Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

White Hawks nedtur

White Hawks nedtur

27.09.19

Af Jesper Larsen

Det var i den grad blevet tid til at se fremad. En hel uges turbulens og en kedelig rundtur i den danske verdenspresse var afsluttet, og det var derfor helt befriende, at det igen var ishockeyspillet, der skulle tales om fredag aften i Nordjyske Bank Arena.

Rungsted Seier Capital fejede al modstand til side sidste år, og nordsjællænderne vandt helt fortjent det danske mesterskab. Starten på dette års Metal Liga har dog været bumlende for dem, og holdet har fået klø i både Metal Liga og Champions League. Den eneste sejr, som Marcus Olsson og hans holdkammerater kan fremvise, kom dog i seneste spillerunde mod Esbjerg Energy, men holdet er stadig sidst i ligaen. Så det var et såret dyr, der mødte op til mødet med et Frederikshavn White Hawks, der omvendt har indtaget årets turnering ret overbevisende og i skrivende stund er nummer to efter Aalborg Pirates.

Indledningsvist i den første periode kunne man godt mærke, at det frederikshavnske publikum var opsatte på at give sine helte en ekstraordinær opbakning efter al virakken. Der blev lagt fin energi i klapsalverne, og der var mange af dem ned mod spillerne især i starten. For hjemmeholdet kom ud som lyn og torden, og man fik hurtigt lagt et pres på Seier Capital. Det gav et par lige-ved-og-næsten-chancer, men heller ikke mere. Nikolaj Krag virkede fra starten oplagt mod sine gamle holdkammerater. Han havde god fart i skøjterne, og ved en enkelt lejlighed drev han pucken fra egen banehalvdel og op i angrebszonen, hvorefter hans afslutning dog strandede på Jon Lee-Olsen i Rungsted-målet. Radim Piroutek havde også et godt forsøg, der var tæt på. Albin Lindgren – den svenske back hos White Hawks – viste sig frem med et par tvivlsomme aktioner. Først driblede han farligt ind foran Tadeas Galanskys mål, men klarede dog at få pucken afleveret. Det lykkedes ham dog ikke et par minutter senere, hvor han tabte pucken i egen zone, og et par Rungsted-afleveringer senere lå pucken bag Galansky til udeføring. Ufortjent, hvis man udelukkende så på skudstatistikken, men egentligt rimeligt nok, hvis man så på, hvordan spillet havde udviklet sig. Seier Capital var kommet fint med i opgøret og kørte rundt i White Hawks-zonen. De holdt den fire minutter, Rungsted, så faldt udligningen, og den var flot. Anders Eriksson serverede en fin pasning for Nikolaj Krag, og han sendte et hårdt trækskud mod Jon Lee-Olsens kasse, og den så den lille Rungsted-keeper ikke. Perioden var spillemæssigt helt lige, og derfor også passende, at holdene gik til pause med 1-1. Hjemmeholdet foran 10-3 på skudstatistikken, men det var misvisende.

Efter den anden periode sagde skudstatistikken 23-8 i White Hawks´ favør, men det var ikke et udtryk for, at hjemmeholdet sad på perioden. Faktisk slet ikke, for Rungsted var yderst farlige, og de burde måske være kommet foran. Midtvejs kom kampens første udvisning. Santeri Suistio røg ud, og så kom WH i store problemer. Seier Capital kørte rundt i zonen længe, og selv om der ikke kom scoring ud af overtallet, så fik man kørt WH-spillerne så trætte, at de i flere spilsekvenser senere stadig havde svært ved at komme ud af egen zone. Man lavede et antal icinger, og Jari Pasanen så sig nødsaget til at tage timeout for at give sine spillere en opsang og en mundfuld luft. Godt coachet af finnen, og han fik det ud af det, han gerne ville. Høgene genvandt troen på sig selv og fik også produceret noget angrebsmæssigt. En udvisning til Juuso Pulli gav høgene en mulighed i overtal. Og det blev et helt utroligt af slagsen. Den ene chance afløste den anden, og Søren Nielsen, Dane Fox og Mathias Mølgaard brændte så store chancer, at man næsten ikke troede det muligt. Der var tale om målchancer i monsterklassen. Men Seier Capital red stormen af og perioden sluttede uden mål. Utroligt, faktisk.

White Hawks have et powerplay med over fra den anden periode. Det så ud til at løbe ud i sandet, men Albin Lindgren fandt Christoffer Frederiksen tæt under mål, og så måtte en ellers velspillende Jon Lee-Olsen i Rungsted-målet overgive sig. 2-1 til hjemmeholdet til stor jubel i Nordjyske Arena. Men de kunne egentlig have sparet på klapsalverne, for det tog kun Seier Capital 32 sekunder at få bragt balance i tingene. Pludselig var Shane Hanna nemlig helt alene igennem, og han udplacerede så let som ingenting Galansky. Hjemmeholdet var spildominerende, ikke totalt, men dog, og det blev til store chancer. Anders Eriksson kom igennem og var fri foran mål, men hans skud ramte ved siden af. Kort efter fik Dane Fox en lignende mulighed, men han kunne heller ikke ramme kassen. Det gamle mundheld om, at man skal score, mens man har chancerne kom til at passe igen i aften. Med knap 7 minutter igen var der en afventende udvisning på Aleksander Bumagin, og mens man bare ventede på at den effektueret, så stod Gustav Green pludselig ret fri foran Galansky, og han sendte pucken forbi høgekeeperen. Det var en spand koldt vand i hovedet på høgespillerne, og den kom de sig aldrig over. I de sidste to minutter tog Jari Pasanen Galansky ud og spillede med en ekstra markspiller. Trækket gav ikke resultat, og Rungsted Seier Capital vinder 3-2 i Frederikshavn.

Kampen i tal:

Frederikshavn White Hawks – Rungsted Seier Capital 2-3 (1-1, 0-0,0-1)

Målscorere:

11.33                  0-1: Nikolaj Rosenthal (T.J. Moore)

15.36                  1-1: Nikolaj Krag (Eriksson, T. Søndergaard)

41.28                  2-1: Christoffer Frederiksen (Lindgren)

42.00                  2-2: Shane Hanna (Olsson, Moore)

52.29                  2-3: Gustav Green (Høeg)

Tilskuere: 1140

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo
Scanel Logo Noborder