Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

Premieresejr i nervøs forestilling

Premieresejr i nervøs forestilling

08.09.19

Af Jesper Larsen

Metal Ligaen åbnede dørene i fredags med tre kampe. Fans af Frederikshavn White Hawks vil dog mene, at den mest interessante kamp i åbningsrunden fandt sted søndag eftermiddag i Nordjyske Bank Arena. White Hawks-spillerne og trænerstaben var lørdag midtpunkt i Stena Lines Åben Båd-arrangement, hvor de fremmødte blev præsenteret for ”det nye White Hawks”, og det er nok ikke at tage munden for fuld at konstatere, at publikum i Danmarks nordligste hockeyarena håbede, at høgene kunne cruise sig til en indledende sejr.

Man fornemmede allerede inden kampens start, at folk havde glædet sig til endelig igen at kunne se Metal Liga-hockey. Der var fin stemning i Nordjyske Bank Arena. Hjemmeholdet var indledningsvist toneangivende, og det blev til nogle lige-ved-og-næsten-forsøg. Efter otte minutter opstod en chance, som på måske burde have givet mål. Søren Nielsen – den tidligere Odense-angriber med det hurtige antrit – lavede en vidunderlig fræk bag-om-ryggen-pasning til Dane Fox. Matt O´Connor i Migthy Bulls-målet var prisgivet, og Fox havde et åbent mål at lægge pucken ind i. Desværre blev vinklen lidt for spids, og Fox´ forsøg røg i sidenettet. Kort efter røg den tidligere White Hawks-spiller, Steffen Klarskov, i udvisningsboksen for high sticking. Det blev startskuddet til et yderst giftigt og i øvrigt hurtigt spillet høge-powerplay. Både Anders Eriksson og Mads Larsen fik sendt farlige skud mod kassen, men der kom ikke mål ud af anstrengelserne. Omtrent midtvejs i perioden skiftede momentum, og det skyldtes, at hjemmeholdet røg ind i to udvisninger med kort mellemrum. Rødovre fik 25 sekunder i fem mod tre, og så var der fare på færde hos Tadeas Galansky i White Hawks-målet. Han var dog – som altid – på sin pind, og høgene åd sekunder af Rødovre-overtallet og kunne til sidst spille fuldtalligt uden at indkassere mål. Perioden ender uden scoringer, men indtrykket af de første tyve minutter var, at White Hawks sad på det meste, når holdene var fem mod fem. Skudstatistikken var i hjemmeholdets favør: 7-4.

I de første fem minutter af anden periode var det spil til ét mål. White Hawks sad på det hele og parkerede i Mighty Bulls-zonen. Søren Nielsen fik et par kæmpechancer på den konto, og den sidste burde have givet mål. Nielsen havde pucken med rundt om målet, og han manglede bare at lægge den ind i det tomme net. Desværre for ham og en spændt arena ramte han slet ikke kassen. Han græmmede sig åbenlyst efter den situation. Kort efter fik Dane Fox en monsterchance. Han modtog en pasning tæt under mål og skød direkte, men Matt O´Connor kan godt stå på mål, og han reddede i fornem stil. Siden blev det Mathias Mølgaards tur til at brænde. Han fik endda lov til at skyde to gange mod O´Connor, men begge forsøg endte på canadierens benskinne. Og så skulle årets første mål i Nordjyske Bank Arena komme. Det blev et flot ét af slagsen. Høgene kørte rundt i Rødovre-zonen, og altid ivrige og energiske Gorm Topholt sendte en hård pasning mod Thomas Søndergaard, som satte sin stok på, og så røg pucken ind bag O´Connor. Man havde foreløbigt ikke set vanvittigt meget til Aleksandr Bumagin, men i glimt viste han klassen. Det var eksempelvis tilfældet med seks minutter igen, da han drev gæk med et helt forsvar og til sidste sendte en lækkerbisken af en puck ind til Radim Piroutek, som dog brændte. Med fem minutter tilbage af perioden begik Mighty Bulls to forseelser mod Dane Fox med kort mellemrum. Lasse Mortensen røg ud for holding og Mads Eller fik to minutter for tripping. Det gav høgene to hele minutter i fem mod tre, og der blev virkelig sendte kanonkugler afsted mod O`Connors mål, menhan  havde både heldet og evnerne på sin side, så det blev ved den ene scoring. Samlet 19-8 på skudstatistikken.

Den sidste periode indledtes med en gang Hawaii-hockey. Begge hold forsøgte sig fremad, men pucken blev ofte tabt, og så gik det den modsatte vej. Det blev rodet og uden flow. Dane Fox trak endnu en udvisning for tripping, og det gav hjemmeholdet muligheden for at næsten-lukke kampen. Powerplayet blev imidlertid lige så rodet som resten, og kun et skud fra Mathias Mølgaard havde appel. Halvvejs i perioden var Rødovre meget tæt på en udligning. En gang kluddermudder foran Galanskys mål medførte, at pucken trillede ind på målstregen, hvorfra den blev ekspederet væk. Meget belejligt og klogt tog Jari Pasanen timeout efter den episode. Han kunne ikke lide, hvad han så fra sit hold, og der skulle strammes op. Det hjalp en smule for hjemmeholdet, der efterfølgende havde gode forsøg mod Rødovre-kassen, og blandt andet ramte Christoffer Åkesson stolpen. Men den helt store mulighed stod Rødovre for. To mand var alene igennem, og der blev passet på tværs af målet. Tadeas Galansky lavede en fantomredning og forhindrede en københavner-udligning. Det blev nervøst til sidst. Rødovre trykkede på, og White Hawks skulle prise sig lykkelige for Galanskys evner. Han klarede skærene, når det så svært ud. Rødovre tog keeperen ud og spillede 6 mod 5. Det gav ikke uddeling, og White Hawks hiver en smal 1-0-sejr hjem.

Kampen i tal:

Frederikshavn White Hawks – Rødovre Mighty Bulls (0-0, 1-0, 0-0)

Målscorere:

31:18             1-0: Thomas Søndergaard (Topholt, Larsen)

Tilskuere: 1105

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo
Scanel Logo Noborder