Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

LARS DALSGAARD SIGER FARVEL EFTER 18 ÅR I BOKSEN

LARS DALSGAARD SIGER FARVEL EFTER 18 ÅR I BOKSEN

01.08.18

Det er tirsdag eftermiddag på parkeringspladsen ved Nordjyske Bank Arena. Ud af bilen stiger Lars Dalsgaard, bedre kendt som chefholdleder i Frederikshavn White Hawks.

Grunden til dette møde er ikke opstarten på den nye ishockeysæson der venter lige om hjørnet. Men fordi Lars Dalsgaard i weekenden meddelte direktør Henrik Andersen, at han efter 18 år som holdleder, stopper i boksen.

Det er en smilende Dalsgaard vi tager imod i sommervarmen, alt imens isen inde i hallen allerede er lagt på og klar til en ny sæson. Det er Dalsgaard ikke, og der har været lange og grundige overvejelser bag hans stop som holdleder for Danmarks nordligste ishockeymandskab.

Manglende tid har gjort, at Dalsgaard nu må se kampene fra lægterne, hvor man ellers altid har kunne se en engageret holdleder i boksen, der på alle måder har leveret sit og mere til. Derfor er det også tid til at se tilbage på de 18 år, hvor Dalsgaard har haft mange spillere og trænere under huden.

Lars, hvad kommer du mest til at savne?

Der er mange ting jeg kommer til at savne, men det største savn er ”livet inde bag døren”, altså dagligdagen sammen med holdet, og de øvrige bag holdet. Hele stemningen op til en kamp ude såvel som hjemme, hele intensiteten tæt på, det kommer jeg til at savne.

Der har altid stået stor respekt om Lars Dalsgaard, og enhver journalist, der har henvendt sig om et interview med en spiller efter en kamp, har altid fået en fair behandling, uanset om holdet havde tabt eller vundet. Dalsgaard havde altid en god kommentar med på vejen, selvom de hårdtarbejdende journalister havde en deadline de skulle nå.

Hvad har den største oplevelse været gennem dine 18 år?

Uha, den er svær, lyder det fra Dalsgaard, alt imens man kan se øjnene løbe i vand. Ingen tvivl om det er en følelsesmæssig ramt holdleder, der har taget en svær beslutning. Men efter de våde kanaler har lagt sig, begynder talestrømmen for alvor.

Det er faktisk at have været med til udviklingen i Frederikshavn Ishockey. Da jeg startede var der kun en hal, og vi hentede drengene i taxa for at udnytte istiden optimalt. Ledige istider meldte vi os hurtigt til, så drengene kunne spille ishockey, og vi kunne lære dem at være sammen med andre og tage hensyn. Jeg har været med hele vejen til bygning af hal 2, renovering af hal 1. Skal jeg pege på de store oplevelser, er der mange. Jeg har været med til den største U 14 turnering i verden i Gøteborg, hvor vi klarede os ret godt. Jeg har været med til ungdoms DM uafbrudt fra U12-U16, seks sæsoner i alt. Det synes jeg var flot af en klub som Frederikshavn. Jeg har været med på en fantastisk rejse til Canada som leder omkring drengene.

Det var også en stor oplevelse at træde ind i de hellige haller på førsteholdet. Jeg var faktisk, og har været stolt og ydmyg over at repræsentere klubben på allerhøjeste plan som holdleder. Der er så mange oplevelser og historier over 16 sæsoner, så vi kan snakke i timevis Michael. 

Ja han kan tale i timevis den kære Dalsgaard, men det er meget interessant, så efter en kop kaffe med en lille ting i, fortsætter talestrømmen. 

Jeg synes da det er lidt sjov at Frederik Andersen har stået på mål i Frederikshavn, og nu en af verdens bedste. Lars Eller var her som dreng da Olaf Eller var træner, og så laver han game winning goal i verdens største turnering.

Under NHL strejken importerede vi Zack Smith. Vi har haft udlændinge med store flotte CV ere, vi har haft en grundstamme af Frederikshavnere der på fornem vis har repræsenteret byen. Vi har en håndfuld spillere der har spillet mere end 500 kampe for klubben, nogle 700 kampe, og enkelt har ramt 800 kampe, det er da flot og stort for mig at have oplevet.

Men det stå i en finaleserie er stort, det er kæmpestort. Det pres og det arbejde, den måde du opfører dig på i et slutspil, pludselig bliver kampenes alvor overført til dig selv, det i sig selv er en stor oplevelse. At man som frivillig dedikerer sig så meget er helt forrygende, for jeg skal jo blot sørge for at spillerne får mad efter kampen og bussen kører. Og efter 18 år må jeg formentlig være en af de frivillige ledere i Danmark der har kørt flest km i bus. Husk på vi har langt til alt heroppe, men det regnestykke skal jeg nok ikke foretage, lyder det med et smil fra Lars Dalsgaard.

Jeg har været med til at vinde den allerførste ishockeykamp der blev spillet i Gigantium, det var faktisk en stor eftermiddag, og man fornemmer et lille lumsk smil på læberne.

Men jeg kender dig jo, og du bliver ved indtil jeg kommer med den største oplevelse. Den største oplevelse er så, at jeg har kunnet bidrage i 18 år med de evner jeg nu har, det er jeg faktisk taknemmelig over. Men det har i perioder været hårdt, og der er lagt temmelig mange timer herude og på landevejen, men det har været hver en time værd.

Din værste oplevelse?

De tabte finaler, pokal såvel som metaliga finaler. Du er helt oppe og køre på de høje oktaner, også bang så slutter det hele. Det er hårdt og træls. Den værste var, da jeg ser Alfie Michaud redde Tobis Kisums skud. Den (Pucken) var gået under ham, mine, samt hallens øvrige arme var på vej op, for der var guldet. Men nej, med en mirakuløs redning fik han afværget. To min efter var det hele slut. 0-1 til Sønderjyske og sæsonen var med ét slut. Jeg husker festen dagen efter, hvor der blev holdt taler. De fleste på og omkring holdet sad med bøjede hoveder. Du kunne se på alle, at det nederlag sveg helt ind i sjælen. Det er den værste oplevelse.

Lars, du opnåede aldrig at vinde guld med White Hawks. Vinder vi nogensinde det guld igen?

Vi har været så tæt på det guld så mange gange. Jeg kunne godt tænke mig at vi satte os ned og drog erfaringerne, og udviklede os bare lidt mere, også uden for banen. Sæson for sæson, og lægge lidt erfaring på hvert år, så skal det mesterskab nok komme. Det kræver vi ofrer på, såvel som uden for isen. Det er opskriften på guldet til nord.

Der skal fra Elite Nord Frederikshavn A/S vegne lyde en kæmpe stor tak til Lars Dalsgaard. Han forrygende frivillige arbejde gennem 18 år i Frederikshavn White Hawks er helt uvurderligt, og Lars vil blive savnet rigtig meget. Vi glæder os til at se ham på lægterne i mange år fremover, og ønsker ham og hans familie god vind.

Af Michael Eriksson Kristensen

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo
Scanel Logo Noborder