Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

Målorgie i Herning gav White Hawks sejr

Målorgie i Herning gav White Hawks sejr

29.11.19

Frederikshavn White Hawks stod her til aften overfor Herning Blue Fox, da de 2 mandskaber stillede op i Kvik Hockey Arena i Herning. En stæk modstander med hele 5 sejre i de seneste 6 kampe.

Allerede efter godt 30 sekunders spil kom White Hawks i overtal, da hjemmeholdets russiske back Dmitri Kostromitin fik en udvisning for en interference. White Hawks spillerne formåede dog ikke at udnytte sit hurtige powerplay til en scoring, trods 3 afslutninger mod Simon Nielsen i Herning målet.

Efter 6 minutters spil fik White Hawks igen chancen med en mand mere på isen. Denne gang var det Mark MacMillan der måtte en tur til afkøling, efter en roughing. Efter et par afslutninger fra White Hawks i det første overtalsminut, kunne Anders Eriksson give White Hawks en føring, efter en styring fra et slagskud fra Mads Larsen, udover sidstnævnte blev Aleksandr Bumagin også noteret for en assist.

White Hawks havde overtaget i første periode, så det var ikke helt ufortjent da Christopher Frederiksen efter 13 minutters spil øgede føringen til 0-2. Denne gang var der assists til Aleksandr Bumagin og Mikkel Bertelsen. En føring der blot 3 minutter senere blev reduceret til et enkelt mål, da den tidligere White Hawks spiller Lasse Lassen fik reduceret.

Hjemmeholdet pådrog sig en udvisning, da der resterede under 2 minutter af første periode. Så White Hawks startede anden periode i overtal. Herning Blue Fox klarede dog frisag i deres boxplay, men kort efter at de igen blev fuldtallige lykkedes det for Aleksandr Bumagin at øge White Hawks føringen til 1-3, efter assist fra Christopher Frederiksen og Mads Larsen. Men glæden over atter at være foran med 2 mål, blev en ganske kort fornøjelse for White Hawks. Allerede halvandet minut senere fik Colin McNeill reduceret, da han fik ekspederet gummiskiven ind bag Tadeas Galansky i White Hawk målet.

Herning Blue Fox spillede nu for at fremtvinge en udligning, men det var Radim Piroutek der blev noteret for kampens næste scoring, små 6 minutter senere. Her fik Anders Eriksson og Nikolaj Krag Christensen en assist.

Dagens kamp var åbenbart et af de opgør, hvor en føring på 2 mål ikke måtte stå alt for længe. For tredje gang i kampen lykkedes det for hjemmeholdet at reduceret inden for ganske kort tid. Denne gang gik der ikke over 3 minutter, før Lasse Lassen fik scoret for anden gang i kampen.

Hverken Herning Blue Fox eller Frederikshavn White Hawks kunne fortætte scoringskadencen med 4 mål på 10 minutter. Sidste halvdel af perioden forløb uden scoringer.

I kampens første 2 perioder var det White Hawks spillerne, der kom bedst fra start. I tredje periode var det så hjemmeholdets tur. Haluret havde ikke rundet de første 2 minutter, før Jonne Virtanen fik udlignet. I de følgende minutter stod der Herning på en del af spillet og de fik også sat et par forsøg ind på Galansky, i bestræbelserne på at komme foran for første gang i kampen. Men det var Søren Nielsen og White Hawks der stod for kampens 9. scoring til 4-5, her var der en assist til Anders Eriksson og Albin Lindgren

Hjemmeholdet kæmpede videre i den tætte kamp og var opsatte på af få point ud af kampen. 3 minutter efter Søren Nielsens scoring fik Brodie Dupont udlignet og kampens stod igen på vippen.

En udvisning til hjemmeholdets Morten Poulsen og kampens 4. powerplay til White Hawks, udløste ikke endnu en scoring til gæsterne. Det lignede en pointdeling i et tæt opgør. Men Anders Eriksson ville ikke nordpå uden en sejr. Med under 5 minutter tilbage af kampen, blev han noteret for sit 4. point kampen, da Nikolaj Krag Christensen scorede til 5-6. Dane Fox fik også en assist på målet.

Efter scoringen tog Jari Pasanen forståeligt en timeout, for at få lidt ro på tingene. Kort efter lykkedes det Radim Piroutek at score sit andet mål i kampen og dermed fjernede han også en hver tvivl om kampens udfald. Thomas Søndergaard og Patrick Madsen fik hver en assist på scoringen. I de døende minutter satsede hjemmeholdet med en ekstra markspiller og uden målmand. Her fik White Hawks flere gange chancen mod et tom mål, men hver gang røg pucken til icing.

Flot White Hawks sejr mod et formstærkt Blue Fox mandskab. Ingen skam at får 5 mål imod sig i Herning, når man selv kan levere 7 af slagsen. White Hawks gav debut til finske Eemeli Räsänen, han markerede sig allerede i første minut med en afslutning. En spiller vi helt sikkert kommer til at se meget mere til i de kommende kampe.

White Hawks spillerne har kampfri i en hel uge og skal således først i kamp igen på fredag. Her tager man hjemme i Nordjyske Bank Arena imod Herlev Eagles. Endnu et formstærkt mandskab, der her til aften fik en flot 5-4 sejr på udebane mod SønderjyskE.

Kampen i tal:
Herning Blue Fox – Frederikshavn White Hawks 5-7
(1-2) (2-2) (2-3)

07:40 0-1 Anders Eriksson (Larsen & Bumagin) PP
13:34 0-2 Christopher Frederiksen (Bumagin & Bertelsen)
16:15 1-2 Lasse Lassen (Brace & Virtanen)
20:50 1-3 Aleksandr Bumagin (Frederiksen & Larsen)
22:05 2-3 Colin McNeill (Astorp & Dalecky)
27:44 2-4 Radim Piroutek (Eriksson & Krag Christensen)
30:30 3-4 Lasse Lassen (Brace)
41:47 4-4 Jonne Virtanen uass.
45:25 4-5 Søren Nielsen (Eriksson & Lindgren)
48:38 5-5 Brodie Dupont (Jensen & Astorp)
55:35 5-6 Nikolaj Krag Christensen (Eriksson & Fox)
57:22 5-7 Radim Piroutek (T. Søndergaard & Madsen)

Skudstatistik: 37-29 (10-14)(12-9)(15-6)

Udvisninger:
Blue Fox: 4x2 min
White Hawks: Ingen

Tilskuere: 1546

Hoveddommere: Jens Chr. Gregersen & Michael Nielsen
Liniedommere: Claus Hansen & René Jensen

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo
Scanel Logo Noborder