Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

Endnu et nederlag efter straffeslag

Endnu et nederlag efter straffeslag

29.12.18

Efter fredagens hjemmebanenederlag mod Aalborg Pirates, var der lørdag aften lagt op til et revancheopgør, da de 2 hold atter mødtes i Bentax Isarena i Aalborg. White Hawks måtte til kampen se bort fra Mathias Mølgaard, til gengæld var Mikkel Bertelsen tilbage i holdopstillingen.

Frederikshavn White Hawks fik en drømmestart på kampen, da man allerede i kampens andet minut fik en føring. Det var Santeri Suistio der satte pucken op i nettaget, efter et flot opspillet angreb, Cam Spiro blev noteret for en assist.

Allerede et par minutter senere var det tæt på 0-2, da David Friedmann fandt Evan Jasper tæt under mål, men sidstnævnte udnyttede ikke den store chance. I den anden ende ville hjemmeholdet også lege med, da Sebastian Brinkman fik afsluttet på tæt hold. Men afslutningen sad lige på Galansky i White Hawks målet.

Efter de gode start på første periode fra White Hawks, fik hjemmeholdet mere og mere fat i kampen. Men en 4 mod 4 situation vendte igen spillet. Rasmus Søndergaard og hjemmeholdets Sebastian Brinkman varmede bænkene i udvisningsboksen, da Cam Spiro efter 10 minutters afdriblede hjemmeholdets målmand og sendte pucken i det tomme mål til 0-2. Alexander Bumagin og Simon Grønvaldt blev noteret for en assist.

Et par minutter efter scoringen kom White Hawks i undertal, da Mads Larsen skød pucken direkte ud af banen fra egen zone. Kort efter første faceoff slog White Hawks kontra, da Dale Mitchell førte pucken op langs banden. Han spillede ind til en helt fri Kristian Jensen, der dog misbrugte sin store chance. Med kun 16 sekunder tilbage af udvisningen fik White Hawks endnu en udvisning, da der blev dømt en hooking på David Friedmann. I de følgende minutter kom hjemmeholdet frem til et par gode afslutninger, men Tadeas Galansky stod fremragende og afværgede en reducering fra hjemmeholdet. Da White Hawks igen blev fuldtallige bevarede hjemmeholdet presset på White Hawks og med 3 minutter igen af perioden, lykkedes det for Cam Braes at reducere, da han stod helt fri foran White Hawks målet.

Reduceringen satte atter gang i hjemmeholdets fans, der ellers havde været ret tavse efter de 2 White Hawks scoringer. Perioden sluttede med et powerplay til White Hawks, da hjemmeholdets Mikkel Højbjerg begik en slashing. En enkelt chance blev det til for White Hawks, men der blev ikke scoret mere i perioden som endte med en skudstatistik på 15-8 i hjemmeholdets favør.

Allerede i anden periodes første minut var Aalborg Pirates uhyre tæt på en udligning, men Thomas Spelling måtte se sit forsøg prelle af på stolpen. White Hawks fik efterfølgende svaret igen med et par muligheder. 5 minutter inde i perioden slog Aalborg Pirates kontra under en udskiftning hos White Hawks, Thomas Spelling fandt en helt fri Cam Braes, der kunne udligne hos en chanceløs Tadeas Galansky.

Udligningen gav mere energi til hjemmeholdet, som nu havde fat i den lange ende af spillet. En udvisning til White Hawks for at være for mange spillere på isen, gjorde det ikke lettere for White Hawks spillerne. Kun en fantastisk redning fra Galansky, gjorde at hjemmeholdet ikke kom foran i deres powerplay. En håndfuld sekunder efter at White Hawks blev fuldtallige, lykkedes det også at komme foran igen. Det var David Friedmann der tog chancen fra en spids vinkel og med lidt hjælp fra hjemmeholdets målmand Ronan Quemener, endte pucken inde i målet til 2-3.

