Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

Mads Larsen-mål gav overtidssejr mod Esbjerg Energy

Mads Larsen-mål gav overtidssejr mod Esbjerg Energy

17.12.19

Af Jesper Larsen

Frederikshavn White Hawks har bragt sig i en fordelagtig position, når spørgsmålet handler om Metal Ligaens andenplads. Høgene er i skrivende stund á point med Rungsted Seier Capital, men frederikshavnerne har hele tre kampe i hånden til Rungsted, og derfor kan man i de kommende kampe sætte sig solidt som nummer to. Første skridt på den vej var aftenens kamp mod Esbjerg Energy, og det var et opgør, der på forhånd havde påkaldt sig en del opmærksomhed. Mange husker måske, at sidst de to hold mødtes i Nordjyske Bank Arena, tog White Hawks en forsmædelig sikker sejr på 7-1. Det var forrygende, hvad holdet viste. Men i returmødet to dage efter i Esbjerg fik White Hawks ørerne i Esbjerg-maskinen og tabte 6-1. Hvem skulle sættes på plads, og hvem havde mest at bevise. Det var de store spørgsmål inden kampen.

Gorm Topholt scorer aldrig for White Hawks. Altså næsten aldrig. Enhver sandhed har sine modifikationer, og det har fortællingen om Gorm Topholt også. I aften lavede han ét af de klart bedre mål i karrieren, da han efter seks minutter bragte hjemmeholdet foran. På en fin pasning fra Søren Nielsen var Topholt alene igennem, og på fuldstændig nonchalant måde fintede han Mathias Seldrup i målet og lagde pucken mellem benene på Esbjerg-keeperen. Målet kom efter en start på perioden, hvor begge mandskaber havde sporadiske forsøg mod mål uden at være tæt på scoring. Kort efter fik White Hawks en fem mod tre mulighed. I 1.16 minut var man to mand mere på isen, men det kom der for lidt ud af. Overtallet blev spillet for langsomt. Men i minutterne efter lagde Høgene igen godt pres på Esbjerg, og backen Mads Larsen – der har et dejligt offensivt drive – kunne efter to forsøg sætte pucken ind til 2-0 føring til White Hawks. Det var både fortjent og i orden, at afstanden blev øget til to. White Hawks ejede den første periode, og Esbjerg kom ikke til meget. Det blev i øvrigt meget fint eksemplificeret i deres eneste powerplay, der end ikke resulterede i et skud på mål. Hvori for resten Tadeas Galansky befandt sig. Hold da op, hvor har Jari Pasanen i White Hawks-bksen et luksusproblem, når han skal udtage en keeper. Han har to klassefolk at vælge imellem.

Mål forandrer kampe. Den gamle kliché står til troende og i anden periode så man, at det stadig gælder. White Hawks sad i den grad på sagerne. Man fortsatte takterne fra de første tyve minutter og satte sig gevaldigt på Esbjerg. Høgene skabte mange chancer, og det kunne snildt være blevet både 3-0 og 4-0. Men hjemmeholdet formåede ikke at passere Mathias Seldrup yderligere, og i stedet kom reduceringen helt ud af det blå. En pasning blev sendt på tværs i White Hawks-zonen, og pludselig dukkede Jesse Mychan op og sendte skiven ind bag Galansky. Christopher Frederiksen havde umiddelbart efter et godt forsøg, der tog stolpen. Frederiksen ventede og ventede, og da Seldrup havde lagt sig, sendte Høge-forwarden et skud afsted. Det tog altså stolpen. Og så tog Esbjerg mere og mere over. Godt hjulpet på vej af en White Hawks-udvisning og et stigende sløseri i hjemmeholdets zone kunne Energy lægge et mindre tryk på sin modstander. Og det gav udbytte, da White Hawks tabte en puck i opspillet. Tre Esbjerg-folk var pludselig helt frie, og den chance lod de ikke gå fra sig. Høgene havde tabt momentum og initiativ, og Esbjerg var nu toneangivende. Der kom dog ikke flere scoringer i perioden, og man sad og følte, at pausen kom helt belejligt for hjemmeholdet.v

Det er ikke for meget sagt, at White Hawks tabte sit spil. Man var dominerende i den første periode og i starten af den anden. Herefter blev det meget rodet for hjemmeholdet. Esbjerg var farlige, og hjemmeholdets angreb løb panden mod en stærk vestjysk defensiv. I et powerplay i starten af den tredje periode kunne Energy være kommet foran, men stolpen stod i vejen. Og der var andre store muligheder til esbjergenserne, som kunne have udløst det afgørende mål. Det kom dog aldrig, og da White Hawks heller ikke var pågående nok i den anden ende, måtte kampen ud i forlænget spilletid. Dane Fox og Aleksandr blev som så mange gange før matchafgørende. De stod faddere til Mads Larsens 3-2 mål. White Hawks vinder 3-2, og har nu vundet seks kampe i træk. Det ligner en stime.

Kampen i tal:

Frederikshavn White Hawks – Esbjerg Energy 3-2 (2-0, 2-2, 0-0, 1-0)

Målscorere:

06.01:                 1-0: Gorm Topholt (Nielsen, Räsänen)

11.52                  2-0: Mads Larsen (Fox, Bumagin)

23.29                  2-1: Jesse Mychan (Welycha, Grønvaldt)

37.01                  2-2: Christian Vejse (Welycha)                         

63.17                  3-2: Mads Larsen (Bumagin, Fox)

Tilskuere: 1319

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo
Scanel Logo Noborder