Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

Uforglemmelig hockeyaften: White Hawks slår Rungsted i vild kamp

Uforglemmelig hockeyaften: White Hawks slår Rungsted i vild kamp

29.03.19

Af Jesper Larsen
Det kan godt være, Frederikshavn White Hawks kom bagud 2-0 i serien mod Esbjerg Energy og alligevel klarede skærene, men indtrykket blandt frederikshavnere og ishockeykendere i almindelighed var, at det nok ikke var en god ide at gentage den bedrift mod Rungsted Seier Capital. Af lige præcis den årsag var aftenens semifinaleopgør yderst betydningsfuldt. Det er i år 30 år siden, White Hawks vandt det første mesterskab, og en udligning var et must, hvis drømmen om en gentagelse stadig skulle have vinger.
I dagene efter den første semifinalekamp i Bitcoin Arena har der lydt optimistiske toner fra høgelejren. Man er bredt enige om, at man spillede en god kamp, og der skulle en fremragende Thomas Lillie til at forhindre, at den helt store overraskelse var indtruffet allerede i den første kamp. Også coach Jari Pasanen var tilfreds med sit hold. But we need to hit the back of the net, var hans klare udmelding. Og det kan man kun være enig i. Og så var en ret fyldt Nordjyske Bank Arena ellers klar til at hjælpe sine helte mod sejr.
Tak for kaffe. Sikke en første periode, der blev leveret fra de to mandskabers side. Det var hvirvelvindsishockey, og det var en fryd at se på. I de første ti minutter af perioden var der vildt gang i kampen. Høgene fik kontante og vedvarende klapsalver fra sit publikum, og det opildnede spillerne. Der blev givet og taget i hjørnerne, og hjemmeholdet kørte på i en grad, man sjældent har set. David Friedman fik pludselig en chance efter et koks i Rungsted-udskiftningerne. Hans skud gik lige over mål. Cam Spiro fik en friløber over en halv banelængde, men måtte se sit forsøg blive reddet af Thomas Lillie. Kort efter var der også en mulighed til Christopher Frederiksen. Den tog Lillie også. Efter fem minutters spil blev der dømt straffeslag til Rungsted. Mikkel Bertelsen var for længe om at få pucken ud af zonen, og så blev pucken taget fra ham. Mattias Persson var pludselig ret fri foran Galanskys mål, men han blev hooket i skudøjeblikket, og helt korrekt blev der dømt straffeslag i situationen. Men høgene har Tadeas Galansky, og han reddede Perssons skud. Kort sagt: en heftig indledning, der understregede for alle tilstedeværende, at de valgte rigtigt, da de besluttede sig for at se kampen live. Virkelig underholdende. Rungsted havde sine muligheder, men hjemmeholdet var i teten. Med tyve sekunder tilbage af perioden tog Charlie Sarault kampens første udvisning. Høgene har altså 1.40 i overtal i starten af den anden periode. Ingen scoringer i den første, men fantastisk underholdende.
Det tog høgene 40 sekunder at udnytte overtallet, som de fik, og det blev Christopher Frederiksen, der brød målmuren. Det første frederikshavnermål i denne serie kom efter en genialitet af Cam Spiro. Spiro trak rundt om Lillies mål, men sendte pucken tilbage, hvor han kom fra. Her dukkede Frederiksen op og scorede et forløsende mål. Vild jubel i Nordjyske Bank Arena. Så trykkede Rungsted på, men i en kontra kom så målet til 2-0. I familien Piroutek er de glade for at score mod Rungsted. Både far og søn hedder Radim Piroutek, og det var senior, der i 2005 scorede det mål, der afgjorde den legendariske 7-perioders kamp mellem aftenens rivaler. I aften gjorde junior ham kunststykket efter, da han energisk fulgte med frem. William Boysen fik pucken med sig og sendte en baghånd mod kassen. Her dukkede Piroutek op og scorede et flot mål. Herefter var høgene vildt aggressive, og der var bud efter 3-0-målet også. Der blev talt med store bogstaver, og beskeden til Rungsted Seier Capital var ikke til at misforstå: I skulle have valgt nogle andre. Med otte minutter igen holdt Alexander Bumagin to spillere væk og sendte siden en sukkerpuck til Christopher Frederiksen, der var meget tæt på at blive dobbelt målscorer. De sidste 6-7 minutter af perioden blev en forsvarskamp for høgene. Rungsted summede og var farlige, og hjemmeholdet havde svært ved at få pucken ud af zonen. Man troede dog, at de klarede sagerne, men med kun otte sekunder tilbage på uret kom reduceringen. Tim Daly fik pucken ind bag Galansky. En nervepirrende tredje periode ventede.
Tempoet dalede en smule i den sidste periode. Det var der ikke noget at sige til. Det havde været hæsblæsende i de første 40 minutter. Alexander Bumagin burde have bragt høgene foran 3-1, da han fik en friløber. Thomas Lillie reddede dog hans forsøg. Dale Mitchell spillede mildest talt ikke én af sine bedste kampe, men det blev alligevel ham, der satte 3-1 scoringen ind. Fra blue line sendte han et forholdsvist blødt skud mod kassen, og Lillies udsyn var dækket, så han så den for sent. Så skruede Rungsted igen op for tempoet, og høgene blev holdt i egen zone. Igen kunne de ikke få pucken ud, og det var lige ved og næsten mange gange. Heldigvis ser Galansky ud til at være ovre det værste af sin skade, og igen i aften var han uvurderlig. Kort efter fik Evan Jasper en tynd udvisning, men på vild fight klarede de fire mand den situation. Man håbede og håbede, at reduceringen ikke ville komme, for så kunne det blive slemt. Det var Marcus Olsson ligeglad med, og da han pludselig så pucken ligge foran sig, var der ikke andet end at få vendt sig om og skudt. Pucken strøg ind under nettaget og Seier Capital fornyet håb om at få noget med hjem. Timeout og Thomas Lillie ud af kassen var dog ikke nok. White Hawks vinder 3-2 og udligner serien. Den kan blive lang. Spørgsmålet er imidlertid, om der siden vil komme en kamp af denne kaliber. Måske den bedste i hele Metal Ligaen i denne sæson. Konge.

Kampen i tal:
Frederikshavn White Hawks – Rungsted Seier Capital 3-2 (0-0, 2-1, 1-1)

Målscorere:
20.40: 1-0: Christopher Frederiksen (Spiro)
25.54: 2-0: Radim Piroutek (Boysen)
39.52: 2-1: Tim Daly
45.58 3-1: Dale Mitchell (R. Søndergaard)
51.35 3-2: Marcus Olsson

Tilskuere: 1863

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo

OBS ! Vores hjemmeside bruger cookies.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere, klik her.