Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

White Hawks pillede julepynten af Esbjerg

White Hawks pillede julepynten af Esbjerg

02.12.18

Af Jesper Larsen

Frederikshavn White Hawks var ret stor favorit inden kampen mod Esbjerg Energy. Vestjyderne kan slet ikke få det til at fungere i Metal Ligaen i denne sæson. To sejre i de sidste otte kampe fortæller alt om et hold, der har det svært, og i øjeblikket er Energi tredjesidst. For hjemmeholdet har det været lidt op og ned på det sidste. Nederlag til Odense Bulldogs og Rungsted Seier Capital tæller på minussiden, men siden kom en imponerende og lidt overraskende sejr ude over SønderjyskE. Topscorer Dale Mitchell er stadig ude med en skade, og alle point, der kommer ind i hans fravær er velkomne. Mod Esbjerg Energy skulle der bygges videre på det flotte momentum, man skaffede sig i Vojens.

Det var et sprudlende hjemmehold, der præsenterede sig i Nordjyske Bank Arena. Høgene satte sig på spillet og var aggressive over hele banen. Det gav en del forsøg mod Mathias Seldrup i Energy-kassen, og indledningsvist reddede han. Men efter 6 minutter og 42 sekunders spil torpederede White Hawks´ Thomas Larsen pucken ind bag Seldrup. Det var Larsens første scoring i dette års Metal Liga, og for høgene er det godt at få ham i gang. Når tingene går hans vej, så kan han noget, den unge frederikshavner. Og når man er i gang, så kan man lige så godt sætte en kasse mere ind. Det gjorde White Hawks så kun 49 sekunder senere. Denne gang var skarpretteren Kristian Jensen. Han blev godt sat op af Christopher Frederiksen og Ian Brady. Midtvejs i perioden skulle det også blive 3-0 til hjemmeholdet. Mathias Mølgaard har et stort potentiale, og han fik endelig igen sendt pucken ind. Det skete efter fintping-pong-samarbejde med Jens Henrik Tönjum. Herefter tog Mark Pederson i Energy-boksen timeout, og det gav Esbjerg et boost, som de brugte til at få trykket White Hawks i bund. Men som man var effektive i angrebet, så viste man, at man også kan stå imod i forsvaret. Det skal især Tadeas Galansky have roserne for. Han tog det, der kom, og der var store chancer iblandet. Colin Vock kunne eksempelvis nok have tænkt sig at score på den mulighed, han fik. 14 medrejsende Esbjerg-fans og Energy-spilleren Jeppe Vinthers Frederikshavn-baserede familie kunne slukørede konstatere, at White Hawks fortjente 3-0-føringen ved periodepausen.

Den anden periode blev roligere end den første. Hjemmeholdet syntes at være tilfredse med føringen, og selv om man ikke slækkede på intensiteten, så virkede det mere kontrolleret. Esbjerg havde det svært fremad banen. Høgene lukkede godt af, og når Galanskys medvirken var krævet, skulle han oftest tage sig af skud, der blev sendt fra svære vinkler. Og dem tager han bare. Energy løb ind i en del udvisninger, og det førte mod slutningen af perioden til nogle gode tilbud, men Seldrup oppede sig og var bedre i anden end i første periode. Evan Jasper sendte en flot aflevering mod Cam Spiro, og denne modtog den ligeså flot, men skuddet sad lige på Seldrup. Med et minut tilbage på uret fik White Hawks sin første udvisning. Esbjerg fik hurtigt etableret et powerplay, men det tætteste man kom på en scoring, var Max Frenchs hug på stolpen. En ikke særlig begivenhedsrig periode slutter uden mål. Stadig 3-0 til hjemmeholdet.

Efter kun 30 sekunders spil i den sidste periode fik Cam Spiro en breakaway. Energys powerplay fejlede, og så røg Spiro afsted. Hans afslutning havde bid, men skuddet ramte underkanten af overliggeren og strøg i spil igen. Kort tid efter pillede Evan Jasper bukserne af en Esbjerg-forsvarer med et elegant træk. Hans baghåndsskud sad imidlertid lige på Seldrup. Men i samme skift skulle det så lykkes for Jasper at få sit velfortjente mål. Han er energisk, den gode canadier, og han fik altså bragt sit hold foran 4-0. Havde der været et lille håb for Esbjerg om et comeback, så forsvandt det fuldstændigt med Jaspers mål. De trommede løs, de optimistiske Esbjerg-fans, der havde trodset det triste vejr og havde taget de 338 km ad E45, men lige meget hjalp det. Med fem minutter igen blev det 5-0 til høgene. Et flot samarbejde mellem Kristian Jensen og Christopher Frederiksen endte med en pasning til William Boysen, der som det mest naturlige i verden satte pucken op i krogen hos Mathias Seldrup. Et rent instruktionsmål. White Hawks slår Esbjerg 5-0, og Tadeas Galansky kunne notere sit andet shutout i træk. Det så ret godt ud.

Kampen i tal:

Frederikshavn White Hawks – Esbjerg Energy

Målscorere:

6.42:                   1-0: Thomas Larsen

7.31:                   2-0: Kristian Jensen (Brady, Frederiksen)

10.21:                 3-0: Mathias Mølgaard (Tönjum, Grønvaldt)

44.34:                 4-0: Evan Jasper (Piroutek, Spiro)

55.04:                 5-0: William Boysen (Frederiksen, Jensen)

Tilskuere: 1055

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo

OBS ! Vores hjemmeside bruger cookies.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere, klik her.