Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

Overtidsnederlag i Odense

Overtidsnederlag i Odense

18.10.19

White Hawks tabte her til aften i VinMedKant Arena i Odense med 4-3, efter overtid. Oktoberfest, med flotte udklædninger, og fadøl i stride strømme, var hvad vi blev budt på inden opgøret, hvor fynboerne holdt fest. Skøjtehallen i Odense har tidligere haft ry for at være Fyn´s største værtshus, og efter i aften kan man i hvert fald roligt sige, at de havde mulighed for at leve op til det ry.

Første periode blev afviklet i dunstsen af fadøl, og der var knap nok sagt skål, før jublen over føringsmålet til hjemmeholdet kunne høres i arenaen. Daniel Baastrup-Andersen sendte pucken mod mål fra blue-line, og den fik lov at sejle ind bag Galansky, da hans udsyn var spærret. Ikke den bedste start for høgene, der var kraftigt på hælene i begyndelsen af kampen.

Det kunne sagtens være blevet 2-0 til hjemmeholdet i første periode, hvor de blandt andet ramte stolpen. White Hawks havde store problemer med at holde i pucken, og spillerne virkede ikke helt klar på opgaven. Det blev dog en smule bedre mod slutningen, hvor Anders Eriksson havde en god tur ind i zonen. Hans afslutning ramte desværre overliggeren, så de 20 medrejsende White Hawks fans fik ikke noget at juble over i denne omgang. Derfor blev det ved den ene scoring i perioden, som vi vist roligt kan kalde sæsonens dårligste White Hawks periode i sæsonen.

I anden periode blev det straks bedre at være fan af White Hawks. Anført af en stærkt spillende Bumagin, var rollerne byttet om mellem de to hold. Russeren gjorde som det passede ham, og det var også ham der bragte balance i regnskabet godt et minut inde i anden periode. Han modtog en fremragende pasning fra Dane Fox, og så var der udlignet.

Kort efter udligningen var Mathias Mølgaard igennem på en friløber. Her stod stolpen desværre i vejen for hårdt arbejdende Mølgaard. Det lugtede mere af 1-2 end en Odense scoring, men tre udvisninger kort efter hinanden gjorde det svært for vendelboerne. Radim Piroutek, Mikkel Bertelsen og Dane Fox sad til afkøling, og så kunne Odense køre 5 mod 3 i to minutter. Høgenes boxplay var dog fremragende, og man tillod ikke hjemmeholdet en eneste chance i de to minutter. Kort efter var det så 5 mod 4, men også her holdt vi stand på fornemste vis.

Der skulle ikke gå mange sekunder fra vi var fuldtallige igen, til der stod 1-2 på måltavlen. Dane Fox fandt Thomas Søndergaard med en sukkerpasning, og unge Søndergaard svigtede ikke. Jubel blandt White Hawks fansene, alt imens fynboernes så slukørede ud, trods Oktoberfesten.

White Hawks sluttede perioden med en Mathias Mølgaard udvisning, men det kunne ikke slette indtrykket af en langt bedre anden periode, end den første.

Tredje periode blev afviklet uden alverdens med spilstop. Det bølgede frem og tilbage, men det var høgene der bragte sig foran 1-3 godt midtvejs i periode. Santeri Suistio scorede et af hans sjældne mål, da han fornemt udnyttede Gorm Topholts forarbejde.

Odense var ikke slået af den grund. To hurtige scoringer af først Oliver True, og siden af Cole Candella, bragte balance i regnskabet. Det virkede unødvendigt at lukke fynboerne ind i kampen igen.

Med under to minutter igen bragte høgene sig foran 4-3. Eller det burde de i hvert fald. Men dommerne annullerede fejlagtigt scoringen for at være blevet sparket i mål. Ualmindelig dårligt dommerarbejde, da det aldrig på noget tidspunkt var tale om en sparkebevægelse.

Derfor skulle kampen ud i forlænget spilletid, og den afgjorde fynboerne til deres fordel med en scoring af Henry Hardason.

Unødvendigt og dumt nederlag til White Hawks, der dog med det ene point nok må siges at være sikker på deltagelse i Final 4.

Af Michael Kristensen

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo
Scanel Logo Noborder