Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

To nordjyske brag slutter året

To nordjyske brag slutter året

28.12.19

 

Af Jesper Larsen

Det er et overflødighedshorn af de allerbedste, der venter for nordjyske hockeyfans i de kommende dage. Frederikshavn White Hawks og Aalborg Pirates når at møde hinanden to gange, inden Dronningen tirsdag holder sin nytårstale, og på forhånd er der sat vand over til to tætte, jævnbyrdige, garanteret dramatiske og uden tvivl spændende opgør.

De bliver tossede i resten af landet, når man påstår, at kampene mellem White Hawks og Pirates er de største i dette land. Men jeg tillader mig endnu en gang at gøre det, for intet opgør i Metal Ligaen kan samle interesse og tilskuere, som når frederikshavnske høge og aalborgensiske pirater mødes. Og hvilke kampe, der er i udsigt. Vi har lært mange ting af Metal Ligaen i denne sæson. Vi ved, at alle slår Odense, Aalborg vinder hele tiden og at resten kæmper en indædt kamp og pladserne midt imellem. Vi, der følger Frederikshavn White Hawks tæt ved desuden, at der er forskel på nat og dag. Det er nemlig sådan, Høgene kan spille. Den ene dag inspireret og på højt niveau, den næste svingende og ujævnt. Heldigvis har der været flest af de første, og derfor indtager White Hawks også helt fortjent Metal Ligaens andenplads. Især på det senest synes man, at formen har været konstant eller lige frem stigende. Og det vigtigste vi har erfaret er, at Høgene kan slå alle, når dagen virkelig rammes.

TV2 Sport sender Jimmy Bøjgaard og en medkommentator til Gigantium, og søndag aften kigger hele Ishockeydanmark med, når ligaens to bedste hold krydser klinger. For det er nemlig det, der er tale om. Ligaens klart to bedste hold. Aalborg Pirates har været suveræne i denne sæson, og de har taget stor afstand til de resterende hold. White Hawks har overvejende været placeret som nummer to, og holdet vinder mange kampe i øjeblikket. Men skal man gøre sig bare sporadiske forhåbninger om at kunne blive etter, så skal man slå Pirates både søndag og mandag. Og det er der absolut en mulighed for, men så skal man være bedre forberedt og mere klar, end tilfældet var, da man sidst blev vist på skærmen. Ved den lejlighed savede SønderjyskE stort set Høgene over i den første periode, og det kom frederikshavnerne sig aldrig over.

Aleksandr Bumagin, Dane Fox, Christopher Frederiksen og to tilhørende backs udgør efter manges mening den bedste kæde i landet, og omtalte spillere har da også produceret aldeles glimrende på det seneste. De skal i omdrejninger igen både søndag og mandag, hvis der for alvor skal blive glæde i gamle Fresse. Men de har evnerne. Vis det så.

Aalborg Pirates – Frederikshavn White Hawks spilles søndag klokken 19.30 og sendes direkte på tv. Mandag aften har du selv mulighed for at se spillerne live, når Nordjyske Bank Arena lægger is til. Hvad mere kan man ønske sig?

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo
Scanel Logo Noborder