsted er så småt ved at finde sig selv igen – selv om jeg naturligvis er klar over, at formen ikke kun har været opadgående – og White Hawks har en broget historik i whiskybæltet. Men selv om opgøret blev tæt, så trak Bumagin det tunge læs til sidst, og frederikshavnerne vandt 4-2.
Dagens modstander i Nordjyske Bank Arena er også inde i en periode af de bedre. Herning Blue Fox startede denne sæson skidt, men nu nærmer slutspillet sig, og så kommer herningenserne pr. tradition. Det er derfor ikke for meget sagt, at der var lagt op til en både spændende og velspillet fredagskamp mellem to momentum-hold.
Og det er ikke for meget sagt, at en del af forventningerne blev indfriet allerede i den første periode. Tempoet var højt fra starten, og begge hold skabte gode muligheder. White Hawks sad dog på kampens indledning, og der blev kreeret gode chancer. Derfor var det heller ikke ulogisk, at Radim Piroutek kunne bringe Høgene foran. Piroutek var energisk ad flere omgange i opspillet til målet, og da Mads Larsen til sidst modtog pucken ved blue line og sendte den mod mål, var Piroutek kvik ved havelågen og satte stokken på. Simon Nielsen var chanceløs. Kort efter havde både Alexandr Bumagin og Dane Fox store muligheder, uden at der kom mål ud af det. Radim Piroutek fik omtrent midtvejs i perioden en noget tynd udvisning. Den ændrede kampbilledet. For White Hawks havde siddet på kampen, men powerplayet gav Herning momentum, og de pressede Høgene helt i bund. Et yderst tålmodigt overtalsspil gav til sidst Lasse Lassen et frirum foran Samuel Jukuris mål, og den mulighed forpassede den tidligere White Hawks-spiller ikke. Elegant og helt nonchalant sendte Lassen pucken op i krogen. Efter målet var der bud efter endnu et til Blue Fox, men Jukuri klarede for sig, og efter at have sundet sig lidt, kom White Hawks stærkt tilbage og skabte en del i slutningen af perioden. To gode, disciplinerede og pucksikre hold viste sig frem i Nordjyske Bank Arena og kunne meget fortjent gå til pause med stillingen 1-1. Pauseunderholdning var i øvrigt af de ekstraordinære. Et par unge White Hawks-fans havde valgt at lade sig vie midt på isen. Borgmester Birgit Hansen stod for seancen.
Det har igennem længere tid været a-kæden hos White Hawks, der har produceret målene, og det var da også samme konstellation, der var farligst i aften. Dane Fox, Alexandr Bumagin og Christopher Frederiksen finder hinanden strålende, og derfor bliver det ofte til en chance, når de er på banen. I indledningen af den anden periode kom de frem til en del, og Simon Nielsen i Blue Fox-kassen var på hårdt arbejde. I det hele taget var White Hawks stærkest i den anden periode, og det blev endnu mere udtalt, da Lasse Lassen lavede en boarding på Gorm Topholt og fik 5 minutter plus game for forseelsen. De fem minutters overtal blev dog formøblet af et for langsomt og uinspireret powerplay, og Blue Fox kunne forholdsvist let se minutterne løbe ud til deres fordel. White Hawks var som sagt bedst i de midterste tyve minutter, og det burde være blevet til en hjemmescoring. Høgene vandt periodens skudstatistik 15-7, men kunne altså ikke sætte en puck ind bag Simon Nielsen. Stadig 1-1 efter to perioder.
De to hold har mødt hinanden tre gange denne sæson. Alle gange har udeholdet vundet. Sådan blev det også i aften. Herning chokstartede som sjældent set og efter blot 51 sekunders spil af perioden, havde man scoret to gange. Først satte Kristoffer Astorp stokken på et forkølet skud. Så stod det 1-2. I angrebet umiddelbart efter kunne Cameron Brace snyde sin direkte modstander og siden også Samuel Jukuri. 1-3 og det gav stilhed i Nordjyske Bank Arena, som blev fuldstændig tavs, da Reid McNeill lidt senere omsatte et powerplay til endnu et mål. Intet mindre end en chokudvikling i en kamp, som White Hawks burde have været ført. Mikkel Bertelsen fik reduceret til 2-4 med omkring 12 minutter tilbage, og det gav et spinkelt håb. Men Herning har altid været mestre i at holde en føring. Det var de også i aften. Pucken blev konsekvent lagt ud af zonen, når den var erobret, og derfor fik White Hawks aldrig skabt et alvorligt tryk mod Simon Nielsens mål. Der kom endnu en reducering ved Patrick Madsen, men Blue Fox vinder 4-2 i Frederikshavn.


Kampen i tal:
Frederikshavn White Hawks – Herning Blue Fox 3-4 (1-1, 0-0, 2-3)

Målscorere:
02.50 1-0: Radim Piroutek (Larsen, T. Søndergaard)
10.42 1-1: Lasse Lassen (Nielsen, Brace)
40.11 1-2: Kristoffer Astorp (McMillan, Jensen)
40.51 1-3: Cameron Brace (Larsen, Flanagan)
46.25 1-4: Reid McNeill (Jensen, Virtanen)
47.47 2-4: Mikkel Bertelsen (Søndergaard, Larsen)
59.41 3-4:Patrick Madsen (Søndergaard, Nielsen)

Tilskuere: 1696

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo
Scanel Logo Noborder