Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

White Hawks satte turboen til

White Hawks satte turboen til

12.03.19

Af Jesper Larsen

Nervøse trækninger over hele linjen. Blandt tilskuerne og blandt hjemmeholdets spillere. Det var de logiske og meget synlige konditioner forud for Metal Ligaens tredje kvartfinale mellem Frederikshavn White Hawks og Esbjerg Energy. I fodboldens superliga er der til denne weekends kommende sidste spillerunde en hel masse spekulationer om, hvad der sker, hvis dette og hint hold vinder. Til aftenens ishockeykamp var der meget mere afklaring. White Hawks skulle besejre Esbjerg Energy, ellers var det med største sandsynlighed farvel og tak til dette års turnering. Endnu er det ikke sket i Danmark, at et hold er kommet tilbage efter at have været bagud med 0-3 i kampe, og de fleste var enige om, at det heller ikke ville lykkes for White Hawks, hvis man tabte tirsdagens gyser.

Skudstatistikken for den første periode sagde egentlig det hele: 15-2 i hjemmeholdets favør. White Hawks var stortændte, og der blev tacklet ud i alle situationer. Det bekom ikke Energy vel, at de blev presset overalt på banen, og der kom flere små hævnakter fra dem. Publikum var med sit hold som sjældent set, og de udleverede klappere gjorde deres arbejde fint. Larmen var intens, og det forplantede sig til spillerne, der gav den alt, hvad den kunne trække. Det vil være forkert at påstå, at høgene vadede i chancer. Esbjerg er gode til at skærme af og sørge for, at skuddene bliver taget fra svære vinkler, men hjemmeholdet kørte på og fik fremprovokeret en del tilfælde, hvor det var lige ved og næsten. Og så skulle taget virkelig stå sin prøve. Evan Jasper – hjemmeholdets 92 – har ikke været særligt synlig hidtil i serien, og det er han blevet bebrejdet. I dag så man ham. Han tog et par hurtige driblinger i banens venstre side, og sendte herefter et trækskud helt op i krogen hos en overrasket Mathias Seldrup. 1-0 til et hjemmehold, der fortjente føringen. Med små fire minutter igen tog Energys Anders Koch en udvisning for interference, og det gav naturligvis to minutter i overtal. Man kan mene om White Hawks´ powerplay, at det enten er tålmodigt eller for langsomt. Det er en smagssag. Jeg går med det tålmodige. Der blev dog ikke scoret i dette. White Hawks gik til pause foran 1-0, men lige så vigtigt var det, at de selv og alle andre i Nordjyske Bank Arena kunne se, at de havde været det bedste hold.

Der skal to til en tango, og derfor blev den anden periode aldeles fremragende. Den havde alt. Dramatik, spænding og gode mål. Cam Spiro havde indledningsvist en stor chance, som han selv skabte. Kort efter fik Esbjerg en friløber, fordi en puck hoppede over Alexander Bumagins stok. Hurra for Galansky, for han reddede helt fremragende med gribehandsken. I sekvensen umiddelbart efter den redning, fik Esbjerg en udvisning, og den blev dyr. Evan Jasper, der i aften spillede sin måske bedste kamp for White Hawks, sendte endnu et trækskud mod mål. Seldrup kunne kun halvklare, og så dukkede Alexander Bumagin op og sendte pucken ind. Kort efter blev det Esbjergs tur til at være i overtal. Det powerplay blev spillet ret solidt, og Esbjerg var meget tæt på at score. Det lykkedes ikke, men vestjyderne fortsatte deres momentum i minutterne efter, og hjemmeholdet havde svært ved blot at få pucken ud af zonen. Det lignede, at en reducering var på vej, men endnu en Energy-udvisning kostede endnu et mål. Alexander Bumagin var storspillende i dag, og med et dommedagshug fra midt i zonen sendte han pucken utageligt op i nettaget. Stemningen mellem spillerne var ophidset og i enkelte tilfælde ret ond. Den sidste del af perioden blev præget af et sandt udvisningscirkus. Jesse James Mychan (det hedder han faktisk), Christian Wejse og hjemmeholdets William Boysen blev alle præsenteret for en badebillet. Midt i al virakken var høgene 5 mod 3 i 30 sekunder. Det gav et bombardement mod Seldrup-kassen, og Esbjerg kunne ikke stå imod. Godt nok nåede holdet at få fire spillere på isen, men så fandt Mathias Mølgaard et hul hos Seldrup og gjorde det til 4-0. Det var ikke et mål for meget. Esbjerg kunne og burde måske også have været på tavlen, men Tadeas Galansky vandt keeperduellen med Seldrup, som i dag var mere end menneskelig. Alt i alt en overvældende anden periode, som klart illustrererede, at når White Hawks virkelig ruller sig ud, så har Esbjerg det svært.

Man kunne godt argumentere for, at kampen var afgjort. Derfor blev den sidste periode også afviklet mere roligt. Hjemmeholdet byggede videre på sin fine skudstatistik, og Esbjerg virkede lettere opgivende. Med knap ti minutter igen blev der stille i Nordjyske Bank Arena. Tadeas Galansky måtte strække sig for at redde et skud, og det så ud som om, han i situationen pådrog sig en fiberskade. Aphiwat Sengthaisong har hele sæsonen været backup for Galansky, og for en sjælden gang fik han spilletid. Man må virkelig håbe – som i virkelig – at Galansky er klar igen til fredagskampen i Esbjerg. Han er uvurderlig for White Hawks, og han viste det gang på gang igen i aften. Og så ebbede kampen langsomt ud. White Hawks vinder 4-0 over Esbjerg Energy og får sat en fed streg under, at man ikke skal regne høgene væk endnu.

Kampen i tal:

Frederikshavn White Hawks – Esbjerg Energy 4-0 (1-0, 3-0, 0-0)

Målscorere:

8.19                     1-0: Evan Jasper (Mitchell, Larsen)

23.00                  2-0: Alexander Bumagin (Jasper)

32.10                  3-0: Alexander Bumagin (Brady)

37.37                  4-0: Mathias Mølgaard (Spiro, Brady)

Tilskuere: 1529

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo

OBS ! Vores hjemmeside bruger cookies.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere, klik her.