Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

White Hawks skal rejse sig i Herlev

White Hawks skal rejse sig i Herlev

02.01.20

Af Jesper Larsen

Frederikshavn White Hawks fik ikke den afslutning på 2019, som man gerne havde set. Aalborg Pirates viste sig at være alt for gode for frederikshavnerne, og de to nederlag i Gigantium og i Nordjyske Bank Arena var svære at sluge for høgefans. Men på samme måde som man skal bevare fatningen, når man vinder meriterende sejre, så må man nødvendigvis også fastholde kontakten med den logiske sans, når man fortjent får store stryg. Pirates var bedst, fortjente sejren. Og lad os så komme videre.

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. De store øretæver var uventede, men man kan håbe på, at oplevelsen samtidig blev et konstruktivt wake-up-call for et høgehold, der for alvor må have indset, at man ikke kan spille på halv kraft, når man møder Metal Ligaens i øjeblikket bedste hold. Sådan er det bare. Men enhver rejse er kendetegnet ved det første skridt, og Høgene skal tilbage på det spor, der trods alt har ført dem langt op i ligaen. Den rejse er man stadig på, og fredag aften fortsætter cirkus Metal Liga, når frederikshavnerne tropper op i PM Montage Arena for at møde Herlev Eagles.

Herlev Eagles er ikke på Pirates-niveau. Det er ingen hold i Metal Ligaen, men Eagles har været denne sæsons store overraskelse, hvilket blandt andet kvalifikationen til Final 4 vidner om. Hjemme i den gamle Ørneborg, der altså nu har fået nyt navn til PM Montage Arena, har Herlev været en svær nød at knække for de fleste, og det skyldes især, at folkene bag holdet har haft en særdeles heldig hold med indkøbene af deres importspillere. Brett Thompson og Johan Skinnars, de to forwards, som blev hentet til Eagles før denne sæson, er eksempelvis placeret helt i top på ligaens liste over pointslugere. Godt scoutet af Herlev, der for resten også havde sidste års topscorer på holdet. Den gang var der tale om Jesper Thörnberg, og noget tyder på, at Herlevfolkene har en indsigt i især svensk Allsvenskan-hockey, som de andre klubber ikke har. Så der er tydeligvis nok at vogte sig for fredag aften for White Hawks, og denne sæsons hidtidige opgør mellem de to klubber har da også været tætte. Men White Hawks skal tilbage som vinderhold, og det skal helst gå ud over en flok forstadskøbenhavnere. Det vil være godt at se en trodsreaktion af de helt store.

Jeg vil gerne benytte lejligheden til at ønske alle læsere af denne tråd et godt nytår. Lad os krydse fingre for en ny sejr fredag aften. Nu ser vi fremad.

Herlev Eagles – Frederikshavn White Hawks spilles fredag klokken 19.30

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo
Scanel Logo Noborder