Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

WHITE HAWKS ER FÆRDIG FOR I ÅR

WHITE HAWKS ER FÆRDIG FOR I ÅR

15.03.18

Frederikshavn White Hawks var torsdag aften vært for den fjerde kvartfinalekamp mod Aalborg Pirates. Men der var noget antiklimaks over det hele, for aalborgenserne var foran 3-0 i kampe, og man kommer ikke tilbage fra den position. Det siger statistikken i hvert fald, og at dømme efter publikumsinteressen, så havde de fleste lugtet dén lunte. Når man tager i betragtning, at der var tale om slutspilskamp mod ærkerivalen, så var der bemærkelsesværdigt tomt i Nordjyske Bank Arena.

Den første periode vil ikke gå over i historien. Der var en nærmest apatisk stemning på tilskuerpladserne, og det forplantede sig til isen. Hjemmeholdet havde ikke meget at byde på, og man havde meget svært ved at komme tæt på Tadeas Galanskys mål. I den anden ende måtte Thomas Lillie diske op med flere redninger, især fordi hjemmeholdet tog et par udvisninger inden for kort tid. Igen viste Pirates, at de kan spille et powerplay med styrke og speed, og selv om de ikke fik scoret, så var der bud efter et mål. Men en underlig tam periode sluttede alligevel med dramatik. Høgenes Anthony DeLuca lavede i de døende sekunder af perioden en noget ukontrolleret tackling på en aalborg-spiller, og det fik han 5 minutter plus game for. 6-11 i skud til Pirates.

12-2 blev skudstatistikken for den anden periode, og dermed har jeg allerede slået fast, at de midterste tyve minutter denne aften lignede de midterste tyve minutter fra de sidste opgør. Total aalborg-dominans. White Hawks startede perioden med at være en mand i undertal i 5 minutter. En del skud blev det til mod Lillies mål, men Pirates fik ikke scoret. Kort efter var det tid igen til en høgeudvisning, og igen var Pirates tæt på. Thomas Lillie har været bedste mand for White Hawks i årets playoff. De gode takter hev han frem igen i aften, og det var ene mand hans skyld, at Pirates ikke allerede havde afgjort sagerne. Gode sideforflytninger og stor forudseenhed hos den lille keeper forhindrede blandt andre Julian Jakobsen og Peter Quenneville i at få scoret. Og den anden vej var der ikke nogen fare på færde. Høgene havde to skud på mål, og det passer faktisk ikke. Èt af skuddene mod Galanskys mål kom fra en aalborgspiller. Stadig ingen scoringer efter to perioder. Aalborg i front på skuddene: 23-8.

Det var så stille i de to første perioder. I den tredje kom målene. Aalborg Pirates bragte sig foran 1-0 ved Clay Anderson i powerplay, og så anede man, hvor det bar hen. Det blev også 2-0 til aalborgenserne. Henry Hasrdarsson var skarpretter. Og så plejer den slags kampe at være afgjort. Bare ikke i aften. Mark Hurtubise fik reduceret for høgene, og seks minutter senere kom også udligningen, og det var på noget så sjældent som et powerplay-mål. Finske Henri Heino fik lavet sit første mål for hjemmeholdet, og så kunne man høre, hvor meget publikum ønskede sig en sejr. Og den synes inden for rækkevidde, da Henrik Eriksson med kun 1 minut og seks sekunder tilbage på uret bragte sit hold foran 3-2. Vild jubel i Nordjyske Bank Arena, og endelig så det ud til, at høgene kunne bryde hjemmebaneforbandelsen. Men, men. Mark Hurtubise har ikke været heldig, når han har stået i faceoff-situationerne. Gang på gang er han blevet smidt væk, og det blev han også gentagne gange i aften. Men helt usædvanligt fik han med kun 27 sekunder tilbage en udvisning for at være for hurtig ved pucknedkastningen. Det virkede besynderligt. Meget besynderligt. Men chancen sagde Pirates haps til, og da der var 19 sekunder tilbage satte Oliver Hinse et slagskud helt op i krogen. 3-3 og en helt vild udvikling i Frederikshavn. En fjerde periode blev nødvendig.

Og der er ikke så meget grund til at træde i det: Pirates var skarpest, og selv om Cam Spiro havde et forsøg på overliggeren og Henrik Eriksson en friløber, så blev det aalborgenserne, der scorede det sidste mål. Nicolaj Carstensen stod bag. Aalborg Pirates videre til semifinalerne. White Hawks går på tidlig sommerferie.

Kampen i tal:

Frederikshavn White Hawks – Aalborg Pirates 3-4 (0-0, 0-0, 3-3, 0-1)

45.40: 0-1 Clay Anderson (Quenneville)

49.27: 0-2 Henry Hardarsson (uassisteret)

50.09: 1-2 Mark Hurtubise (Jekimovs)

56.42: 2-2 Henri Heino (Lauridsen, Jekimovs)

58.54: 3-2 Henrik Eriksson (uassisteret)

59.41: 3-3 Oliver Hinse (Jakobsen)

74.59: 3-4 Nicolaj Carstensen (Lefebrve)

Tilskuertal: 1350

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo
Scanel Logo Noborder