Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

SÅ KOM SEJREN

SÅ KOM SEJREN

21.08.18

Af Jesper Larsen

Frederikshavn White Hawks mod Herning Blue Fox. Normalt en kamp mellem to af de bedst placerede i den danske Metal Liga. Men i øjeblikket pudser begge hold formen af, inden det går løs i Danmarks bedste ishockeyrække i midten af september. Hvor – for resten – de to hold også møder hinanden.

Forlydenderne går på, at White Hawks-spillerne i den seneste tid har trænet ualmindeligt hårdt. Måske ligger noget af forklaringen på de ret pauvre pre-season-resultater i det faktum. Men selv om turneringen ikke er gået i gang endnu, så syntes man på forhånd, at høgene havde brug for en sejr. For egen skyld. Og for de trofaste fans´ skyld.

Det startede egentlig godt for høgene. En udvisning til Blue Fox´ Lasse Lassen gav et powerplay, der var millimeter fra at resultere i en scoring. Pucken dansede på stregen, men røg altså ikke ind. I stedet overlevede herningenserne undertallet, og på en kontra kort efter kunne Anders Poulsen alt for let sende sit hold foran med 1-0. Herefter var der chancer til begge hold, og især Bue Fox havde muligheder for at udbygge. Men mod slutningen af perioden fik hjemmeholdet en mulighed i fem mod tre. Den blev imidlertid hurtigt konverteret til fire mod tre, idet Jens Henrik Tönjum fik en sjælden udvisning for diving. Men høgene var stadig i powerplay, og endelig kunne holdets nye indkøb – Evan Jasper – få slettet sit kedelige nul på scoringstavlen. Han fulgte op på en retur fra Albert Adamsen i Blue Fox-målet. Og så fulgte nogle minutter, hvor høgene viste en smule forvandling. Intenst pres, gode pasninger og en vilje i tacklingerne, som man ikke har set længe, blev vist frem. Ret opløftende at se. Perioden slutter lige 1-1, og det var egentlig meget fortjent.

En hård tackling på Christoffer Aakesson betød, at høgene fik et tidligt powerplay i den anden periode. Det benyttede en anden af de nye – Ian Brady – til at score sit første mål for hjemmeholdet. Fra blue line sendte han et trækskud mod mål, og det så Albert Adamsen aldrig skyggen af. Og når man nu var kommet i gang, så var der ingen grund til at stoppe. Så kun tre minutter senere sendte Jens Henrik Tönjum sin første sæsonscoring ind til 3-1. Og målene kom i en lind strøm. Minuttet efter 3-1 blev det 3-2. Daniel Nielsen blev sendt afsted i en halv breakaway, og han scorede sikkert på Aphiwat Sengthaisong. Og udligningen kom i samme minut. En udvisning til Rasmus Søndergaard gav Blue Fox et overtalsspil, som de udnyttede prompte. Markus Jensen var skarpretter. Mod slutningen var White Hawks fem mod tre uden at kunne score, men kort efter kom man alligevel foran. Gorm Topholt bragte sig i fokus, da han udnyttede et Blue Fox forsvarskoks. Adamsen så ikke meget til den puck. Ikke flere mål i en periode, der viste, at White Hawks er på rette vej. Det er ikke verdensklasse det hele, med det begynder at ligne noget.

Tempoet var stadig ret højt i starten af den tredje periode, men selv om Blue Fox forsøgte at få bragt balance i tingene, så holdt White Hawks stand. Hjemvendte Christopher Frederiksen var desuden tæt på at øge føringen, da han fik sendte et hårdt og velplaceret trækskud afsted. Det tog dog stolpen, og pucken røg i spil igen. En 2 plus 2 minutters udvisning til Markus Pedersen for henholdsvis slashing og dårlig opførsel satte høgene under pres. Der blev kæmpet for hver en puck, og man forstod, at sejren var af betydning for hjemmeholdet. Men bedst som de fire minutters udvisningstid udløb, og man troede, at stormen var redet af, fik Nicolai Weichel udlignet. Aphiwat Sengthaisong spillede sin måske bedste kamp for White Hawks i aften, og han havde en del fine redninger. Weichels skud kunne han ikke gøre meget ved. Det blev rettet af, lige inden det ramte målet. Men det var som om høge-spillerne havde besluttet sig for, at de i aften ville have en sejr. Et mindre pres blev lagt på Blue Fox, og pludselig stod Rasmus Søndergaard fri i banens venstre side, og usvigeligt sikkert sendte han pucken ind til føring 5-4. Et stærkt mål af backen. Med et minut tilbage lukkede Cam Spiro kampen. Sammen med Dale Mitchell røg han afsted i en to mod én-situation. Køligt passerede han Albert Adamsen. Og nogle få sekunder senere var det William Boysens tur til at være alene igennem. Også han scorede sikkert. 7-4 til White Hawks, der efter et halvt år uden sejr igen vandt en ishockeykamp. Til stor jubel i Nordjyske Bank Arena.

Kampen i tal:

Frederikshavn White Hawks – Herning Blue Fox 7-4 (1-1,3-2, 3-1)

Målscorere:

5  minut:           0-1  Anders Poulsen

18 minut:          1-1  Evan Jasper

25 minut:          2-1  Ian Brady

28 minut:          3-1  Jens Henrik Tönjum

30 minut:          3-2  Daniel Nielsen

31 minut:          3-3  Markus Jensen

37  minut:        4-3  Gorm Topholt

54  minut:        4-4  Nicolai Weichel

56  minut:        5-4  Rasmus Søndergaard

59 minut:          6-4  Cam Spiro

59 minut:          7-4  William Boysen

 

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo
Scanel Logo Noborder