Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

Nye hug til White Hawks

Nye hug til White Hawks

08.01.19

Af Jesper Larsen

SønderjyskE kom til Frederikshavn som et af Metal ligaens mest formstærke hold. Man tabte godt nok forleden ude til Herlev Eagles, men havde inden da sat en fornuftig serie af sejre sammen. For Frederikshavn White Hawks var situationen en noget anden. Jari Pasanens nordjyske tropper havde tabt de seneste fem kampe, og heriblandt var to smertelige nederlag til Aalborg Pirates. Men frederikshavnere er fødte optimister, og der var ikke mange i Nordjyske Bank Arena, der tvivlede på, at Mario Simioni alligevel kunne sendes tilbage til Vojens med et nederlag.

Hvis man havde forestillet sig, at hjemmeholdet ville komme ud og lægge et stort pres på SønderjyskE – og det havde de fleste – så blev man slemt skuffet. Høgene virkede underligt sløve i optrækket, og der var ikke bid i hverken tacklinger eller pasninger. Godt nok fik man ved en enkelt lejlighed bidt sig fast i SønderjyskEs zone, og da brændte det på hos Patrick Galbraith. Men siden ebbede høgeovertaget ud, og der blev en del spil i midtzonen. Det sløve gjald egentlig begge hold, for SønderjyskE kom heller ikke med noget særligt, og Tadeas Galansky blev ikke udsat for større prøvelser. Midtvejs i perioden lavede David Friedmann en kedelig fejl, da han tabte pucken på vej fremad. En simpel dribling blev opsnappet, og så kunne Steffen Frank sekunder senere lægge pucken ind. Det skete efter at Galansky ellers havde reddet det første forsøg. Kort efter måtte Anders Førster trække af sit udstyr og gå i bad. Han fik en badebillet for en checking to the head på en White Hawks-forsvarer. Hjemmeholdet fik fem minutter i overtal, men det blev spillet uinspireret og langsomt, og SønderjyskE havde ingen problemer med at klare frisag. Beskedne 15 skud på mål blev publikum trakteret med, ni far høgenes side. En skuffende indsats af White Hawks, og der var på tilskuerpladserne bred enighed om, at Jari Pasanen helt passende kunne tale med store bogstaver i pausen.

Det er helt på sin plads at konstatere, at White Hawks i løbet af aftenes to første periode spillede uden finesse og inspiration. Hele tiden var der noget, der ikke fungerede. Den sidste pasning lå ikke som den skulle, pucken stod på højkant bedst som skuddet skulle falde eller en dribling blev helt mislykket. Det ville ikke løsne sig for hjemmeholdet, og spillerne virkede også en smule ved siden af sig selv. Desperationen og den indædte lyst til at ville vinde lyste ikke ud af White Hawks, og så går det altså ikke. I den anden periode formåede man ikke at steppe op i forhold til præstationen i de første tyve minutter, og SønderjyskE var ikke meget bedre, så egentlig var det en tam kamp i Nordjyske Bank Arena. To store chancer havde hjemmeholdet dog. Evan Jasper fik et helt åbent mål at lægge pucken ind i. Alligevel lykkedes det ham at misse. Og Christopher Frederiksen var også ret alene med Galbraith uden at kunne banke pucken ind. Steffen Frank – den tidligere White Hawks-spiller – havde dog en helt fin aften i Frederikshavn. Han scorede sit andet mål i en situattion, hvor Galansky gerne ville have klaret. Men så var udeholdet foran 2-0, og sådan gik holdene til pausen.o

Tingene forandrede sig ikke væsentligt i den sidste periode. Stadig et sløvt hjemmehold, der dog heller ikke havde marginalerne på sin side. Men det blev aldrig en stor aften for de hvide høge. SønderjyskEs Christian Silfver var tæt på at udbygge føringen, da han ramte overliggeren med et drøn af et slagskud. Det skulle dog alligevel blive 0-3. Nogle minutter senere kunne Rasmus Lyø nemlig sende endnu et slagskud afsted mod Galanskys mål, og skuddet strøg ind højt i kassen. Så virkede den kamp helt afgjort. Backen Mads Larsen har dog vænnet sig til at skyde på det meste, og det kan ofte være en god ide. Det var det i hvert fald, da han på en pasning fra Dale Mitchell fyrede af med det samme. Galbraith så ikke pucken, der ellers ikke kom med raketfart, og så var der sparket en smule liv i kampen. White Hawks tog timeout og Galansky ud med 1.34 igen, og så lavede Steffen Frank sit tredje mål og lukkede til 1-4. Det sjette nederlag i træk til Frederikshavn White Hawks. Ikke godt.

Kampen i tal:

Frederikshavn White Hawks – SønderjyskE 1-4  (0-1, 0-1, 1-2)

Målscorere:

9.03                     0-1: Steffen Frank (Moore, Bjerrum)

24.56                  0-2: Steffen Frank

47.31                  0-3: Rasmus Lyø (Desjardins, Prapavessis)

51.28                  1-3: Mads Larsen (Mitchell, Jensen)

59.35                  1-4: Steffen Frank (Bjerrum, Moore)

Tilskuere: 1197

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo

OBS ! Vores hjemmeside bruger cookies.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere, klik her.