Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

White Hawks lukkede grundspillet med manér

White Hawks lukkede grundspillet med manér

24.02.19

Af Jesper Larsen

Frederikshavn White Hawks var sikret Metal Ligaens tredjeplads allerede inden opgøret mod Aalborg Pirates i den tv-transmitterede søndagskamp. Til gengæld var der stadig spænding om fjerdepladsen, der som den sidste giver hjemmebane i det kommende play-off. Pirates har tabt en del på det sidste, og Esbjerg Energy har halet ind på mestrene. For at være sikker på fjerdepladsen skulle Pirates derfor hente mindst lige så mange point som Esbjerg, der samtidig spillede en svær udekamp i Vojens mod SønderjyskE. Det var i al sin enkelthed dagens største spændingsmomenter. Nå ja, så handlede det naturligvis også om at slutte sæsonen med manér og gå ind i slutspillet med en god oplevelse i rygsækken. Så der var også noget på spil for hjemmeholdet. Og endelig var der dem, der fantaserede om, at høgene kunne tænkes at vælge netop Aalborg Pirates som kvartfinalemodstander, hvis det blev en mulighed. Det krævede i så fald en høgesejr og mindst ét Esbjerg-point mod SønderjyskE.

Der var slutspilsstemning i Nordjyske Bank Arena, og det var faktisk ret fedt. Der var mange tilskuere, og de var engagerede fra start. Og det var så i øvrigt også nødvendigt, for spillerne var klar fra første moment. Kun 7 sekunder inde i kampen fik Christopher Frederiksen den første chance, og den var stor. Ronan Quemener i Pirates-målet reddede, men så var vi i gang. Og det bølgede frem og tilbage med chancer i begge ender. Indledningsvist var hjemmeholdets de største, men senere kom Pirates tættere og tættere på. I forbindelse med en høgeudvisning stak chanceorgiet helt af. White Hawks fik underligt nok to muligheder med korte mellemrum. Christopher Frederiksen og Cam Spiro havde sidste stok på de farligheder, og i den anden ende brændte det også på. Et skud på trekantssammenføjningen blev det blandt andet til. Det skulle siden lykkes Pirates at få scoret, men helt efter reglerne blev målet annulleret, fordi en aalborgenser befandt sig i målfeltet. Det blev en intens, medrivende og velspillet første periode. Målene udeblev, men der var nok at se på, og man fornemmede i alle nærkampe, at ingen ville give sig en tomme. Hjemmeholdet foran 13-11 i skudstatistikken, men 0-0 efter de første tyve minutter.

Intensiteten var også høj i den anden periode, og der blev stadig skabt noget i begge ender. Et minut inde i perioden tog Santeri Sustio en træls udvisning for delaying the game, og Pirates-powerplayet blev sat op. Det fik aalborgenserne dog kun lov til at udfolde sig i i nogle få sekunder, for Spencer Humphries tog kort efter en lige så dum udvisning for tripping, og så udlignede det sig. Mikkel Højbjerg kunne have bragt Pirates foran, da han var alene med Galansky, men som så ofte før reddede den gode White Hawks-keeper. Hjemmeholdet skulle komme foran efter knap otte minutter spillet af den anden periode. Dale Mitchell lavede en fræk dribling foran Quemener. Denne halvklarede, men Christopher Frederiksen fulgte op og satte pucken ind. To minutter senere blev det også 2-0 til White Hawks. Igen var Mitchell på spil, og denne gang satte han selv pucken ind. Med knap et minut tilbage af perioden kom også 3-0. Lasse Bo Knudsen – den iltre Pirates-back – sad endnu en gang ude i to minutter, og så fulgte høgenes William Boysen op på endnu puck, der kom retur fra banden bag målet. Stor jubel i Nordjyske Bank Arena, og der kunne ikke indvendes det store mod føringen. White Hawks sad på gæsterne i midterperioden, og man begyndte at kunne se, at Pirates var kommet til Frederikshavn med et amputeret hold, der kun rummede tre hele kæder. 24-7 på skuddene til hjemmeholdet inden den afsluttende periode.

Hvis de to første perioder var dramatiske, så blev den sidste periode højdramatisk. Indledningsvist blev der vendt rundt på tingene. Pirates reducerede nemlig to gange inden for 29 sekunder. Først satte Spencer Humphries et hårdt slagskud ind bag Galansky, og kort efter var den gal igen. En linjedommer stod i vejen for en White Hawks-spiller, og det gav frit løb til Cam Braes. Hans skud reddede Galansky, men Kelin Ainsworth fulgte op og lagde pucken ind. Dette fik Jari Pasanen til at tage en af sine rettidige timeouts, og det stabiliserede hjemmeholdet, der ellers var begyndt at vise nerver og sløset spil. Humpries havde godt nok endnu et hug på overliggeren, der kunne have bragt balance i tingene, men siden udviklede tingene sig igen i høgenes favør. Dale Mitchell fik en friløber, som han dog fik for lidt ud af, men øjeblikket senere kunne Evan Jasper lukke målet til 4-2 ind. I et powerplay skabte høgene en del muligheder, og på en af dem dukkede Jasper op og sendte pucken ind. Så virkede kampen afgjort. Med knap to minutter tilbage at spille, tog Pirates Ronan Quemener ud i et sidste forsøg på at få point med hjem. Det gik, som det ofte gør, når kassen er tom. Det andet hold scorer. I dette tilfælde var det David Friedmann, der lukkede og slukkede for hjemmeholdet. White Hawks vinder 5-2 over Aalborg Pirates og får en god optakt til det spændende play-off, der venter rundt om hjørnet. 2178 tilskuere i Nordjyske Bank Arena, og de fik en god oplevelse.

Kampen i tal:

Frederikshavn White Hawks – Aalborg Pirates (0-0, 3-0, 2-2)

Målscorere:

27.56:                1-0: Christopher Frederiksen (Mitchell)

29.54:                 2-0: Dale Mitchell (Sustio)

38.34                  3-0: William Boysen (Spiro, Larsen)

40.54                  3-1: Spencer Humphries (Iversen, Spelling)

41.23                  3-2: Kelin Ainsworth (Braes)

46.53                  4-2: Evan Jasper (Mølgaard, Larsen)

59.30                  5-2: David Friedmann

Tilskuere: 2178

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo

OBS ! Vores hjemmeside bruger cookies.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere, klik her.