Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

WHITE HAWKS NEDERLAG EFTER TÆT OPGØR

WHITE HAWKS NEDERLAG EFTER TÆT OPGØR

09.03.18

Efter et 50 kampe langt grundspil, hvor der for de fleste holds vedkommende var noget at spille om helt til sidste runde, begyndte Playoff i året Metalliga her til aften. Valget først på ugen endte i 3 lokalopgør, heriblandt Frederikshavn White Hawks og Aalborg Pirates. De 2 mandskaber mødtes her til aften i en stopfyldt Gigantium Isarena i Aalborg.

Straks fra kampstart viste White Hawks at de ikke var kommet til Aalborg for at spille defensivt ishockey. I første minut havde Mark Hurtubise chance i et kontrastød, men hjemmeholdets målmand Tadeas Galansky fik reddet. Kort efter var det Joachim der fik en chance tæt under mål.

Kampens første udvisning gik til Marcus Pedersen og White Hawks. En udvisning i kategorien af de absolut unødvendige af slagsen oppe i angrebszonen, hvor pucken ikke var i nærheden. Største chance i hjemmeholdets overtalssituation gik dog til White Hawks og Jens Henrik Tönjum, der fik en breakaway. Tönjum havde god til til at få afsluttet, men han skød forbi målet.

Efter 6 minutter spil var det White Hawks der kom i overtal, da Julian Jakobsen fik 2 minutter for en slashing. Ligesom hjemmeholdet formåede White Hawks ikke at udnytte sit overtal til en scoring. Efter at holdene igen blev fuldtallige, fortsatte White Hawks med at være de mest målsøgende, hvor blandt andet Simon Grønvaldt havde et et godt forsøg. Kort efter var der udvisning til begge mandskaber. Hjemmeholdets Martin Lefebvre fik 2 minutter for roughing, mens Mike Hurtubise fik 2+2 minutter for samme forseelse, plus 10 minutter for dårlig opførsel.

White Hawks spillerne leverede flot boxplay, men da man blev fuldtallige gik der ikke lang tid før døren til udvisningsboksen atter kunne åbnes. Denne gang var det Kasper Kristensen der fik 2 minutter for høj stok. Hjemmeholdet kom tættere på en scoring, men stolpen reddede for Thomas Lille og White Hawks, da Martin Lefebvre forsøgte sig. Efterfølgende nåede White Hawks lige akkurat at blive fuldtallige igen, da man atter fik en udvisning. Denne gang da man i 2 omgange blev vist væk ved et faceoff i angrebszonen.

White Hawks overlevede igen sit boxplay, men efterfølgende gik der ikke mange sekunder før Julian Jakobsen gav hjemmeholdet en føring, da han lidt tilfældigt fik pucken og scorede via stolpen. Målet blev også det eneste i en periode hvor White Hawks trods en del udvisninger vandt skudstatistikken 10-6.

Kort inde in anden periode måtte Thomas Lille afgive en retur, ud til en helt fri Christopher Frederiksen. Frederiksen fik én af de chancer man bare skal score på, men helt mirakuløst lykkedes det Thomas Lille at redde forsøget på en scoring til 2-0.

I de følge minutter var det småt med chancer og afslutninger. Dette kom der dog gang i efter 7 minutters spil, da Joachim Linnet fik en udvisning for en cross-checking. Første chance gik til Mike Hurtubise, men Galansky i hjemmeholdets mål diskede op med en flot redning. Største chance gik til hjemmeholdets Martin Lefebvre, hvor det lykkedes at skyde over et helt tomt White Hawks mål.

Lidt over halvvejs i perioden fik White Hawks en stor mulighed efter en kontra. Pucken endte hos Roberts Jekimovs, der firsttimede pucken mod mål. Igen viste Tadeas Galansky klassen, da han i en sideforflytning fik reddet med en benparade. Kort efter var White Hawks igen på spil, denne gang fra Cam Spiro, men endnu en gang stod Galansky i vejen for en udligning.

Kampens næste udvisning stod der Aalborg Pirates på, da Martin Højbjerg fik 2 minutter for en interference. White Hawks spillerne startede sit overtal med et par gode afslutninger, men uden scoring til følge.

Med lidt under 2 minutter igen, var der atter undertalsspil til White Hawks da Marcus Pedersen fik en udvisning for interference. Men ligesom i alle tidligere boxplays i kampen, klarede White Hawks spillerne frisag. Skudstatistikken i anden periode endte 13-8 i hjemmeholdets favør.

White Hawks kom i overtal igen i starten af tredje periode og her brændte det virkelig på foran hjemmeholdets mål, Men det blev kun ved, lige ved og næsten for White Hawks.

6 minutter inde i periode, lykkedes det så endelig for White Hawks at komme på måltavlen. Kristian Jensen fik afsluttet hårdt fra siden og Galansky fik kun halvklaret og kunne ikke forhindre pucken i at glide det sidste stykke ind over målstregen til 1-1.

I de efterfølgende minutter var det White Hawks der var toneangivende og med lidt held, kunne man have fået en føring. Endnu en overtalssituation blev ikke udnyttet og i stedet slog hjemmeholdet til med en 2-1 scoring, kort efter de var blevet fuldtallige. Pucken endte hos Peter Quenneville, der bankede pucken ind bag en chanceløs Thomas Lillie. En noget ufortjent drejning på kampen.

Med lidt over 2 minutter igen af tredje periode, fik White Hawks igen chancen i overtal, da Julian Jakobsen fik 2 minutter for en høj stok. Da der resterede godt 40 sekunder af udvisningen, fik hjemmeholdet endnu en mand i boksen og White Hawks kunne spille 6 mod 3, da man samtidig pillede Thomas Lillie ud af målet. Men Tadeas Galansky kunne ikke overlistes.

Med 24 sekunder igen, endte et større slagsmål med en hel del 2 minutters udvisninger. Kampen bød ikke på flere scoringer og Aalborg Pirates kunne dermed bringe sig foran i en kvartfinaleserie, der ser ud til at blive lang. Set over hele kampen, kunne dagens sejr sagtens have gået til White Hawks. De får chancen igen på søndag klokken 15.00, hvor der spilles i Nordjyske Bank Arena i Frederikshavn.

 

 

Kampen i tal:
Aalborg Pirates – Frederikshavn White Hawks 2-1
(1-0)(0-0)(1-1)

17:10 1-0 Julian Jakobsen (Holmberg & Ma. Højbjerg)
46:09 1-1 Kristian Jensen (Larsen)
54:06 2-1 Peter Quenneville (Morin & Frederiksen)

Skudstatistik: 25-31 (6-10)(13-8)(6-13)

Udvisninger:
Pirates: 
White Hawks: 

Tilskuere: 4736

Liniedommere: Claus Hansen & Niklas Knøsen
Hoveddommere: Jacob Grumsen & Michael Theiltoft.

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo
Scanel Logo Noborder