Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

White Hawks førte med 2, men smed det hele til sidst.

White Hawks førte med 2, men smed det hele til sidst.

29.10.19

Af Jesper Larsen

Frederikshavn White Hawks har igennem længere tid aspireret kraftigt til én af pladserne i årets Final 4, men tre nederlag i træk til Aalborg Pirates, Odense Bulldogs og sidst Rungsted Seier Capital har skabt tvivl om, hvorvidt høgene nu også var så sikre på sin deltagelse som antaget. Frederikshavnerne har brug for en sejr mere, og den skulle komme i aftenens opgør mod Herning Blue Fox eller alternativt på fredag hjemme i Nordjyske Bank Arena mod Sønderjyske. Men det scenario – en afgørende kamp mod Mario Simionis lige så sejrshungrende sønderjyder – var der ingen, der ønskede sig, så set med nordjyske øjne skulle Blue Fox sendes hjem med et nederlag i aften.

Det ønske fik dog et skud for boven allerede inden kampen var gået i gang. White Hawks´ nærmest uvurderlige keeper, Tadeas Galansky, spillede ikke aftenens kamp. Han var med til opvarmningen, men måtte trække sig ret hurtigt. Helt nøgternt må man konstatere, at et Frederikshavn White Hawks med Tadeas Galansky er et andet end ét uden ham, og uroen var mærkbar på tilskuerpladserne. Pladsen mellem stængerne var overladt til Aphiwat Sengthaisong, og han havde Kevin Frydkjær som backup.

Det var måske Metal Liga-historiens hurtigste udvisning, der åbnede ballet i Nordjyske Bank Arena. Herning Blue Fox´ Mark MacMillan lavede en hooking på hjemmeholdets Dane Fox i det første sekund, og straks var høgene i overtal. Det kom der et par halvhjertede forsøg mod Simon Nielsen i Blue Fox-kassen ud af, men mål blev der ikke. I stedet skulle publikum vente til der var spillet omkring ni minutter, før de fik tid til at juble. Aleksandr Bumagin blev sat op af Dane Fox og Christoffer Frederiksen, og så kunne Bumagin sende et velplaceret trækskud ind i kassen til stor jubel i hjemmearenaen. Målet blev indledningen til et mindre tryk mod Simon Nielsen, og allerede i skiftet efter målet kunne det være blevet 2-0, da Bumagin, Dane Fox og Christoffer Frederiksen spillede tiki-taka-puck og skabte en stor mulighed. Nielsen reddede dog. Kort efter fik Gorm Topholt en dobbeltchance, og han gjorde sit yderste for at få pucken ind. Det lykkedes ikke, og i stedet kunne Blue Fox udligne efter 16 spillede minutter. Aphiwat Sengthaisong havde haft et par fine redninger, og publikum bakkede ham kraftigt op, men efter en faceoff havnede pucken hos Markus Jensen, og dennes skud gik mellem venner og fjender og fandt hele vejen til netmaskerne. Og så lignede det en lige forestilling efter de første tyve minutter, men White Hawks kom foran med kun 41 sekunder tilbage på uret. Energiske Søren Nielsen fik skovlet en puck til Christoffer Aakesson, som fuldstændigt pillede bukserne af Simon Nielsen med en fin dribling og derefter havde et åbent mål at sende pucken i. Glimrende af den unge aalborgenser, der befinder sig så godt i Frederikshavn. 2-1 til White Hawks efter første periode, og savnet af Galansky var endnu ikke at mærke.

Den anden periode blev indledningsvist en rodet affære. En White Hawks-udvisning gav et mindre momentum til Blue Fox, men de blev aldrig farlige. Spillet bølgede frem og tilbage, men ingen af holdene formåede at få skabt de helt store tilbud. Men hjemmeholdet skulle komme foran 3-1. Dane Fox lavede en lidt for lang pasning til Gorm Topholt, der dog løb pucken op, og Topholt snød fuldstændigt Simon Nielsen, der regnede med et skud, men måtte se Topholt lave en flot pasning til Mathias Mølgaard, der kunne score karrierens letteste mål. Og så troede man, at hjemmeholdet ville kunne gå til pause efter at have udbygget sin føring fra første periode, men i de døende sekunder af perioden sendte Daniel Nielsen et skud afsted mod Aphiwat Sengthaisongs kasse, og det skud ville Logan Pyett tage med bladet af stokken. Desværre for ham og høgespillerne ramte pucken toppen af Pyetss stokblad og tog et underligt og utageligt hop op i nettaget hos Sengthaisong. 3-2 til White Hawks efter to perioder.

Fem minutter ind i den sidste periode faldt udligningen. Blue Fox hade lige haft et powerplay, der ikke gav noget, men kort efter blev et hårdt skud sendt mod mål. Skuddet ramte banden bag mål, men sprang ind foran kassen, hvor Brodie Dupont ret let kunne sende skiven ind. Og så pegede meget faktisk i retning af et føringsmål til Blue Fox. White Hawks blev i stunder presset i bund, og Herning sad godt fast i angrebszonen. Aphiwat Sengtahisong gav nogle farlige returer fra sig, og på én af dem kom så det mål, publikum frygtede. Sengthaisong reddede i første omgang et lettere ufarligt skud, men hans stokredning gik lige ud til Jan Dalecky, der med baghånden kunne sende pucken ind. Og efter udviklingen i den sidste periode kunne man ikke indvende meget mod det mål. Det hang aldrig rigtigt sammen for høgene i aften. I momenter var der gode ting, men set over 60 minutterblev det for spagt, hvad man havde at byde på. Det virkede næsten som om, man var rystet over savnet af Tadeas Galansky, men det er svært at bebrejde Aphiwat Sengthaisong noget. Han stod en god kamp og havde fine redninger. Men holde Blue Fox fra fadet kunne han altså ikke, med to minutter igen måtte han igen gå den tunge vej og hive pucken ud af nettet. Brodie Dupont fik en friløber og scorede sikkert. Slutminutterne blev dramatiske og udvisningerne haglede ned over de to hold. Det gav hjemmeholdet fordel, og man tog Sengthaisong ud og var fem mod tre. Men der kom ikke flere mål. Undervejs i kampen tegnede Final 4-deltagelsen ret sikker for White Hawks. Nu er det hele mere speget, og resultaterne i aftenens runde gik høgene direkte imod. Situationen er den simple, at der skal point til i kampen mod SønderjyskE, ellers er man ikke med i Final 4 til februar. Hvilken nedtur.

Kampen i tal:

Frederikshavn White Hawks – Herning Blue Fox  3-5 (2-1, 1-1,0-3)

 

Målscorere:

11.36                  1-0: Aleksandr Bumagin (Fox, Frederiksen)

16.25                  1-1: Markus Jensen (Nielsen, MacMillan)

19.18                  2-1: Christoffer Aakesson (Nielsen)

33.56                  3-1: Mathias Mølgaard (Topholt, Fox)

39.19                  3-2: Daniel Nielsen

44.45                  3-3: Brodie Dupont (Astorp, Nielsen)

52.46                  3-4:Jan Dalecky

57.22                  3-5: Brodie Dupont

Tilskuere: 1268

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo
Scanel Logo Noborder