Med 5 minutter igen af anden periode kom White Hawks endnu en gang i undertal, da Alexander Bumagin måtte tage turen i udvisningsboksen efter en interference. Denne gang fik Pirates dog ikke spillet sig frem til de helt store chancer. Tættest på en scoring var faktisk White Hawks og David Friedmann. Skudstatistikken for anden periode blev 12-5.

Aalborg Pirates startede offensivt i tredje periode, hvilket gjorde at de allerede efter 30 sekunders spil var tæt på en udligning, efter lidt klumpspil omkring White Hawks målet. White Hawks havde i de første mange minutter besvær med at få pucken ekspederet ordenligt væk og pasningerne i det opbyggende spil sad ikke som de skulle. Opskriften på en udligning fra hjemmeholdet lignede gang på gang muligheden for at spille pucken tilbage til backlinjen, hvorfra der skulle afsluttes.

Minutterne gik og hjemmeholdet bevarede presset og lidt over halvvejs i perioden, lykkedes det også at få udlignet, da Thomas Spelling fik afsluttet fra distancen, efter et kiks i det opbyggende spil fra White Hawks.

Efter udligningen bevarede hjemmeholdet presset og akkurat som i anden periode, måtte White Hawks kort efter indkassere en udvisning for at være for mange spillere på isen. Efter et par sporadiske forsøg fra hjemmeholdet, fik Dale Mitchell en breakaway, men han kunne ikke omsætte sin chance til en scoring.

Med 3 minutter igen af perioden kunne Nikolaj Carstensen have afgjort kampen til fordel for hjemmeholdet, men han brændte foran et helt tomt mål. I stedet kom White Hawks i overtal minuttet efter, da Lasse Bo Knudsen havde lavet en cross-checking på Alexander Bumagin. White Hawks kunne dog ikke udnytte overtallet og kampen endte 3-3 efter ordinær spilletid .

Den ordinære spilletid sluttede med noget så sjældent som en udvisning til begge mandskaber, for at være for mange spillere på isen. I den forlængede spilletid satte Aalborg Pirates sig straks på spillet og der var ikke spillet mange sekunder, da Thomas Spelling hamrede pucken ind på stolpen. Begge mandskaber fik et par muligheder på kontra, men tiden gik og akkurat som i går i Frederikshavn skulle kampens afgøres efter straffeslag.

Thomas Spelling lagde ud med et scoring og lagde dermed presset over på Frederikshavn White Hawks. Her brændte Alexander Bumagin. Martin Højbjerg fulgte op med en scoring. Christopher Frederiksen bevarede håbet hos White Hawks med en scoring. Mikkel Højbjerg brændte efterfølgende for Aalborg Pirates. Cam Spiro kunne dog ikke udnytte sit straffeslag og Aalborg vandt dermed fortjent kampen 4-3.

 

Kampen i tal: (ikke endelig)
Aalborg Pirates – Frederikshavn White Hawks 4-3

(1-2)(1-1)(1-0)(0-0)

01:17 0-1 Santeri Suistio (Spiro)
10:19 0-2 Cam Spiro (Bumagin & Grønvaldt)
17:05 1-2 Cam Braes (Jakobsen & Nielsen)
25:04 2-2 Cam Braes (Spelling)
31:38 2-3 David Friedmann (Jasper)
51:21 3-3 Thomas Spelling uass.
65:00 4-3 Martin Højbjerg (GWS)

Skudstatistik: 37-21 (15-8)(12-5)(7-7)(3-1)(1-0)

Udvisninger:
Pirates: 4x2 min 
White Hawks: 7x2 min

Tilskuere: 5000

Hoveddommere: Jonas Reimer & Jacob Grumsen
Liniedommere: Lasse Dahlerup & Claus Hansen

 

 

Af Claus Aagaard

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo

OBS ! Vores hjemmeside bruger cookies.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere, klik her.