Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

White Hawks mødte overmagten

White Hawks mødte overmagten

30.12.19

Af Jesper Larsen

5-1 er et nederlag, der er til at tage at føle på. Frederikshavn White Hawks blev sat godt og grundigt til vægs af Aalborg Pirates i det første nytårsmøde mellem de to i søndagens tv-transmitterede kamp fra Gigantium. Og det var i øvrigt anden gang inden for kort tid, at ishockeyseere kunne følge en frederikshavnsk nedtur. Men cifre fortæller ikke altid den fulde historie, og det gør 5-1 heller ikke. White Hawks var mere med i den kamp, end man umiddelbart skulle synes. Det blev dog igen de små marginaler, der afgjorde det hele. Tadeas Galansky havde ikke sin bedste dag, det må man være ærlig at konstatere, og så formåede Høgene ikke at slå til på de chancer, som man skabte. Og skal de tage noget med sig fra Aalborg, så må det netop være, at man skabte chancer nok til at vinde kampen. Skarpheden foran mål var bare for ringe.

Til aftenens andendagsbrag var det helt store spørgsmål, om White Hawks kunne rejse sig efter dukkerten. Ikke blot fik man tæsk af sin hademodstander. Det var også tredje gang i denne sæson, at Pirates var bedst, og den slags har det med at sætte sig i hovedet på sportsfolk. Vi kan ikke slå dem, kan blive en tanke, der kan være svær at få bugt med. Det mantra skulle Høgene overvinde. Og så ønskede et stort hjemmepublikum at se Dane Fox og især Aleksandr Bumagin være i stand til at hævde sig, når modstanden er bedre end sædvanligt. Det er fint nok at være god mod Odense, men en helt anden sag at lave opfindsomme ting, når Panelin-Borg og andre store fætre tackler løs i hjørnet.

Det startede på alle måder skidt for White Hawks. Dane Fox tog en udvisning efter ét sekund, og det virkede uprofessionelt og unødvendigt. Men så var linjen lagt. Aalborg Pirates var i teten med det samme, og overtallet blev farligt, men dog uden mål. Pirates var igennem hele perioden et eller to skøjtetag hurtigere end White Hawks, og fremfor alt var aalborgenserne fysisk stærkere. Den stærkere fysik gav 0-1 målet. Kirill Kabanov vandt en nærkamp bag Samuel Jukuris mål, og så sendte han pucken ind foran kassen, hvor Victor Panelin- Borg vandt en anden nærkamp og skubbede pucken ind. Fire minutter senere var den gal igen. Santeri Suistio tabte pucken i egen zone, og Julian Jakobsen samlede den op og fandt Mikkel Højbjerg, der eksekverede kynisk og effektivt. En kæmpe begmand til hjemmeholdet og dets fans, der havde håbet på noget helt andet. Og i minutterne efter 0-2-scoringen – ja, man kunne påstå i resten af perioden – var hjemmeholdet trykket i bund. White Hawks var spillet helt ned under gulvbrædderne, og det var et held, at der ikke faldt yderligere mål. Man sad med den fornemmelse, at hvis ikke Jari Pasanen kunne finde de helt ekstraordinært inspirerende gloser frem, så ville dette ende i en ydmygelse af White Hawks.

Det er på sin plads at stille følgende spørgsmål: Hvornår har Frederikshavn White Hawks sidst været bagud 0-5 på hjemmebane efter to perioder? Ingen kender svaret, for det er så længe siden, at al information om det er gået tabt. Men i aften blev det en kendsgerning. Aalborg Pirates kom på 0-3, da Dane Fox tog alt for let på en dribling ved blue line. Herefter gik det stærk, og bukserne blev pillet fuldstændigt af både forsvaret og keeper Jukuri. Jonas Jakobsen havde sidste stav på det ret flotte mål. Fire minutter senere spillede White Hawks sig flot igennem, og Kristian Jensen fik en stor chance for at score. George Sørensen reddede dog forbilledligt, og sekunder senere lå pucken så i kassen i den modsatte ende. Målscorer var Tom Flodquist, der dermed scorede sit tredje mål på to dage. Høgenes Mikkel Bertelsen fik omtrent midtvejs en badebillet for en checking to the head. Den slags laver Bertelsen ellers aldrig, men dommen virkede til at være god nok. Pirates spillede powerplayet tålmodigt, og man fik da også scoret i det. Kirill Kabanov var målscorer. Så begyndte de første tilskuere at forlade Nordjyske Bank Arena, og frustrationen var tydelig hos mange. Også på isen, hvor Dane Fox tog en ny tåbelig udvisning, som igen satte holdkammeraterne under pres.

Der var sæsonrekord i Nordjyske Bank Arena i aften. 2639 sjæle havde fundet vej til Skøjteallén. De fleste ønskede, at de var blevet hjemme, for det gjorde ondt at være frederikshavner i aften. Rigtigt ondt. I går var det slemt. I dag var det værre. Aalborg Pirates brugte kun 16 sekunder af den sidste periode på at komme på 6-0. Igen var Kirill Kabanov målscorer. Albin Lindgren fik sat en reducering ind. Det skete i powerplay, da Julian Jakobsen sad ude for en tripping. Pirates lukkede og slukkede med scoringen til 1-7. Den stod Felix Scheel for. Pirates vinder 7-1 i Frederikshavn og befæster den førsteplads, ingen synes at kunne fravriste dem. White Hawks må igennem en seriøs efterrationaliseringsproces.

Kampen i tal:

Frederikshavn White Hawks – Aalborg Pirates 1-7 (0-2, 0-3, 1-2)

Målscorere:

05.56                  0-1:                     Victor Panelin-Borg (Kabanov)

09.53                  0-2:                     Mikkel Højbjerg (Jakobsen, Højbjerg)

26.06                  0-3:                     Jonas Jakobsen (Korsgaard, Davidson)

30.34                  0-4:                     Tom Flodquist (Hinse, Krogsgaard)

35.17                  0-5:                     Kirill Kabanov (Hinse, Bergholt)

40.16                  0-6:                     Kirill Kabanov (Bergholt, Jakobsen)

49.15                  1-6:                     Albin Lindgren (Nielsen)

58.16                  1-7:                     Felix Scheel

Tilskuere: 2639

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo
Scanel Logo Noborder