Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

White Hawks på svær opgave mod formstærke mestre

White Hawks på svær opgave mod formstærke mestre

24.10.19

Af Jesper Larsen

Der kunne have været tale om den helt store optur for Frederikshavn White Hawks, men det endte lidt fesent. Frederikshavnerne havde i ugens løb chancen for at indtage Metal Ligaens førsteplads, og man kunne definitivt have sikret sig deltagelsen i Final 4. Men Aalborg Pirates var igen en for hård nød at knække for høgene, som siden fulgte op på nederlaget i Gigantium med at sætte en sikker 3-1 føring over styr og siden tabe i overtiden til bundholdet fra Odense Bulldogs.

Nu har høgene så holdt nogle dages pause fra ræset i ligaen, og det har nogle af spillerne blandt andet brugt på at blive udtaget til landsholdet. Nikolaj Krag, Søren Nielsen og Christopher Frederiksen er af landstræner Heinz Ehlers valgt til at repræsentere de rød/hvide farver, når de om et par uger drager til Norge. Assistenttræner hos White Hawks – Frederik Aakesson – er desuden tilbudt at være med på turen som gæstetræner. Og så noterer ishockeyfrederikshavnere – hvis der er noget, der hedder det – at landsholdet er domineret af spillere, der enten spiller hos White Hawks nu eller har gjort det tidligere. Det er godt at se.

Fredag aften er høgene i Rungsted. Der er en andenplads at forsvare, og det kan såmænd blive svært nok. Rungsted Seier Capital er ligaens mest formstærke hold, og efter deres deltagelse i Champions Hockey League er afsluttet, har holdet vist nogle af de takter, der gav dem mesterskabet sidste år. Nå ja, så nåede holdet i øvrigt at slutte fornemt af i CHL, da man besejrede de finske mestre med 3-1 på hjemmebanen i Hørsholm. Det er faktisk en større bedrift, end de fleste måske går og tror. Også selv om det var et reservespækket finsk hold, der kom til Danmark. White Hawks´ nederlag i Odense bekræftede den gamle kliché om, at man skal spille alle kampe til ende. Høgene tog tilsyneladende for let på sagerne og lod Odense igangsætte et større comeback, og det blev altså skæbnesvangert. Man kan kun håbe, at spillere og trænere har draget en læring af den hændelse, for mod Rungsted går det ikke at have stunder, hvor man ikke er på sit yderste. Så får man ørerne i maskinen. Det sås eksempelvis i sidste sæson, hvor White Hawks led sit største nederlag netop i Hørholm mod Rungsted. Ved den lejlighed blev det 6-0 til Lars Seiers frontsoldater. Fredag aften bliver noget helt andet.

Rungsted Seier Capital – Frederikshavn White Hawks spilles klokken 19.30

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo
Scanel Logo Noborder