Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

Metal Cup finale nederlag i sidste minut

Metal Cup finale nederlag i sidste minut

26.01.19

Det blev lige ved og næsten for Frederikshavn White Hawks, da de her til eftermiddag blev dukket i de døende sekunder i Metal Cup Final 4 finalen mod Rungsted. Drengene fra Hørsholm hev en 3-2 sejr hjem, med to scoringer med under et minut tilbage af kampen. Kæmpe skuffelse i White Hawks lejren, hvor forbandelsen med en titel endnu engang blev en realitet.

Da nationalmelodien endelig havde lydt, kunne vi komme i gang med det vi for alvor havde glædet os til siden det i aftes blev en realitet vi stod i finalen. Det var Rungsted der startede bedst, og fik lagt et godt tryk ned mod Galansky. Tjekken diskede som i går, op med flere klasseredninger, og når det var nødvendigt var heldet også med ham. Et par gange lå pucken og dansede på stregen, men heldigvis ingen scoringer fra nordsjællænderne.

Som perioden skred frem kom White Hawks med ind i begivenhederne. Simon Grønvaldt var tæt på med et stolpeskud, og kort efter havde Mitchell en glimrende afslutning, der desværre sneg sig lige forbi Rungsted buret. I en enkelt situation var der kæmpe klumpspil foran Thomas Lillie, hvor den tidligere White Hawks keeper ikke anede hvor pucken var henne. Det hele endte dog med at målet blev flyttet ud af position.

Rungsted sluttede en aldeles glimrende første periode med endnu et tungt pres, men høgene red stormen af, i en periode der havde 6-11 i skud til Rungsted, men 0-0 på måltavlen.

Anden periode lignede fra begyndelsen første periode. Rungsted i teten, og et stolpeskud som det farligste forsøg. Men høgene ville også lege med. Friedmann havde en god mulighed, og Spiro var i to omgange tæt på at overliste Thomas Lillie.

Det lykkedes endelig at få hul på bylden da der var spillet godt et kvarter af den midterste periode. Det var Kristian Jensen der fik sendt skiven det sidste stykke ind bag Thomas Lillie, der ikke fik ekspederet en Mitchell afslutning langt nok væk. Herlig scoring, og kæmpe jubelbrøl fra de mange fantastiske White Hawks fans. Den jubel havde ikke taget sig, inden jublen blev endnu højere. Her var det Cam Spiro der sendte pucken ind bag Thomas Lillie. Bumagin fik fravristet pucken fra en Rungsted spiller, og så var der kasse af Spiro.

2-0 efter 40 minutter, i en intens affære i Bentax Arena i Aalborg.

Det var nær blevet 3-0 ganske kort inde i tredje periode. Desværre var det indersiden af stangen som pucken traf, da Cam Spiro sendte et hårdt skud mod kassen. Derfor var det ekstra ærgerligt da Rungsted ikke mange sekunder senere fik reduceret til 2-1. Pludselig var to Rungsted spillere forholdsvis tydeligt fri, og det udnyttede de med en scoring højt oppe, uden chance for Galansky. Det var Robin Bergman der blev noteret scoringen.

2236 tilskuere fik et fortættet drama, hvor der var kniv på drengen. Der blev givet og taget af et godt hjerte fra begge sider, og nerverne sad ude på tøjet hos de inkarnerede supportere i begge lejre.

Med knap to minutter tilbage af tredje periode blev Thomas Lillie pillet ud af buret, og samtidig tog Rungsted en Time-Out. Det gav pote, da Tyler Fiddler var over en returpuck fra Galansky. 2-2 med blot 56 sekunder tilbage af tredje periode.

Og for at det ikke skulle være løgn, så scorede Rungsted igen med 35 sekunder tilbage. Marcus olsson drev pucken frem, og han fandt Persson der sikkert udplacerede Galansky. Sikke en dukkert for høgene, der var under et minut fra den første triumf siden 2002.

Kampen i tal:
Frederikshavn White Hawks - Rungsted Seier Capital 2-3
(0-0)(2-0)(0-3)

35:21 1-0 Kristian Jensen (Brady & Mitchell)
35:39 2-0 Cam Spiro uass.
41:16 2-1 Robin Bergmann (Persson & Olsson)
59:03 2-2 Tyler Fiddler (Rosenthal & Daly)
59:24 2-3 Mattias Persson (Olsson)

Skudstatistik: 24-34 (6-11)(15-7)(3-16)

Udvisninger:
White Hawks: 1x2 min.
Seier Capital: 1x2 min.

Tilskuere: 2236

Hoveddommere: Jens Chr. Gregersen & Niclas B. Lundsgaard
Liniedommere: René Jensen & Henrik Gandrup Haurum

 

 Af Michael Eriksson Kristensen

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo

OBS ! Vores hjemmeside bruger cookies.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere, klik her.