Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

Nye norske stryg til White Hawks

Nye norske stryg til White Hawks

18.08.18

Af Jesper Larsen

Det måtte gerne blive til en sejr. Sådan var der sikkert mange fans af Frederikshavn White Hawks, der tænkte inden opgøret mod norske Manglerud Star lørdag eftermiddag. Selvtilliden kunne godt trænge til et løft, efter at man har tabt forsæsonens hidtidige træningskampe, og Manglerud – der hører til i den blødere ende af norsk ishockey - har man tidligere spillet lige op med, og Manglerud tabte i øvrigt fredag aften med hele 6-1 til Esbjerg Energy, så en sejr syntes på forhånd at være inden for rækkevidde.

Hawaii-hockey, en masses stresset spil i midterzonen og tre udvisninger fordelt på to til hjemmeholdet og én til Manglerud. Det er sådan set den første periode skåret ind til benet. Ingen af holdene var for alvor tæt på at score. Nordmændene ville det mest og havde 14 skud mod Marcus Idréns kasse. White Hawks afsluttede sølle 4 gange, og undervejs sad man og ledte efter indslag fra især nyindkøbene Dale Mitchell og Evan Jasper. De er begge kommet forsigtigt i gang hos høgene, og ingen af dem har scoret endnu. Scoret blev der heller ikke i den første periode.

White Hawks bragte sig foran efter knap fire minutters spil i den anden periode. Manglerud var i undertal, og selv om powerplayet ikke sad lige i skabet, så lykkedes det Mathias Mølgaard at trykke pucken ind bag den norske målmand, der havde givet en retur. Den føring skulle dog kun holde i et minut og en sjat. Høgene røg i undertal, og efter en vunden face off kunne Michael McNichols med lodder og trisser og et studs på en White Hawks-skøjte sende pucken ind bag Marcus Idrén. Og nordmændene skulle også komme foran. Et halvsløjt skud blev liggende under Marcus Idrén, som troede han havde styr på pucken.  Det havde han ikke, og Matthew Van Voorhis kunne spurte ind foran kassen og skubbe pucken det sidste stykke ind. Mathias Mølgaard røg kort tid efter scoringen i infight med en Manglerud-spiller. Handskerne røg af, og begge fik matchstraf. 2-1 til Manglerud efter to perioder.

Manglerud præsenterede sig som et ret ordinært hold, og White Hawks burde ikke komme i problemer mod dem. Men hjemmeholdet har ikke vundet en ishockeykamp i et halvt år – den sidste gevinst kom d. 23. februar - og det er ved at være på tide, man igen smager sejrens sødme. Men det blev ikke denne lørdag eftermiddag. Manglerud Star udbyggede sin føring, da man med 7 minutter igen fik powerplay. Michael McNichols samlede en retur op og kunne lægge pucken ind i en tom kasse og dermed score sit andet mål. Lyset slukkedes helt, da Mats Grøsvik kunne gøre det til 1-4. Manglerud Star vinder uden større problemer i Nordjyske Bank Arena.

Kampen i tal:

Frederikshavn White Hawks – Manglerud Star (0-0, 1-2,

Mål:

24 minut:          1-0 Mathias Mølgaard

25 minut:          1-1 Michael McNichols

33 minut:          1-2 Matthew Van Voorhis

53 minut:          1-3 Michael McNichols

59 minut:          1-4 Mats Grøsvik

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo
Scanel Logo Noborder