Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

Kan White Hawks tage hjemmebanefordelen tilbage?

Kan White Hawks tage hjemmebanefordelen tilbage?

14.03.19

Af Jesper Larsen

De fleste frederikshavnere, der følger White Hawks tæt vil i morgen have ekstraordinært meget fokus på holdopstillingen. I tirsdagens succesfulde tredje kvartfinale mod Esbjerg Energy måtte stjernekeeper Tadeas Galansky forlade banen, da der manglede omkring 8 minutter. Aphiwat Iversen kom ind og fik sine første minutter på hjemmebane i dette års Metal Liga, og han gjorde det rigtigt godt. Men uanset hvordan, man vender og drejer tingene – og med al respekt for Aphiwat, som er både ihærdig og sympatisk – så er Galansky det helt klare førstevalg mellem stængerne, og avancement til semifinalerne afhænger i høj grad af de præstationer, som tjekken leverer. Og selv om høgene altså vandt 4-0 i tirsdags, så måtte Galanskys ved flere lejligheder hive fantomredninger op af hatten. Energy havde blandt andet to friløbere, som blev reddet helt overlegent. Nå, der har lydt positive toner fra White Hawks lejren i denne uge, så forhåbentlig er han med.

For de tilskuere, der var i Nordjyske Bank Arena i tirsdags, stod flere ting lysende klart bagefter. Når White Hawks skruer tempoet op og får flyttet pucken hurtigt og sikkert, som man ofte har set, de kan, så får Esbjerg det svært. Så opskriften på sejr er egentlig lige til: flyt skiven hurtigt og få gang i skøjteløbet, så er man kommet langt. Tilskuerne var også vidner til, at nogle spillere for alvor trådte i karakter. Alexander Bumagin var eksempelvis god i tirsdags. Han har i glimt vist formatet tidligere, men der har også været tynde kampe. En spiller med hans CV skal uomtvisteligt vise sit værd i et playoff, og det var så også det, han gjorde. Han må og skal gentage bedriften fredag aften i Esbjerg. Det samme kan man sige om Evan Jasper, der har vist gode takter i de sidste kampe, og sammen med Cam Spiro - der har været god hele sæsonen – skal han også ind og krige for sit hold.

Vi får svarene på en hel masse fredag aften. Skal White Hawks udligne til 2-2 og skabe det helt store drama mellem de to fiskerbyer, eller stikker Esbjerg igen af og bringer sig foran med 2? Vi håber det første, og meget afgøres, når holdopstillingen offentliggøres en time før kampstart, som er klokken 19.00.

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo

OBS ! Vores hjemmeside bruger cookies.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere, klik her.