Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

White Hawks fik norske stryg

White Hawks fik norske stryg

09.08.18

Af Jesper Larsen

Sæsonens første kamp i Nordjyske Bank Arena var egentlig en interessant af slagsen. Norske Storhamar Dragons kom til Frederikshavn med flere spændende elementer på holdkortet. Især trak Patrick Thoresen opmærksomheden til sig. Han var i en årrække fast inventar hos flere NHL-klubber, og han har også en gloværdig karriere i KHL bag sig. Og alle White Hawks fans ventede helt naturligt på at se, hvad de nye spillere på frederikshavnerholdet kunne byde ind med.

Den første periode var ret lige. Begge hold kom frem til fornuftige chancer. Især bemærkede man, at Aphiwat Sengthaisong i White Hawks-målet havde et par fine redninger. Nyindkøbet Tadeas Galansky spillede ikke grundet en mindre skade. Han er klar til at træne igen om kort tid. I den anden ende viste Cam Spiro prøver på sin fine teknik. De nye backs hos hjemmeholdet – Ian Brady og Henri Auvinen – gjorde også en god figur, og man så med det samme, at der er ishockey i dem. Mål kunne White Hawks dog ikke lave. Det kunne gæsterne derimod. I slutminutterne sendte de to pucke ind bag Sengthaisong. Ikke helt fortjent.

De midterste tyve minutter blev en smårodet affære. White Hawks forsøgte sig og havde et powerplay, hvor der var bud efter en reducering. I stedet kunne nordmændene bringe sig på 3-0, da et håndledsskud fra Robin Dahlstrøm gik hele vejen. Og det blev også 4-0 på mål af Niklas Fogstrøm. Evan Jasper – den nye 92 hos hjemmeholdet – viste prøver på fin teknik, og man fornemmede også, at der er krummer i Mathias Mølgaard. Han minder en del om sin onkel Lars Mølgaard, der var en farlig center den gang White Hawks hed FIK.

Kristian Jensen fik reduceret efter fem minutters spil af den tredje periode. Noget større comeback blev det dog ikke til. Nordmændene slog straks tilbage og kom på 5-1. Det blev desuden 1-6 og 1-7, og hjemmeholdet virkede en anelse opgivende. Cifrene blev for store. Afstanden mellem holdene var ikke til det, men sløset White Hawks-spil i forsvarszonen og ineffektivt angrebsspil var årsagen. White Hawks taber første træningskamp unødvendigt stort.

Kampen i tal:

Frederikshavn White Hawks – Storhamar Dragons 1-7 (0-2, 0-2, 1-3)

18 minut: 0-1 Christian Larrivée

20 minut: 0-2 Mikael Zettergren

36 minut: 0-3 Robin Dahlstrøm

38 minut: 0-4 Niklas Fogstrøm

45 minut: 1-4 Kristian Jensen (Frederiksen, Spiro)

47 minut: 1-5 Mikael Dokken

55 minut: 1-6 Kjetil Martinsen

59 minut: 1-7 Kjetil Martinsen

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo
Scanel Logo Noborder