Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

White Hawks sikrede sig bronzen

White Hawks sikrede sig bronzen

13.04.19

 

Bronzemedaljerne endte i Frederikshavn, efter en 6-4 sejr i andedagsgildet, og samlet 9-5 i den lille bronzeserie. Aftenens kamp blev en dramatisk en af slagsen, hvor disciplinen til tider spillede Aalborg Pirates et puds. Direktør i White Hawks, Henrik Andersen hængte bronzemedaljerne over hovedet på White Hawks spillerne, samtidig med fansene fortjent hyldede træner Jari Pasanen. Finnen har sammen med Frederik Åkesson leveret et kæmpe stykke arbejde i den her sæson, hvor høgene har imponeret og overrasket det meste af ishockey Danmark.

Indledningen på opgøret var en gentagelse af i aftes, bortset fra rollerne i den grad var byttet om. White Hawks var ikke eksisterende i det første kvarter, og kun storspil af Galansky var årsagen til at Pirates ikke var foran med tre, fire mål efter 15 minutter. Jonas Jakobsen havde et par særdeles kvalificerede forsøg, og Julian Jakobsen var også tæt på et par gange. Thomas Spelling skød over mål da han var spillet helt fri, og Kelin Ainsworth havde også en gigantisk chance.

Derfor var det ikke helt efter spil og chancer White Hawks var foran 2-1 efter første periode, men en mindre krig brød ud inde i hovedet på flere af Aalborg spillerne. Træner Garth Murray gik helt bersærk mod slutningen af perioden, og blev bortvist af dommer Grumsen. Det betød flere minutter med to spillere i undertal for piraterne.

Det med undertal drog de dog kapital af, inden de havde deres helt eget hyr med dommerne. Mikkel Højbjerg erobrede og drev pucken frem efter 10 minutter. Han skar ind mod mål, og smed pucken ind bag Galansky. 1-0 til gæsterne, og jubel blandt de små 75 medrejsende supportere fra Limfjordsbyen.

Inden udvisningshelvedet for Aalborg, smaskede Mads Larsen pucken ind bag Quemener. Hurtig på aftrækkeren da han fik chancen, og med et brag af et slagskud var der udlignet i Nordjyske Bank Arena. Derefter var køen til udvisningsboksen lang for gæsterne, og med 12 sekunder tilbage af perioden blev det 2-1 til hjemmeholdet, da Ian Brady udnyttede hurtigt og flot powerplay spil af de hvide.

Der skulle kun gå 26 sekunder af anden periode, før høgene udnyttede de mange udvisninger til gæsterne. Dale Mitchell hamrede pucken i kassen til 3-1. Det var generelt hockey uden for meget defensivt opmærksomhed. Begge hold ville op og score mål, og Julian Jakobsen havde et riv på stolpen, som havde fortjent bedre. Aaron Harstad udnyttede dog en Ian Brady udvisning til at reducere for Pirates, men de var ikke selv færdige med at sidde i straffeboksen. De sidste frustrationer over en sæson, der ikke er gået helt efter planen, skulle ud.

Gorm Topholt bragte White Hawks foran 4-2 midtvejs i perioden. Det var sliderens første scoring i sæsonen. Der var bud efter mere i begge ender, og Pirates kunne endnu engang i undertal notere en scoring. Hurtig kontra, og så serverede kaptajn Jakobsen pucken til Spelling. 4-3 inden de sidste 20 minutter i sæsonen i Nordjylland.

Det gik også stærkt med et mål i begyndelsen af tredje periode. Årets danske spiller i White Hawks, Christopher Frederiksen, sendte skiven ind bag Quemener til 5-3. Publikum i Frederikshavn hyggede sig, selvom stemningen selvsagt ikke var som i de øvrige kampe i slutspillet. Fanklubben tog dog en sejrsrunde inden kampen var færdig, som tak for en godkendt sæson af vendelboerne.

Frustrationerne var ikke færdige for gæsterne, og det var til tider uskønt med de unoder de fandt frem. Kelin Ainsworth blev sendt tidlig i bad efter en batalje mod Mathias Mølgaard. Lasse Bo Knudsen lignede også en der kunne eksplodere hvad øjeblik det skulle være, og han havde også en knap så velbegavet ordudveksling med en tilskuer i løbet af opgøret.

Med godt tre minutter tilbage reducerede Tobias Ladehoff der var over en retur fra Galansky. Den chance lod han ikke gå fra sig i målorgiet, der fortsatte kort efter. Her var det Cam Spiro der afsluttede en personlig god sæson, med at score i tomt pirat bur. 6-4 og fortjente bronzemedaljer til Frederikshavn White Hawks. Det er femte gang på seks sæsoner at vendelboerne høster en bronzemedalje. Og selvom det ædleste metal er helt tilbage til år 2000 i pokalskabet, må man også lette på hatten over at Frederikshavn gang på gang blander sig i toppen af dansk ishockey.

 

Referat fra Faceoff.dk

 Kampen i tal:


Kampen i tal:
Frederikshavn-Aalborg Pirates 6-4 (2-1 2-1 2-2)

10:35  0-1 Mikkel Højbjerg
18:21  1-1 Mads Larsen (R.Søndergaard & Bumagin )
19:47  2-1 Ian Brady  (Mitchell)
20:26  3-1 Dale Mitchell (Ian Brady)
23:35  3-2 Aaron Harstad (Ladehoff & Andersen)
30:03  4-2 Gorm Topholt
39:20  4-3 Thomas Spelling (Jakobsen, & Pedersen)
40:36  5-3 ChristopherFrederiksen (Mitchell & Bumagin)
56:27  5-4 Tobias Ladehoff (Christensen & Harstad)
57:28  6-4 Cam Spiro (Mitchell & Brady)

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo

OBS ! Vores hjemmeside bruger cookies.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere, klik her.