Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

Stærkt præstation gav White Hawks sejr i Esbjerg

Stærkt præstation gav White Hawks sejr i Esbjerg

15.03.19

På en fremragende indsats lykkedes det i dag for Frederikshavn White Hawks at udligne til 2-2 i kvartfinaleserien mod Esbjerg Energy. Det blev en kendsgerning efter en overtidssejr på 4-3. 

Samtaleemnet i Frederikshavn har i de seneste dagen været, Tadeas Galansky. Den stærke tjekkiske sidste skanse hos Frederikshavn White Hawks udgik med kun 8 minutter igen af den tredje kvartfinalekamp i søndags i Frederikshavn. Ville han stille op til det fjerde opgør eller ej. Ja, det gjorde han og han leverede igennem hele kampen en formidabel indsats. 

Straks fra kampstart forsøgte hjemmeholdet Esbjerg Energy at sætte White Hawks under pres. Men White Hawks spillerne fik reddet den vestjyske storm af og overtog mere og mere af spillet, dog uden at komme til de helst store målchancer, dem stod hjemmeholdet dog for. Lidt over halvvejs i perioden i perioden kom kampens første udvisning og den gik til White Hawks og Christopher Frederiksen for en høj stok. Hjemmeholdet fik sat i alt 4 afslutninger ind på Tadeas Galansky, men han var hver gang på plads og hjemmeholdet fik ikke udbytte af sit spil i overtal.Første periode endte uden scoring og de helt store chancer udeblev. David Friedman havde den største chance for White Hawks, men han tog lige en dribling for meget, efter at han var blevet spillet fri. Til sidst i perioden var der en god chance til Dale Mitchell, men han fik ikke ordentlig ram på sin afslutning, så pucken gik forbi hjemmeholdets mål. Isen i Granly Hockey Arena virkede i øvrigt dårlig, hvor der indtil flere gange var mærkelige pucktab. 

Straks fra start i anden periode var der store chancer til begge mandskaber, først hjemmeholdet og straks efter var Cam Spiro på spil i den anden ende. Jo spillet bølgede frem og tilbage og vi ventede bare på kampens første scoring. Den kom så 5 minutter inde i anden periode og den blev signeret af White Hawks og Mads Larsen, da han sendte pucken ind imellem benene på hjemmeholdet målmand Mathias Seldrup. Dale Mitchell og Alexander Bumagin blev hver noteret for en assist på scoringen. 

Allerede 4 minutter efter lykkedes det for White Hawks at udbygge føringen. Christopher Frederiksen lavede forarbejdet og Cam Spiro fik afsluttet et flot angreb og fik sat pucken ind under Mathias Seldrup til 0-2. 

Hjemmeholdet lod sig dog ikke slå ud af en føring til White Hawks og de fik spillet sig frem til flere afslutninger. Desværre lykkedes det også for værterne at få reduceret med lidt under 6 minutter igen af perioden. Det var Felix Scheel der blev noteret for scoringen, efter en afslutning fra lang afstand.Efter scoringen kæmpede esbjergenserne videre for en udligning og satte White Hawks under pres. Mod slutningen af perioden blev presset ikke mindre, da Tadeas Galansky fik en udvisning for forsinkelse af spillet, da han lavede en ulovlig blokering. Men spillerne på isen klarede frisag og kunne i periodes sidste minut se at hjemmeholdets Felix Scheel få en udvisning for en cross-checking. 

Anden periode hvor White Hawks havde godt fast i første halvdel, endte uden yderligere scoringer. Alexander Bumagin havde ellers chancen kort før pausen, men fik desværre overplaceret sin afslutning. 

Som følge af hjemmeholdets udvisning i slutningen af anden periode, startede White Hawks anden periode i overtal. Her gjorde Alexander Bumagin kort proces, da han 40 sekunder inde i perioden hamrede pucken ind bag Mathias Seldrup til 1-3. Ian Brady og Evan Jasper fik hver en assist på scoringen. 

I minutterne efter scoringen var White Hawks i flere omgange tæt på at udbygge føringen. Først en styring fra Christopher Frederiksen og et par minutter senere en fin afslutning fra Alexander Bumagin. Men netop som det så ud til at White Hawks havde kampen under kontrol, lykkedes det Esbjerg at få reduceret da man var halvvejs i perioden. Det var Andreas Grundtvig der stod for scoringen. 

Ligesom den første reducering fra hjemmeholdet, gav denne scoring også momentum til Esbjerg Energy- Med 3 minutter igen af perioden fik Jeppe Holmberg en udvisning for en hooking. Godt halvvejs inde i hjemmeholdets powerplay tog værterne en timeout og stillede efterfølgende op med en ekstra markspiller og uden målmand. Hjemmeholdets satsning gav desværre pote blot 9 sekunder senere, da Marc Hagel fik udlignet til 3-3. Han udnyttede en løs puck inde foran Galansky. 

Fjerde periode startede med et par afslutninger fra en veloplagt Alexander Bumagin. Der var ikke spillet ret mange minutter af perioden, før Cam Spiro måtte udgå med en skade, han kom dog heldigvis tilbage senere. Hjemmeholdet havde også sine chancer og det var tydeligt for en hver, at hver gang man havde muligheden, så skulle der køres lidt på Galansky. Blandt andet måtte han modtage en cross-checking, som ikke blev dømt. Kristian Jensen havde også et par muligheder for at afgøre kampen til fordel for White Hawks. Med godt 5 minutter tilbage af den først overtidsperiode opfangede Alexander Bumagin pucken i midtzonen og kørte ind i angrebszonen. Her fyrede han et håndledsskud af og pucken endte inde i målet til 3-4. Fantastisk mål af russere, der fra sit høje niveau i grundspillet, har løftet sig endnu et niveau her i kvartfinaleserien. 

Fantastisk præstation af White Hawks spillerne igennem hele kampen. Med dagens sejr har White Hawks vundet hjemmebanefordelen tilbage og udlignet til 2-2 i serien. Næste kamp i serien er på søndag klokken 17.00 og billetsalget er i fuld gang her på hjemmesiden. 

Stor ros til de godt 150 fremmødte White Hawks fans. De sørgede igennem hele kampen for en fantastisk opbakning til White Hawks spillerne. 

Kampen i tal:
Esbjerg Energy – Frederikshavn White Hawks 3-4
(0-0)(1-2)(2-1)(0-1)

24:57 0-1 Mads Larsen (Mitchell & Bumagin)
28:56 0-2 Cam Spiro (Jensen & Frederiksen)
33:28 1-2 Felix Scheel (Vinther & Delargo)
40:40 1-3 Alexander Bumagin (Brady & Jasper) PP
49:40 2-3 Andreas Grundtvig (Hagel & Mychan)
57:48 3-3 Marc Hagel (Mychan & Delargo PP
75:32 3-4 Alexander Bumagin (Brady & R. Søndergaard) 

Skudstatistik: 46-29 (10-6)(16-7)(11-10)(9-6)

Udvisninger:
Energy: 1x2 min. 
White Hawks: 3x2 min. 

Tilskuere: 4148
Hoveddommere: Jens Christian Gregersen & Thomas Buchardt Andersen

Liniedommere: Andy Dalton & Niklas Knøsen

Af Claus Aagaard

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo

OBS ! Vores hjemmeside bruger cookies.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere, klik her.