Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

White Hawks i Final 4 finale

White Hawks i Final 4 finale

31.01.20

Et intenst drama foran 5000 tilskuere skulle afgøres på straffeslag, efter tre perioder der alle endte uafgjort. 4-4 var stillingen efter ordinær tid, i en kamp hvor der blev givet og taget af et godt hjerte. Nikolaj Krag scorede som den eneste i straffeslagskonkurrencen, og så blev der jublet godt og grundigt i høge-lejren.

Vi havde nærmest ikke fået sat kampen i gang, inden White Hawks nyerhvervelse Kyle Hope måtte en tur til afkøling i straffeboksen i 2 plus 10 minutter. En meget hård dom, da det angiveligt lignede en ren skulder. Det hurtige overtal til piraterne blev heldigvis overlevet, og kampen kunne sætte sig en smule.

Hjemmeholdet som ventet i teten, og høgene på kontra. Det var dog hjemmeholdet der efter godt seks minutter kunne bringe sig foran 1-0. Spelling fandt Morin, og så kunne piraternes nummer 19 i to forsøg sende pucken ind bag Galansky.

Stemningen var ikke helt oppe at ringe i Gigantium som ved tidligere lokalopgør. Måske det skyldes at tilskuerne blev lukket meget sent ind i hallen, og flere var først på plads efter kampen med otte minutters forsinkelse blev sat i gang.

White Hawks første forsøg mod kassen kom fra Dane Fox. Den sad lige i maven på George Sørensen. Nikolaj Krag testede også piraternes ankermand, og det trak op til noget spændende for høgene.

Derfor var det med hjertet oppe i halsen at Kabanov blev spillet fri på bagerste stolpen kort efter, men russeren missede for totalt åbent mål. Av for en afbrænder.

Heldigvis havde vores russer, Bumagin, mere held i sprøjten, da han efter en fornem pasning fra Dane Fox, kanonerede pucken ind bag en sprællende Sørensen. 1-1 efter godt 11 minutter i Bentax Is Arena.

Christopher Frederiksen havde en god chance i slutminutterne, men desværre fik han ikke rigtig træf på pucken da han skulle afslutte. Aalborg havde også chancer, og Julian Jakobsen var tæt på at bringe hjemmeholdet i spidsen.

Stillingen forblev dog 1-1 efter første periode.

Det blev en begivenhedsrig anden periode, hvor White Hawks åbnede stærkt. Efter tre minutter var det Bumagin der hamrede pucken op i målhjørnet fra en spids vinkel, og så var der for alvor jubel blandt de 600 medrejsende White Hawks supportere.

Det var et høge-mandskab med ild i øjnene der efter seks minutter gjorde det til 1-3. Frederiksen og Fox arbejdede flot i hjørnet, fik raget pucken til sig, og med en fin pasning blev Nikolaj Krag spillet fri til afslutning. Han svigtede ikke, og så var der for alvor Final 4 feber.

Der kom også en meget omdiskuteret situation. Morin lavede en klar udvisning på Fox, men det var begge spillere der røg med ud. Det gav lidt knurren især hos White Hawks spillerne, og den knurren blev ikke mindre da Fox igen kom på isen. Her blev han ramt i hovedet af en Aalborg stav, og hoveddommer Martin Theiltoft hev armen halvt i vejret. Herefter fortrød han. Skidt beslutning af hoveddommeren, der virker til at have et horn i siden på Dane Fox.

Aalborg kom mere og mere med, og de pressede på for en reducering. Mikkel Højbjerg var mand for den, da han pludselig stod fri foran Galansky. En flot afslutning højt i målet, og så vågnede hjemmeholdets supportere for alvor.

De fik mere at juble over med under et minut tilbage af perioden. Klumpspil foran mål, hvor høgene havde op til flere muligheder for at skyde pucken ud. Det skete ikke, og i stedet var det russiske Kabanov der havde mere held med afslutningen end i første periode. 3-3, hvilket var stillingen før tredje periode.

Helt lige og nervepirrende i Gigantium, hvor Kristian Jensen stod for tredje periodes første mulighed. Ikke held med afslutningen, og det kan man egentlig heller ikke sige Søren Nielsen havde efter otte minutter. Han kiksede, men fik alligevel ramt pucken lidt bagefter, så den lige kunne gå ind bag George Sørensen i piraternes bur.

Hjemmeholdet seks spillere på isen kort efter, men desværre så dommerne ikke situationen, og dermed ingen udvisning. Med 10 minutter igen havde Morin en gigant chance, men Galansky pillede den flot med gribehandsken. Det fik Pasanen til at tage en time-out, da aftalerne ikke lige helt stemte i defensiven.

Små kampe i kampen, og de var bestemt ikke gode venner på isen. Morin og Fox er nok ikke på julekort sammen, og der var flere små sammenstød med andre af aftenens aktører.

Efter en længere tænke og talepause for dommerne, røg Patrick Madsen ud for at skyde pucken ud af spil. En dom han bestemt ikke var tilfreds med, og det gave en Pirates udligning, da pucken lige akkurat sneg sig over linjen. Det var Tim Davidson der blev noteret scoringen.  Galansky appellerede forgæves for offside i målfeltet.

White Hawks spillerne havde svært ved at holde hovederne kolde, og kort efter piraternes føringsmål måtte Anders Eriksson en tur i straffeboksen. Det fik hjemmeholdet ikke noget ud af, og resten af perioden fusede lidt ud i ingenting i forhold til store chancer.

Derfor skulle vi i overtid i det intense pokaldrama. Her tilfaldt den største chance Nikolaj Krag, som desværre ramte stolpen. Derfor skulle der straffeslag til at få afgjort sagerne i dramaet.

Det drama afgjorde selvsamme Nikolaj Krag med den eneste scoring, og så kunne høgene fejre en formidabel indsats med en sejr og en plads i Metal Final 4 finalen i morgen aften mod Rungsted. En gentagelse af sidste års finale, hvor White Hawks har revanche til gode.

Af Michael Kristensen

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo
Scanel Logo Noborder