Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

White Hawks nederlag i Vojens

White Hawks nederlag i Vojens

20.12.19

En sløj indsats af White Hawks, især i første periode, blev ensbetydende med et nederlag i Frøs Arena i Vojens, hvor det er nødvendigt alle mand spiller op til deres bedste hvis man vil have noget med derfra. Det var ikke tilfældet fredag aften, hvor høgene desværre måtte indkassere et nederlag efter seks sejre i træk.

Intet, absolut intet, fungerede i en forfærdelig første periode for White Hawks. Offensivt var vi overhovedet ikke til stede, og defensivt måtte holdet hen mod slutningen indkassere to mål med 52 sekunders mellemrum.

SønderjyskE satte sig fuldstændigt på begivenhederne fra første puck-kast, og sendte mange skud ind mod Galansky i høgenes bur. Den helt åbne chance udeblev måske nok, men det var et White Hawks mandskab der flere gange havde problemer med blot at få pucken ud af zonen.

To gange var hjemmeholdet i powerplay, og godt bakket op af deres medlevende fans, fik de etableret et pres mod White Hawks defensiven. Galansky stod dog godt i vejen, og det tjekkiske plankeværk var den eneste der kunne være indsatsen bekendt i første periode.

Han var dog chanceløs ved de to scoringer af hjemmeholdet. Først var det Daniel Madsen der var over en lidt tilfældig retur, og han klappede pucken sikkert ind i netmaskerne. Blot 52 sekundere senere stod det alt for sløjt til med opdækningen, og så kunne MacGregor Sharp sikkert bringe Vojens drengene foran 2-0.

White Hawks meldte sig ind i opgøret i anden periode, hvor det var et helt andet hold fra Frederikshavn der kom på isen. Der blev investeret meget mere, og man begyndte at vise hvad der skal til hvis man skal vinde i infernoet i Vojens.

Desværre blev kampen skæmmet af en skade til Thomas Søndergaard. Han blev ramt i hovedet af pucken, og lå på isen i flere sekunder uden spillet blev afbrudt. Det var White Hawks lejren bestemt ikke tilfredse med, og unge Søndergaard måtte forlade isen, samtidig med blodet flød fra ansigtet. Det kunne angiveligt godt ligne en brækket næse til White Hawks spilleren.

Præcis midtvejs i perioden fik vendelboerne endelig scoret, og bragt ny spænding ind i opgøret. Kristian Jensen, som inden kampen fik et par utilstedelige spørgsmål af TV 2 Sport, der ikke hører hjemme kort før en kamp, hvor der er vigtige point på spil, tog sagen i egen hånd, og med et frækt skud med baghånden, fik han reduceret for høgene. Herlig scoring af Kristian Jensen, der er faldet godt ind på holdet efter den lange pause.

Begge hold fik et par forsøg i powerplay, uden det dog for alvor blev farligt. Hjemmeholdet testede målstængerne et par gange, og Anders Eriksson havde også et forsøg der traf overliggeren.

2-1 til SønderjyskE efter anden periode.

Det blev hurtigt 3-1 i begyndelsen af tredje periode, da White Hawks skiftede to mand samtidig med man mistede pucken. Det udnyttede Martin Eskildsen til at bringe hjemmeholdet foran med to kasser igen. Ærgerlig start på de sidste tyve minutter, der blev endnu mere håbløs kort efter. Trafik foran Galansky med to SønderjyskE spillere, og så kunne Christian Silfver med et godt slagskud gøre det til 4-1.

Time Out af Jari Pasanen i samme moment, hvor der lige skulle ro på igen. Det kom der heldigvis, og efter godt to minutter i powerplay, tog Dane Fox pucken og smed den op i hjørnet bag Henriksen i SønderjyskE buret. 4-2 med 12 minutter igen.

White Hawks forsøgte sig med et pres mod hjemmeholdet, hvilket naturligt gav dem farlige kontrachancer. Søren Nielsen lavede nogle finurlige træk, men blev ramt af en grov slashing der ikke blev set af kampens dommere. Derfor var det hjemmeholdet der afgjorde kampen med fem minutter igen, da Galansky var kommet langt ud af sit mål. Mads Lund gjorde det til 5-2, alt imens Santeri Suistio forgæves agerede keeper inde på stregen.

Det blev kampens sidste scoring, og de små 3000 tilskuere kunne fortjent tiljuble deres helte med tre vigtige point i top 4 striden i Metal Ligaen.

White Hawks får muligheden for at revanchere nederlaget på søndag, hvor holdet spiller deres sidste kamp inden jul mod Odense i Nordjyske Bank Arena.

Kampen i tal:
SønderjyskE – Frederikshavn White Hawks 5-2
(0-2)(0-1)(3-1)

17:08 1-0 Daniel Madsen (Førster & Galbraith)
18:00 2-0 MacGregor Sharp (Bjerrum & Frank)
29:59 2-1 Kristian Jensen (Larsen & Frederiksen)
42:03 3-1 Martin Eskildsen (D. Nielsen & Madsen)
42:58 4-1 Christian Silfver (MacDonald & Lane)
47:28 4-2 Dane Fox (Larsen & Bumagin) PP
55:02 5-2 Mads O. Lund (Bjerrum & Lane)

Skudstatistik: 33-19 (15-1)(8-9)(10-9)

Udvisninger:
SønderjyskE: 4x2 min.
White Hawks: 4x2 min.

Tilskuere: 2756

Hoveddommere: Niclas B. Lundsgaard & Vernon Hofferd
Liniedommere: Michael Rohrberg Chrestensen & Andreas Weise Krøyer

Af Michael Kristensen

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo
Scanel Logo Noborder