Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

White Hawks gav alt, men det var ikke nok

White Hawks gav alt, men det var ikke nok

07.04.19

Af Jesper Larsen
Operationen lykkedes, men patienten døde. Sådan kunne man sammenfatte fredagens White Hawks-nederlag. Høgene tabte 6-0, og bedømt alene på cifrene, så var der tale om en afklapsning. Men et detaljeret nærstudie peger i en anden retning, og det kunne være gået helt anderledes. De velkendte små marginaler tippede til Rungsteds fordel, og alle lige-ved-og-næsten-pucke røg forbi eller over Thomas Lillies mål i stedet for ind i det. Og så er der i øvrigt ikke grundt til at tale mere om den kamp. Mælken er spildt, og til dagens sjette opgør var der kun ét scenario, der kunne bruges til noget, hvis man holdt med White Hawks: en sejr. Grim, heldig eller totalt uforståelig. Bare en sejr.

Hjemmeholdet startede fornuftigt. Intensiteten var som altid høj, og der blev gået til stålet. I forhold til de tidligere opgør var der måske en anelse færre tacklinger i den første periode, men tempoet var igen højt. White Hawks kom ikke til det helt store i de første minutter, men man var meget i Rungsted-zonen, og i enkelte situationer kunne der være kommet noget ud af anstrengelserne, hvis altså ikke lige den sidste pasning havde manglet. Når man er meget i puckbesiddelse i modstanderens zone, så er man sårbar for en kontra. Og der skulle netop en kontra til at åbne målballet. Markus Olsson og Robin Bergman var pludseks minutselig to mod én, og så kunne sidstnævnte passere Tadeas Galansky. Ærgerligt, for man syntes ellers, høgene så mest friske og oplagte ud. Kort tid efter fik White Hawks en udvisning, men det undertal blev spillet koncentreret og påpasseligt og uden mål imod. White Hawks fik selv en mulighed i powerplay, da Rungsted tog en udvisning for delaying the game, men høgenes overtalsspil var i denne omgang ikke meget bevendt. Med 2.08 tilbage på uret var der uro omkring Thomas Lillies mål. Dommerne takserede balladen til en udvisning til Ian Brady for crosschecking, og i det efterfølgende powerplay parkerede Rungsted i White Hawks´ zone. Det blev for meget, og til sidst kunne altid farlige Charlie Sarault øge nordsjællændernes føring til 2-0. En alvorlig bet for White Hawks, og det lagde en dæmper på en ellers veloplagt Nordjyske Bank Arena.

Det er bare at konstatere, at høgene virkede trætte i dag. Deen sidste gnist var der tilsyneladende ikke. Et overtal efter en tripping på Cam Spiro gav intet, og der kom stort set ikke en chance ud af det. Der bredte sig en fornemmelse i Nordjyske Bank Arena, og den gik på, at det var slut. Rungsted var hurtigere og mere opfindsomme, mens flere af White Hawks-spillerne så ud som om, sommerferien ville komme belejligt. Da Kristian Jensen tog en udvisning for crosschecking så det skidt ud. En scoring til 0-3 ville med stor sandsynlighed lukke og slukke for i år. Men sport er noget underligt noget. En bjørn kan vækkes, og nogle gange skal der en bjørn til at gøre det. I undertal fik russiske Alexander Bumagin pludselig pucken omkring blue line, og han betænkte sig ikke et øjeblik, men sendte et knaldhårdt trækskudmod Lillies mål, og den gik rent ind. Jubel i Frederikshavn, og så var et håb tændt. Publikum havde stadig i erindring, at høgene også i forrige hjemmekamp var nede med to mål, så de så et lys. Nikolaj Rosenthal kom kort efter reduceringen alene igennem, men Galansky var på plads. Med godt tre minutter tilbage af perioden tog Jonas Hurri en udvisning for interference, og så blev der linet op til et White Hawks-powerplay. Det startede småskidt, og Rungsted clearede zonen et par gange, men efter et par skud fra forskellige vinkler havnede pucken hos Mads Larsen, og han sendte et slagskud sikkert ind. Hvor er Claus Nulle, når man skal bruge ham, lød det på pressepladserne. Der blev slet ikke brug for ham. Larsens skud havde også klasse, og pludselig var tilskuerne og tv-seerne igen vidne til en helt lige ishockeykamp. Rungsted foran 17-14 på skudstatistikken. En gyserperiode lå forude.

I modsætning til de første perioder, så indledte White Hawks bedst. Udligningen bragte gejsten tilbage, og der blev skabt et par store muligheder. Blandt andre havde Christopher Frederiksen et skud, der var tæt på. Men Rungsted stak afsted, når de fik chancen, og på én af de kontraer lå pucken pludselig foran Rasmus T. Andersson, der havde et helt åbent mål at score i. Det gjorde han, og så var hjemmeholdet presset. Det lykkedes ikke for alvor at få sat et vedvarende presspil op. Rungsted var gode til at lægge pucken ud af zonen, og de skabte faktisk også nogle gode chancer foran Galanskys mål. Mod slutningen tog Santeri Suistio en træls udvisning. Den kom netop som man regnede med, at de sidste kræfter skulle sættes ind på at få udligning. Høgene blev fuldtallige igen, og så satte man alt ind på at få scoret. Galansky røg ud og en ekstra markspiller ind. Det hjalp dog ikke noget. Rungsted Seier Capital red stormen af og bookede billetten til finalen. I Frederikshavn ærgrer man sig. Det var tæt på, og man gav Metal Ligaens absolutte bedste hold den vildeste kamp, men til sidst måtte man bøje sig. Rungsted var en lille bitte mælketand skarpere end White Hawks, og derfor skal de have et tillykke med finalepladsen. For White Hawks venter der nu to kampe mod Aalborg Pirates om bronzen.


Kampen i tal:
Frederikshavn White Hawks – Rungsted Seier Capital 2-3 (0-2, 2-0, 0-1)

Målscorere:
4.17: 0-1: Robin Bergman (Persson, Olsson)
19.04: 0-2: Charlie Sarault (Fiddler, Fredriksson)
32.44: 1-2: Alexander Bumagin (Søndergaard)
38.59: 2-2: Mads Larsen (Spiro)
44.27: 2-3: Rasmus T. Andersson (Høeg)


Tilskuere: 1636

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo

OBS ! Vores hjemmeside bruger cookies.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere, klik her.