Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

NYT KATASTROFALT HJEMMENEDERLAG TIL WHITE HAWKS

NYT KATASTROFALT HJEMMENEDERLAG TIL WHITE HAWKS

25.02.18

Af Jesper Larsen

Det var to af de ”store”, der søndag satte hinanden stævne i Nordjyske Bank Arena. Men Frederikshavn White Hawks og SønderjyskE havde vidt forskellige indgange til opgøret. Mens sønderjyderne ikke havde det store at spille for og var groet fast på Metal Ligaens niendeplads, så havde White Hawks en tredjeplads med efterfølgende ret til at vælge kvartfinalemodstander at spille for. Og så blev hjemmepublikummet for første gang præsenteret for høgenes nyest spiller Henri Heino.

SønderjyskE har fået ny luft efter fyringen af coach Dan Ceman. Det har været en halv rædselssæson for den sejrsvante klub, men Christopher Straube – den nye coach – har fået sat lidt skik på sine spillere, og holdet har haft en opadgående formkurve. Det kunne man godt se i den indledende del af første periode. Det var udeholdet, der var mest aggressive, og de virkede hurtigere og farligere end hjemmeholdet. Steffen Frank – den tidligere White Hawks-spiller – havde en stor mulighed, som Christian Larsen i høgekassen dog tog. Og Tyler Fiddler have et forsøg, som var tæt på. I den anden ende var der lidt længere mellem snapsene. White Hawks kom ikke til det store, men efterhånden som perioden skred frem, blev der dog sat et par gode angreb op. Blandt andet fik Mike Hurtubise en stor chance, da han drev igennem til en halv friløber, men i det afgørende moment fik han ikke ramt pucken ordentligt. Nick Olesen var desuden tæt på at få en åben skudmulighed, men han blev tacklet inden skuddet faldt. Egentlig ikke nogen særlig ophidsende periode, og det mest dramatiske var faktisk, at en dommer Lasse Dahlerup blev ramt temmelig hårdt i ansigtet af en puck. Det så rigtigt ubehageligt ud, men heldigvis kunne han efterfølgende rejse sig og med lidt hjælp skøjte ud til behandling. Ingen scoringer i den første periode. Skudstatistikken sagde beskedne 7-3 til hjemmeholdet.

Hjemmebanen har ikke været høgenes foretrukne i denne sæson. I anden periode så man hvorfor. En kombination af at være for langsomme i nogle sekvenser og ineffektive i andre skulle vise sig at give store konsekvenser. White Hawks kom bagud, da Derek Damon udnyttede et par fejl i høgeforsvaret. Med en baghånd fik han udplaceret Christian Larsen. Og når først uroen breder sig i Nordjyske Bank Arena, så tager den til. Skidt blev til slemt, da Derek Damon endnu en gang fik scoret. Han fik lov til at stå ret alene foran kassen, og så var det en formsag for ham at sende pucken ind til 0-2. Og det blev sværere og sværere at se, hvordan White Hawks skulle kunne overliste Joni Myllykoski i det sønderjyske mål. Han stod nemlig godt, og han fik også gode arbejdsbetingelser af et høgehold, der aldrig kom helt tæt på ham. Rygterne om min død er stærkt overdrevne, sagde forfatteren Mark Twain en gang. White Hawks derimod er dead man walking, så snart der står hjemmebanehockey på programmet. Man har foreløbigt 12(?) nederlag hjemme i denne sæson. Efter afslutningen på anden periode, var man mere end godt på vej mod nummer 13.

Nå, det skulle tage 2.52 minutter at få sparket lidt gang i Nordjyske Bank Arena. Cam Spiro har ikke glemt målinstinktet, og hans afslutning blev rettet en smule af, så den snød Joni Myllykoski. Det tændte hjemmepublikummet en anelse. Og helt tændte blev publikum, da Rasmus Søndergaard satte udligningen ind efter 53.30. Ved 0-2 havde man sat sin tredjeplads over styr. Ved 2-2 havde man erhvervet sig den igen. Men denne søndag gik Rødovre Mighty Bulls alligevel forbi White Hawks, for SønderjyskEs Patrick Dwyer satte med 2 minutter og en slat stokken på et lidt fesent skud. Pucken ændrede lige præcis nok retning til også at kunne snyde Christian Larsen, og så vandt SønderjyskE 3-2 i Frederikshavn. Hjemmeholdet taber igen, igen, igen hjemme, og nu bliver det mere end svært at nå tredjepladsen. Den tager Rødovre, hvis holdet besejrer Gentofte hjemme i Rødovre Skøjte Arena på tirsdag. Not good.

Kampen i tal:

Frederikshavn White Hawks – SønderjyskE 2-3 (0-0, 0-2, 2-1)

Målscorere:

21.46: 0-1: Derek Damon (Dwyer, Gibson)

31.06: 0-2: Derek Damon (Coyle, Dwyer)

42.52: 1-2: Cam Spiro (uassisteret)

53.50: 2-2: Rasmus Søndergaard (Eriksson, Kristensen)

57.50: 2-3: Patrick Dwyer (Coyle, Wharton)

Tilskuere: 1386

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo
Scanel Logo Noborder