Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

White Hawks leverede en skidt indsats og tabte til Rødovre

White Hawks leverede en skidt indsats og tabte til Rødovre

12.11.19

Af Jesper Larsen

Final 4-løbet er overstået, og nu kan Metal Liga-holdene koncentrere sig om positionskampen i den hjemlige liga. Frederikshavn White Hawks gjorde sig som bekendt klar blandt de sidste fire i hjemmekampen mod SønderjyskE, og for frederikshavnerne gjaldt aftenens møde i Nordjyske Bank Arena mod Rødovre Mighty Bulls om at genfinde den formkurve, der tidligere på sæsonen gav point i stort set hver eneste kamp.

En landsholdspause kan gå begge veje. For nogle hold kommer den belejligt, for andre er den i vejen. For et stykke tid siden kunne man have ment, at især White Hawks kunne nyde godt af en pause. Høgene har keeper Tadeas Galansky ude med en skade, og hans fravær skal helst ikke være af længere karakter. Men så hentede man jo Samuel Jukuri i Finland, og han viste sig at være en god erstatning, og med et shutout mod Sønderjysk gjorde han mere, end de fleste forventede. Og endelig var der også den faktor inden aftenens kamp, at høgene har haft en del spillere med landsholdet i Norge. Var de tændte og motiverede efter af have tilbragt tid sammen med Heinz Ehlers udvalgte, eller ville de præsentere sig trætte og uoplagte?

Rødovre Mighty Bulls har ikke scoret mod White Hawks i denne sæson. Det er de ene om ikke at have præsteret. Og Samuel Jukuri i høge-kassen havde inden aftenens kamp heller ikke indkasseret mål. Begge dele blev der lavet om på efter seks minutters spil. Andre Stærmose Pison fik fat i en hoppende puck umiddelbart efter faceoff i hjemmeholdets zone, og så ramte han pucken en smule urent og fik på mærkværdig vis pucken sendt op i nettaget hos Jukuri. Periodens indledning var egentlig en smule sløv, og man fornemmede, at begge hold lige skulle i gang igen. Pucktab og en del upræcise afleveringer prægede det hele. Christopher Frederiksen kan efter weekendens ophold i Norge kalde sig nybagt landsholdsspiller, og han havde kort efter målet en stor mulighed for at bringe balance i tingene. Frederiksen kørte rundt om målet, og Matt O`Connor i Rødovre-buret var egentlig sat af, men der kom aldrig en afslutning, for Christopher Frederiksen mistede puckkontakten i skudøjeblikket. Midtvejs i perioden lavede Søren Nielsen gode ting, og han fik testet O´Connor et par gange, uden at canadieren dog for alvor blev udfordret. Ellers noterede man, at White Hawks overlevede to undertalssituationer. I begge så Rødovre ret ufarlige ud. Ikke mere for den 25-øre i de første 20 minutter. Skudstatistikken sagde 7-6 i hjemmeholdets favør.

Det ville være forkert at sige, at intensiteten var høj. Det hele var en smule sløvt at se på, og især hjemmeholdet manglede den sidste glød. Tacklingerne sad ikke konsekvent og hårdt, høgene var ikke konstant aggressive, og i offensiv zone var man ikke pågående nok. Publikum i Nordjyske Bank Arena kunne ved flere lejligheder ikke forstå, at der ikke blev dømt udvisning til Rødovre. En tackling på Mikkel Bertelsen i anden periodes begyndelse kunne måske have givet én, men fløjten forblev tavs. Det gjorde den dog ikke, da Dane Fox var i infight ved banden. Hans opførsel blev takseret til to plus ti minutter for boarding, og det fik umiddelbart konsekvenser. Mighty Bulls scorede efter få sekunder i overtal. Midtvejs i perioden blev det også 0-3. Marko Virtale brugte sit fine overblik til at finde en energisk Mads Eller, der enkelt og kynisk satte pucken ind bag Samuel Jukuri. Så tog Jari Pasanen timeout, og det var mere end forståeligt. Høgene var helt væk i en periode, og spillet hang slet ikke sammen. Med fire minutter og en sjat tilbage på uret tændtes et lille håb for hjemmeholdet. Matt O´Connor havde ellers været sikkerheden selv, men han tabte et ufarligt skud foran Mathias Mølgaard, og så var der reduceret til 1-3. Håbet fik endnu et tryk opad, da Rødovre blev idømt aftenens første udvisning. Det gav et øredøvende ironisk brøl i Nordjyske Bank Arena. Dane Fox havde ikke haft en heldig aften. Der var alt for mange pucktab fra ham, og i powerplayet, som høgene fik, ragede han en udvisning til sig, og så var man lige vidt. White Hawks fik i de døende sekunder af perioden et par chancer, der kunne være blevet til noget, men Rødovre klarede frisag og kunne gå til periodepause foran 3-1.

Tre minutter inde i den tredje periode tog Dane Fox endnu en udvisning. Det kunne have kostet kampen definitivt, og det var nok stik imod den plan, der var lagt i pausen. Mighty Bulls scorede ikke i overtallet, så Fox og hans holdkammerater kunne ånde lettet op. Kort efter fik Rødovres Nick Crawford to minutter for tripping, og de fleste hjemmeholdsfans var af den overbevisning, at hvis det skulle være, så var muligheden for at starte et comeback der nu. Målet kom dog ikke, og høgene havde dårligt et skud mod O´Connors kasse. Et skidt powerplay. Rødovre havde ikke behov for at score yderligere, så de koncentrerede sig om at lægge pucken ud af egen zone. Det var de gode til, og det tappede langsomt White Hawks for gejst og energi. Med to minutter igen tog Pasanen Samuel Jukuri ud af målet og erstattede ham med en markspiller. Det gav et pres mod. O´Connor og Rødovre-buret, men målet, der kunne have givet en gyserafslutning, kom ikke. Til gengæld kunne Mads Eller cementere sejren i tomt bur. Rødovre vinder en smule overraskende i Frederikshavn. Men helt fortjent.

Kampen i tal:

Frederikshavn White Hawks – Rødovre Mighty Bulls 1-4 (0-1, 1-2, 0-1)

Målscorere:

06.10                                               0-1: Andre Stærmose Pison (Zorko)

22.17                                               0-2 Mathias Asperup (Crawford, Klarskov)

29.29                                               0-3 Mads Eller (Virtala)

35.45                                               1-3 Mathias Mølgaard (Topholt, Lindgren)

59.26                                               1-4 Mads Eller (Larsen)

Tilskuere: 1174

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo
Scanel Logo Noborder