Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

Aalborg havde marginalerne i første test

Aalborg havde marginalerne i første test

08.08.19

Her til aften spillede White Hawks sæsonens første træningskamp, der blev tabt 4-0. Det var dog ikke det retmæssige billede af den kamp, og der var mange gode White Hawks takter i kampen der blev overværet af 1782 tilskuere i Bentax Isarena.

White Hawks kæderne så således ud til aftenens kamp:
Målmænd:
Tadeas Galansky
Aphiwat Sengthaison

1. kæde
Santeri Suistio
Mads Larsen
Christopher Frederiksen
Dane Fox
Radim Piroutek

2. kæde
Rasmus Søndergaard
Albin Lindgren
Søren Nielsen
Nikolaj Krag Christensen
Mathias Mølgaard

3. kæde
Patrick Madsen
Christian Mieritz
Thomas Søndergaard
Anders Eriksson
Kristian Jensen

4. kæde
Mikkel Hansen
Mikkel Bertelsen
Gorm Topholt
Christoffer Åkesson

Eneste spiller i truppen der manglede var Alexander Bumagin. Han mangler stadig de fornødne papirer fra ambassaden i Moskva, men vi håber at se ham i Frederikshavn inden længe.

Kampreferat

Der var blot spillet otte sekunder af opgøret, før Dane Fox havde den første chance i kampen. Georg Sørensen reddede dog pucken med lidt besvær. Kort efter var der gang i den i modsatte ende, og her leverede Thomas Spelling en fornem pasning til Pierre-Olivier Morin, der sikkert udplacerede Galansky.

Kort efter var det tak for i dag til Patrick Madsen. Han blev sendt i bad efter en charging mod Jeppe Jul Korsgaard. Det var en kort debut til Patrick Madsen, for der blot var spillet 2:01 af perioden da episoden indtraf.

Derfor powerplay til hjemmeholdet, og det var de ikke sene til at udnytte. Martin Højbjerg fik sendt pucken ind i kassen, og 2-0 til Pirates efter blot fire minutter.

Det så svært ud for White Hawks i begyndelsen af opgøret, og Mikkel Højbjerg havde et særdeles kvalificeret forsøg, som Galansky dog fik afværget på fornemste vis.

Midtvejs i perioden var det White Hawks tur i powerplay. Det så ganske fornuftigt ud, hvor man fik spillet pucken godt rundt. Kristian Jensen havde et par forsøg der gik lige forbi mål, men opløftende tendenser i sæsonens første powerplay. Det opløftende fortsatte, og der kom mere bid i høgene. Anders Eriksson sendte pucken forbi Georg Sørensen, men desværre hjalp overliggeren ham med at holdet nullet.

De havde også heldet, Aalborg. Felix Scheel tog chancen langt udefra, og pucken var på vej langt væk fra målet. Desværre ramte den Mads Larsen på skulderen, ændrede retning, og så sneg den forbi en chanceløs tjekke i høge-buret.

Det held piraterne havde, manglede vi i høj grad. Radim Piroutek sendte skiven på overliggeren efter et flot angreb, og kort efter var Dane Fox alene igennem, fremragende hug, men igen stod overliggeren og delte tidlige julegaver ud til Georg Sørensen. Derfor hele 3-0 til hjemmeholdet efter de første tyve minutter i sæsonen.

Det var White Hawks der lagde bedst fra land i anden periode. Man fik flere gange lagt et godt tryk mod Aalborg defensiven, og Mathias Mølgaard og Søren Nielsen havde kvalificerede afslutninger som Georg Sørensen skulle gøre sig umage for at afværge.

Når man sidder og ser sæsonens første kamp, så er de nye spillere altid til større eftersyn end dem vi kender. Patrick Madsen kan vi ikke bedømme med hans korte debut, men de andre nye spillere gjorde det alle ganske fornuftigt. Det er naturligvis tydeligt det er først på sæsonen, men der er grund til at være fortrøstningsfuld som fan af Danmarks nordligste ishockeyklub.

Af de mere kendte ansigter i truppen, var der store plusser til den finske genganger fra sidste år, Santeri Suistio. Han bliver en spiller der kommer til at få endnu mere ansvar i den nye sæson, og at dømme efter aftenens optræden er der noget spændende i vente.

Ingen scoringer i de midterste tyve minutter, men en periode hvor White Hawks var klart bedst. På lægterne blev høgene flot bakket op af omkring 200 medrejsende supportere. Tak for Jeres fornemme opbakning.

Efter to minutter af tredje periode var det tæt på en reducering fra White Hawks. Desværre havde Anders Eriksson ikke heldet til at sende pucken forbi Georg Sørensen, der diskede op med en stor redning. Syv sekunder efter den chance var der kasse i den anden ende, da Tobias Ladehoff fandt Martin Højbjerg, og så klaskede han den ellers flot ind i netmaskerne til 4-0. Det er ofte de små marginaler i ishockey, hvilket for alvor blev understreget i aften.

Trætheden begyndte forståeligt at melde sig mod slutningen af opgøret, og der blev ikke scoret yderligere.

Der var mange positive momenter i aften, trods nederlaget. Og husk, det hele gælder om at vinde sæsonens sidste kamp, ikke den første!!!

Kampen i tal:
Aalborg Pirates - Frederikshavn White Hawks 4-0
(3-0)(0-0)(1-0) 

01:39 1-0 Pierre Olivier Morin , ass Thomas Spelling
04:04 2-0 Martin Højbjerg, ass Morin og Spelling PP
15:22 3-0 Felix Scheel uass.
42:07 4-0 Martin Højbjerg, ass Tobias Ladehof

Tilskuere: 1782

 Af Michael Kristensen

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo
Scanel Logo Noborder