Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

White Hawks sikrede Final 4 efter gyser

White Hawks sikrede Final 4 efter gyser

01.11.19

Af Jesper Larsen
Sæt tre goder perioder sammen, spil til det sidste fløjt har lydt og vind så den kamp. Simpelt og ikke så meget at snakke om. Det var konditionerne for Frederikshavn White Hawks i aftenens Metal Liga-kamp mod SønderjyskE. White Hawks havde inden opgøret tabt de seneste fire kampe, og det var fælles for alle de nævnte kampe, at man undervejs havde været foran. Men skulle intentionerne om at være en del af Final 4 føres ud i livet, så skulle der en hjemmesejr til. Alternativt var et point nok, men det kan man ikke spille på i ishockey, så Høgene skulle have en sejr. Og da det samme var tilfældet for SønderjyskE, så de fleste frem en ishockeylamp fuld af intensitet og spænding.
White Hawks´ stærke keeper, Tadeas Galansky, er ude med en skade. Den kommer han tilsyneladende ikke over lige med det samme, så Høgene har i ugens løb været på spillermarkedet og skaffet sig en midlertidig erstatning. Samuel Jukuri – en 23 årig finne med en fortid i især den næstbedste finske række – er kaldt til undsætning, og han fik sin debut i aften. Det imødesås også med spænding.
Lad os bare slå fast med det samme, at den første periode på ingen måde går over i historien. Hjemmeholdet var slet ikke i gear, og SønderjyskE var dominerende i det meste af de første 20 minutter. De blev aldrig helt farlige, de gode folk fra Vojens, men foran Samuel Jukuris mål dansede pucken faretruende ved flere lejligheder, og hvis den en enkelt gang var faldet ud til en blåklædt sønderjyde, så kunne Mario Simionis tropper være kommet foran. Det kom de ikke, og det skyldes blandt andet, at Samuel Jukuri virkede rolig og sikker i kassen, og han tog det, der kom. Høgene lavede flere graverende fejl i egen zone, og det både kunne og burde SønderjyskE havde profiteret af. Mod slutningen af perioden kom den eneste udvisning. Den tilfaldt Rasmus Schultz Lyø fra SønderjyskE, og så kom også den føring, som hjemmeholdets fans higede efter. Man kunne kalde powerplayet småsløvt og ufarligt, men andre så det måske som temmelig tålmodigt. Under alle omstændigheder kunne Christopher Frederiksen i to forsøg smide pucken ind bag Patrick Gailbraith. Ikke fortjent, men who cares, tænkte de fleste i Nordjyske Bank Arena. Den føring holdt perioden ud.
White Hawks vandt den første periode 1-0, og det gentog de i den anden. Og selv et rødt/hvidt/blåt-bankende White Hawks-hjerte havde svært ved at forstå, at det kunne lade sig gøre. Høgene var overvejende i defensiven, og selv om SønderjyskE ikke kom til det helt store, så var der et hav af lige ved og næsten-muligheder, som kunne have givet dem en scoring. Hjemmeholdet var sløsede i mange situationer, og det hang spillemæssigt ikke sammen for dem. Men de har en dygtig træner, og da det så sortest ud for dem – i en sekvens, hvor det blev nødvendigt at skyde pucken til icing i flere omgange – reddede Pasanen – vil jeg påstå – sit hold ved at tage en yderst rettidig timeout. Det gav mulighed for en snak og et luft til de syrede ben, og kort efter kom pucken så endelig ud af zonen, og der blev ovenikøbet skabt noget i den anden ende. Konsta Mäkinen hos SønderjyskE fik med garanti ikke ros af Simioni i pausen. Mäkinen lavede nemlig en udvisning ved at skyde pucken ud over banden, og hvis der var en læring at drage af aftenens kamp, så var det, at White Hawks var skarpe i powerplay. Man scorede målet i første periode i overtal, og nu gjorde man det igen. Målscorer var Mads Larsen, der sendte et af sine karakteristiske blue-line-skud afsted, og den så Galbraith aldrig. 2-0 til hjemmeholdet og begejstringen var stor i en godt fyldt Nordjyske Bank Arena. Kort efter blev det også tid til at hylde Høgenes nyeste tilføjelse. Samuel Jukuri var også i den anden periode god, og han lavede blandt andet en sideforflytning, der ellers ville have givet sikkert mål. Opsummerende: Høgene trak på alle ressourcer, drog nytte af en træners snilde, havde hundrede gram held i de rigtige situationer, og så var man skarpe i overtal. Hverken mere eller mindre.
Starten af den sidste periode kunne have lukket kampen. White Hawks fik en situation, hvor man var fem mod tre i 1.37, men 3-0 scoringen kom ikke. Og herefter tog SønderjyskE igen over. Holdet pressede hjemmeholdet, og man snurrede tæt omkring Jukuris mål. Men det blev – som tidligere nævnt – ikke for alvor farligt. Høgene virkede nervøse, men kæmpede sammenbidt og med hver en fiber i kroppen, og derfor kunne man ofte få prikket pucken det sidste stykke ud af zonen. Det gav mulighed for at skifte i kæderne og ny luft. SønderjyskE kom aldrig helt tæt på. Man skabte gode muligheder, men Jukuri og et godt kæmpende forsvar red stormen af. Den finske keeper viste sig at være endda rigtig god, han får et shutout i sin debut for Høgene. Det er ret godt gået, og helt fortjent blev han kåret til bedste mand for sit hold. White Hawks vinder 2-0 og indløser langt om længe billet til Final 4. Så er der ro på igen.

Kampen i tal:
Frederikshavn White Hawks – SønderjyskE 2-0 (1-0, 1-0, 0-0)

Målscorere:
19.41 1-0: Christopher Frederiksen (Bumagin, Eriksson)
33.30 2-0: Mads Larsen (Fox, Eriksson)

Tilskuere: 1503

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo
Scanel Logo Noborder