Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

To føringer ikke nok for White Hawks

To føringer ikke nok for White Hawks

01.03.20

Af Jesper Larsen
Hvis Frederikshavn White Hawks ville holde Rungsted Seier Capital bag sig og dermed have mere end gode kort på hånden i bestræbelserne på – som nummer fire i grundspillet – i det mindste at få hjemmebane i kamp et og syv i kvartfinalerne, så skulle man bruge en sejr søndag eftermiddag i Nordjyske Bank Arena. På den anden side var konditionerne for nordkystkøbenhavnerne den samme: med en sejr i Frederikshavn, ville de have lagt sig lunt i svinget til at tage fjerdepladsen. Rungsted var inden kampen et point efter White Hawks, men med en kamp i hånden. Der var kort sagt masser på spil, og så er det jo, at sport får den ekstra dimension, som gør, at man for alvor skærper interessen.

Hvis den første periode skulle sammenfattes i en enkelt sætning, kunne den lyde noget nær sådan: det bliver ikke ved med at gå godt. Der var stor forskel på holdene, og Rungsted var klart bedst. Og den eneste grund til, at de ikke fik bragt sig komfortabelt foran skal findes hos Tadeas Galansky. Han tog nemlig det hele, og nogle af redningerne var store. Rungsted kørte rundt med White Hawks, og de var hurtigst på skøjterne og kvikkest i opfattelsen. I en powerplaysituation, der kom allerede efter 1 minut og 17 sekunders spil dømt på hjemmeholdets Søren Nielsen for roughing, havde T.J. Moore den allerstørste mulighed. Galansky var væk, og målet helt åbent. Alligevel formåede Moore at skovle pucken forbi. Siden fik Seier Capital nogle chancer, der opstod fordi White Hawks sløsede i forsvaret. Patrick Madsen gav ved et par lejligheder pucken væk, og det gav straks problemer. Fremad havde Høgene ikke meget, og derfor kunne Rungsted vinde skudstatistikken hele 12-4. Men ingen af holdene kunne score, og det skal hjemmeholdet prise sig lykkelige for. Det hele kunne have været afgjort efter blot 20 spillede minutter. I pausen sad de fleste hjemmeholdstilskuere og spekulerede på, om ikke Jari Pasanen ville tale med ret store bogstaver over for sit hold. Noget skulle der i hvert fald ske, hvis man skulle have point ud af kampen.

Spændingsmættet, intenst, og mere nerve end godt spil. Det var, hvad man så i den anden periode. Hjemmeholdet blev bedre, og man fik skabt noget fremad. Blandt andet i en situation, hvor Søren Nielsen forsøgte at lægge pucken ind foran Thomas Lillies mål. Her var en Høge-spiller i fri position og kunne have skubbet pucken videre i mål. Men opspillet blev stoppet, inden det nåede så langt. Hjemmeholdet viste også i den anden periode eksempler på den gamle børnesygdom, hvor man giver chancer væk i egen zone. I en situation omtrent midtvejs havde man flere muligheder for at få pucken ud, uden at det skete. Til gengæld gav det Rungsted to oplagte scoringsmuligheder, som Galansky dog igen klarede. Men White Hawks levede livet farligt, og det var en kombination af Galansky og stort held, at man ikke var bagud. Mod periodens absolutte slutning kom så kampens første mål. White Hawks havde et par gange i de midterste tyve minutter fået held til at køre pucken rundt i Rungsteds zone, og i de allersidste sekunder gjorde man det igen. Lillie tog imod et par skud og parerede, men bedst som man troede, at tiden ville løbe ud, fik Christopher Frederiksen sat stokken på en puck i luften, og så var Høgene foran. På den store cube midt i hallen kunne man se, at der resterede 0.1 sekund af perioden. Thomas Lillie appellerede for, at han forinden var blevet ramt på masken, og målet blev tjekket på tv. Ikke for Lillies påstand, men fordi tiden var næsten var løbet ud. Men hornet havde ikke lydt i hallen, og derfor gik White Hawks til pause foran1-0. Det skal de ikke klage over.

Hjemmeholdet var bedst i den sidste periode. Høgene steppede op, og spillet blev væsentlig bedre. Derfor var det heller ikke logisk, at der skulle komme en udligning. Men Mario Lucia fik sendt pucken forbi Galansky efter en retur. Så tog Rungsteds Lucas Andersen en udvisning for roughing, og det gav endnu en føring til White Hawks. Især den sidste del af powerplayet blev spillet flot. Kristian Jensen havde et hug på undersiden af overliggeren, men det blev Albin Lindgren, der stod for scoringen. Fra blue line sendte han et ikke særligt hårdt trækskud mod kassen, og det fik lov til at gå hele vejen. Men fem minutter senere var tingene igen ligeligt fordelt. Mario Lucia fik lov til at spadsere igennem Høgeforsvaret, og til sidst kunne han lægge pucken forbi Galansky. Med fire minutter igen fik hjemmeholdet endnu en mulighed i powerplay. Det gav igen store chancer. Tættest på scoring var Nikolaj Krag med et hug på stolpen. Men ingen af holdene kunne afgøre sagerne i den ordinære spilletid, og derfor måtte der forlænget tid til. Her var Rungsted skarpest. Efter 3.02 sørgede Rasmus Andersson for, at Seier Capital med største sandsynlighed røg forbi White Hawks definitivt. Dermed tyder meget på, at netop disse to klubber mødes i kvartfinalerne. Og det ser ud til, at Rungsted får hjemmebanefordelen.

Kampen i tal:
Frederikshavn White Hawks – Rungsted Seier Capital (0-0, 1-0,

Målscorere:
39.59 1-0: Christopher Frederiksen (Bumagin)
42.14 1-1: Mario Lucia (Larsen)
45.09 2-1: Albin Lindgren (Nielsen)
50.38 2-2: Mario Lucia
63.58 2-3: Rasmus Andersson (Fredriksson)

Tilskuere: 1253

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo
Scanel Logo Noborder