Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

Uinspirerede høge vandt pligtsejr

Uinspirerede høge vandt pligtsejr

18.01.19

Af Jesper Larsen

Man kan ikke gå igennem en jævnbyrdig Metal Liga-sæson uden at have sine nedture undervejs. Det er ikke en påstand, men en realitet. Det gode ved den fortælling er, at White Hawks netop har haft sin. Og er kommet ud af den. Der findes sejre, og så er der gode sejre. Der er ingen tvivl om, at Rungsted og Esbjerg i øjeblikket hører til de sværeste udebaner at besøge, så når man formår at vinde to på hinanden følgende kampe netop her, så har man kvalitet i sig. Høgene vandt som bekendt 4-2 og 2-0 i Nordsjælland og i Vestjylland, og der var kort sagt tale om to af de virkeligt gode sejre, som der kan og bør blive bygget videre på. På den korte bane handlede det for høgene om at følge op med en sejr i aftenens kamp mod Odense Bulldogs. På den lange bane håbede de fleste på, at omtalte udebanesejre kunne give vinger til det kommende Final 4-arrangement i Gigantium.

Odense Bulldogs kom til Frederikshavn som denne sæsons prügelknabe. Der har ikke været så meget eventyr over spillerne fra H.C. Andersens hjemby i denne sæson, og Bulldogs var inden opgøret i Nordjyske Bank Arena isoleret i Metal Ligaens bund med kun 16 point. Det lykkedes godt nok Odense at slå White Hawks i de to klubbers seneste møde. I Odense blev det 3-2 til Bulldogs. Men høgene har i mellemtiden genfundet momentum, og alt pegede på, at frederikshavnerne ville sætte sig grundigt på sagerne fra første fløjt.

Det blev ikke den mest sindsoprivende første periode, lad os slå det fast med det samme. White Hawks lagde egentlig fornuftigt ud og fik også tilkæmpet sig et mindre overtag. Det hele virkede imidlertid noget rodet, og et længerevarende pres fik man ikke sat mod Teemu Seppänens Bulldogs-mål. Thomas Søndergaard fik en ret stor mulighed efter at være blevet sat op af Mathias Mølgaard, og David Friedman var fri til skud. Ingen af tilbuddene gav dog mål, og langsomt kom Odense med og fik produceret nogle afslutninger. En overgang førte Bulldogs 11-6 på skudstatistikken, uden at nogen af dem dog var særligt farlige. Hjemmeholdets målfarlige canadier Dale Mitchell, der jo har en fortid i Odense, fik en oplagt scoringsmulighed serveret, men han fik et forkert træf på pucken, og så ebbede den mulighed ud. Perioden bød ikke på udvisninger overhovedet, og det sagde faktisk en del om forløbet. Lidt tamt var det hele. Publikum skulle dog få et mål at varme sig på. Evan Jasper tog sagen i egen hånd, da han rundede målet og lavede sin egen version af en Peter Forsberg-vending. Teemu Seppänen dækkede den ene side af målet, så Jasper tog pucken med hele vejen bag kassen og nåede at lægge den ind, inden Seppänen fik sideforflyttet sig. Et godt og energisk mål, som løsnede en smule op for både publikum og hjemmehold. Men ikke flere mål i de første tyve minutter.

Der kom lidt mere gang i sagerne i den anden periode. Alexander Bumagin havde en kæmpe mulighed for at bringe White Hawks på 2-0, men han missede fuldstændigt et ellers åbent mål. Kort tid efter fik han dog alligevel scoret. Cam Spiro har et flot overblik, og det udnyttede han til at finde Bumagin tæt under mål, og det tilbud kunne ikke brændes. Herefter havde høgene en del muligheder, og det var også alvorligt tæt på, at 3-0 målet var kommet i angrebet efter 2-0 scoringen. Christopher Frederiksen fik staven på en puck, der blev affyret fra blue line. Her måtte overliggeren redde Seppänen. Mads Larsen skyder mere i år, end det er set tidligere. Det er tit en god ide, og i dag fik han igen lov til at score på et af sine hårde slagskud. I powerplay blev pucken kørt rundt, og igen var Spiro i oplæggerens rolle. Skuddet peb ind i hjørnet. Dale Mitchell fik godt nok scoret i Esbjerg, men han er endnu ikke helt den samme, som man så, inden han for nogle uger siden blev skadet. Midt i perioden fik han en friløber over en halv banelængde, men han fik fumlet så meget med sin afslutning, at der nærmest ikke kom et skud ud af anstrengelserne. I periodens døende minutter fik Bulldogs en powerplay, og det udnyttede de til at reducere til 3-1. Det resultat stod sig perioden ud.

White Hawks burde have lukket kampen tidligt i den sidste periode. David Friedman fik eksempelvis en stor mulighed efter et eksemplarisk opspil. Han afslutning endte dog lige i gribehandsken på Seppänen. Herefter fulgte en serie af chancer. Dale Mitchell havde blandt andet en stor én, der dog heller ikke gav mål. Både Mitchells og Friedmans chancer blev skabt af Cam Spiro. Han var aftenens klart bedst aktør i Nordjyske Bank Arena. Spior er ikke bare en effektiv afslutter og assistkonge. Han er også en nydelse at se på en ishockeybane. Derfor gjorde det bestemt heller ikke noget, at det blev ham, der sømmede kisten fast. Spiro scorede med kun to sekunder tilbage på uret målet til 4-1. White Hawks vinder uden at imponere det mindste. Det gør egentlig heller ikke noget, når bare altså sejrene kommer. Næste kamp er Herning på søndag.

Kampen i tal:

Frederikshavn White Hawks – Odense Bulldogs 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)

Målscorere:

19.08                  1-0: Evan Jasper (Larsen)

20.47                  2-0: Alexander Bumagin (Spiro)

28.17                  3-0: Mads Larsen (Spiro, Frederiksen)

38.58                  3-1: Dimitry Kuznetsov (Ehlers, Nielsen)

59.58                  4-1: Cam Spiro (Frederiksen, Bumagin)

Tilskuere: 1430

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo

OBS ! Vores hjemmeside bruger cookies.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere, klik her.